Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
23.01

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Samir Handanović Josip Iličić Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Fiorentina italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 23.01

4 leta, 7 mesecev

Italijansko prvenstvo, 3. krog

Kurtić zadel za zmago v 92., Iličićevi pa do točk v 95. minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Antonio Conte | Novi trener Interja Antonio Conte je na klopi Milančanov, s katerimi ga že prihodnji teden čaka začetek lige prvakov, za zdaj stoodstoten. Tri tekme in tri zmage. | Foto Getty Images

Novi trener Interja Antonio Conte je na klopi Milančanov, s katerimi ga že prihodnji teden čaka začetek lige prvakov, za zdaj stoodstoten. Tri tekme in tri zmage.

Foto: Getty Images

V prvi nedeljski tekmi 3. kroga italijanskega prvenstva je Atalanta Josipa Iličića prišla do zmage z 2:1 v gosteh pri Genoi. Jasmin Kurtić je z golom v 92. minuti za 2:1 proti Laziu prinesel Spalu prvo prvenstveno zmago sezone. V soboto zvečer je Inter v 3. krogu italijanskega prvenstva prišel do tretje zmage, potem ko je s Samirjem Handanovićem v vratih premagal njegov nekdanji klub Udinese. Juventus je le remiziral v gosteh pri Fiorentini.

Cristiano Ronaldo se je med tednom v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo izkazal s kar štirimi goli v majici Portugalske v Rigi, v soboto pa so ga Firenčani, ki po novem lahko računajo tudi na Francka Riberyja, ustavili in tekma se je končala z remijem. Juventus, ki brani naslov, je tako izgubil prvi dve točki v novi sezoni, še bolj kot to pa Torinčane boli dejstvo, da sta se v Firencah že v prvem polčasu poškodovala dva pomembna člana njegove ekipe. Brazilski krilni napadalec Douglas Costa in bosanski vezist Miralem Pjanić.

Jasmin Kurtić je v Ferrari s prvim golom sezone v 92. minuti poskrbel za prvo zmago Spala. | Foto: Getty Images Jasmin Kurtić je v Ferrari s prvim golom sezone v 92. minuti poskrbel za prvo zmago Spala. Foto: Getty Images

Kurtić Spalu v 92. minuti prinesel prvo zmago

V nedeljo je bil najprej na delu Josip Iličić, ki je z Atalanto uspešno opravil z generalko pred zgodovinskim prvim nastopom v ligi prvakov, ki moštvo iz Bergama v sredo čaka v Zagrebu pri Dinamu. Atalanta je gostovala pri Genoi in zmagala z 2:1, potem ko je zmagoviti gol zabila v 95. minuti. Junak dneva je bil Kolumbijec Duvan Zapata. Iličić je igral do 64. minute, v tem času pa prejel tudi rumen karton. Pri Genoi Roka Vodiška ni bilo niti na klopi.

Za Iličićem je šel v ogenj še njegov dober prijatelj Jasmin Kurtić in bil junak prve prvenstvene zmage sezone za Spal. Zadel je za zmago proti Laziu z 2:1 v 92. minuti. To je bil njegov prvi gol sezone.

Valter Birsa je obsedel na klopi Cagliarija, ki je s 3:1 zmagal v gosteh pri Parmi.

Lecce Žana Majerja je v zadnji tekmi kroga v ponedeljek zvečer z 2:1 slavil v Torinu. Slovenski nogometaš je igral do 81. minute.

Jasmin Kurtić
Sportal Dvojno razočaranje za Miho Zajca
Samir Handanović
Sportal Ronaldo zasluži desetkrat več kot Handanović, ki je slovenski rekorder

Italijansko prvenstvo, 3. krog

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Berardi (Sassuolo),
3 - Mertens (Napoli), Donnarruma (Brescia), Muriel (Atalanta), Zapata (Atalanta), Immobile (Lazio)
...
1 - Kurtić (Spal)
Ne spreglejte