Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 1. 2023,
23.04

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Domen Črnigoj Martin Turk Tio Cipot Petar Stojanović Samir Handanović Sandi Lovrič Jaka Bijol Napoli Juventus italijansko prvenstvo serie A

Ponedeljek, 30. 1. 2023, 23.04

1 leto, 2 meseca

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 20. KROG

Nepopisna evforija v Neaplju, Milan in Juventus razočarala navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Giovanni Simeone | Giovanni Simeone je dosegel zmagoviti zadetek za Napoli v 86. minuti. | Foto Reuters

Giovanni Simeone je dosegel zmagoviti zadetek za Napoli v 86. minuti.

Foto: Reuters

Vodilni Napoli je z zmago v derbiju 20. kroga serie A nad ambiciozno Romo (2:1), junak srečanja je postal Giovanni Simeone, strelec zmagovitega zadetka v 86. minuti, še povečal prednost pred zasledovalci. Pred drugouvrščenim Interjem ima že 13 točk prednosti! V nedeljo sta svoje navijače z domačima porazoma razočarala branilec naslova Milan in kaznovani Juventus. Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića je v ponedeljek doma remiziral z Verono (1:1).

V mestu pod Vezuvom je vse bolj čutiti šampionsko evforijo. Napoli je nazadnje postal italijanski prvak leta 1990, ko je v serie A kraljeval Diego Armando Maradona, zdaj pa so izbranci Luciana Spallettija vse bližje podvigu, da bi tretji državni naslov Napolija proslavljali na stadionu, poimenovanem po pokojnem Argentincu. 

Napoli je v nedeljskem derbiju 20. kroga pozdravil že 17. zmago v tej seozni. V vodstvo jih je popeljal Nigerijec Victor Osimhen, ki je s 14 zadetki najboljši strelec tekmovanja, nato je v 75. minuti rezervist Rome Stephan El Shaarawy izenačil na 1:1, a je za nepopisno slavje Neapeljčanov poskrbel Argentinec Giovanni Simeone. Sin trenerja Atletica Diega Simeoneja, ki se lani ni znašel med potniki na SP 2022, je zadel v polno v 86. minuti.

Milan in Juventus vpisala domači ničli 

Sassuolo je priredil veliko presenečenje. Na San Siru je mrežo branilcev naslova zatresel kar petkrat in se razveselil pete zmage v tej sezoni. Stolček trenerja Milana Stefana Piolija se po nedeljskem sramotnem porazu trese. Rdeče-črni so prvič v bogati klubski zgodovini na dveh zaporednih prvenstvenih tekmah prejeli vsaj štiri zadetke. Pred dnevi jih je v Rimu ponižal Lazio (4:0), zdaj so pogoreli še doma proti Sassuolu in na lestvici padli na četrto mesto, naslednja tekma pa prinaša vedno zahtevni mestni spopad z Interjem.

Nogometaši Milana so na domači tekmi pet zadetkov nazadnje prejeli daljnega leta 1997. Pri gostih je izstopal Domenico Berardi. Enkrat se je vpisal med strelce, prispeval pa kar tri asistence.

Monza je oba zadetka dosegla že v prvem polčasu. | Foto: Reuters Monza je oba zadetka dosegla že v prvem polčasu. Foto: Reuters

Čeprav so iz tabora Juventusa napovedali, da bodo kljub kazni 15 točk skušali v nadaljevanju sezone z uspešnim nizom vendarle ujeti ''evropska'' mesta, jih je domač poraz proti Monzi pahnil v dodatne težave. Monza je v tej sezoni že dvakrat premagala Juventus, v Torinu pa spravila dve žogi izza hrbta Wojciecha Szczesnyja.

Navijači Monze so pozdravili še drugo zmago nad Juventusom v tej sezoni. | Foto: Reuters Navijači Monze so pozdravili še drugo zmago nad Juventusom v tej sezoni. Foto: Reuters

Domen Črnigoj
Sportal Slovenski reprezentant se je vrnil v serie A. Stojinović zapustil Celje, prihaja Mevlja?

Cipot prvič za Spezio, Črnigoj za Salernitano

Tio Cipot | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tio Cipot Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mladi slovenski reprezentant Tio Cipot, ki je na začetku januarja poskrbel za rekorden zaslužek Mure, je na gostovanju Spezie v Bologni tekmo začel na klopi. Ko so zaostajali z 0:2, je v igro vstopil v 67. minuti. Za dvanajsto zmago Bologne sta zadela Stefan Posch v 37. in Riccardo Orsolini v 77. minuti. 

Nova zasedba slovenskega reprezentanta Domna Črnigoja, ki od četrtka naprej kot posojen igralec Venezie igra za Salernitano, je v premagala Lecce z 2:1. Salernitana je po vsega dvajsetih minutah igre vodila z 2:0, potem ko sta zadela Boulaye Dia in Tonny Vilhena. A nato se je prebudila tudi domača zasedba. V 23. minuti je Gabriel Strefezza znižal na 1:2. Primorec v dresu Salernitane, ki je dosegla peto zmago v tej sezoni, je v igro vstopil v 62. minuti.

Nogometaši Empolija so v uvodni sobotni tekmi 20. kroga serie A zapravili prednost z 2:0 proti Torinu. Petar Stojanović je vstopil v igro v 73. minuti, nato pa so gostje izenačili na 2:2 in na lestvici ohranili tesno prednost pred ekipo iz Toskane. Kapetan Interja Samir Handanović se po poškodbi počasi vrača v kader črno-modrih, a ni kandidiral za sobotno gostovanje pri Cremoneseju. Gostom ni kazalo najbolje, a je po začetnem vodstvu Cremoneseja dvakrat v polno zadel Argentinec Lautaro Martinez in poskrbel, da so se črno-modri na lestvici povzpeli na drugo mesto. Atalanta je premagala Turkovo Sampdorio in se povzpela na četrto mesto.

Lautaro Martinez je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov. | Foto: Reuters Lautaro Martinez je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov. Foto: Reuters

Derbi 20. kroga bo v nedeljo zvečer v Neaplju, kjer bo vodilni Napoli pričakal Romo, katere trener Jose Mourinho je pred dnevi dopolnil okroglih 60 let.

V sklepnem dejanju 20. kroga je v ponedeljek zvečer "slovenski" Udinese z Jako Bijolom in Sandijem Lovrićem gostil Verono. Tekma se je končala z neodločenih 1:1. Bijol je odigral vseh 90 minut, Lovrić je v igro vstopil v 65. minuti. Oba gola sta padla v prvem polčasu, oba sta zabila nogometaša domačih. Brazilski branilec Rodrigo Becao je z avtogolom v četrti minuti poskrbel za vodstvo gostov, to pa je trajalo le do 21. minute tekme, ko je izid poravnal nemški vezist Lazar Samardzic. Udinese je z 29 točkami trenutno na sedmem mestu, to pa že prinaša nastop v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo. 

Juventus
Sportal "Juventus je kot zmaj s sedmimi glavami, če mu odrežeš eno ..."

Italijansko prvenstvo, 20. krog:

Petek, 27. januar: 

Sobota, 28. januar:

Nedelja, 29. januar:

Ponedeljek, 30. januar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14 - Osimhen (Napoli),
12 - Lookman (Atalanta), 
11 - Martinez (Inter),
9 - Nzola (Spezia),
8 - Arnautović (Bologna), Dia (Salernitana), Leao (Milan), Zaccagni (Lazio),
7 - Beto (Udinese), Džeko (Inter), Dybala (Roma), Giroud (Milan), Immobile (Lazio), Kvaratskhelia (Napoli),
6 - Felipe Anderson (Lazio), Koopmeiners (Atalanta), Milik (Juventus), Strefezza (Lecce), Vlahović (Juventus), 
...
2 - Jaka Bijol (Udinese), Sandi Lovrič (Udinese)

 
Lazio
Sportal Lazio se je na derbiju znesel nad Milanom
Ne spreglejte