Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 11. 2018,
22.29

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

italijansko prvenstvo Jasmin Kurtić Josip Iličić Samir Handanović Leo Štulac AC Milan Juventus Miha Zajc

Nedelja, 11. 11. 2018, 22.29

5 let, 5 mesecev

Italijansko prvenstvo, 12. krog

Juventus osvojil San Siro in pobegnil za šest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je že pri osmih zadetkih. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je že pri osmih zadetkih.

Foto: Reuters

V 12. krogu italijanskega prvenstva se je med strelce vpisal Miha Zajc, ki je Empoliju pomagal pri zmagi z 2:1 nad Udinesejem, Sampdoria Vida Belca, ki je tekmo spremljala s klopi, je z 1:4 izgubila pri Romi. Atalanta Josipa Iličića je s 4:1 odpravila Inter Samirja Handanovića. Chievo Valterja Birse in Boštjana Cesarja je pri Bologni remiziral z 2:2 in je zdaj pri nič točkah (sezono je zaradi kazni začel pri -3). V velikem derbiju kroga je Juventus za 2:0 premagal AC Milan in se utrdil v vodstvu. Prvi zadetek za staro damo je dosegel Mario Mandžukić, zmago pa je potrdil Cristiano Ronaldo. Napadalec  Milana Gonzalo Higuain je v prvem polčasu zapravil enajstmetrovko, v drugem pa izgubil živce in bil izključen.

V slovenskem derbiju je Josip Iličić (igral je vso tekmo) z Atalanto visoko premagal Inter Samirja Handanovića. Prednost domačih, pri katerih je dve asistenci vknjižil Iličić, zapravil pa tudi lepo priložnost, bi bila lahko še višja, če se v vratih Interja ne bi v prvem polčasu z nekaj obrambami izkazal Handanović.

Empoli Mihe Zajca je doma tudi s pomočjo legionarja, ki je zadel za 1:0, z 2:1 premagal Udinese. Zajc je igral do 60. minute.

Zadetek Mihe Zajca:

Chievo Valterja Birse (v igro je vstopil v 64. minuto) in Boštjana Cesarja (tekmo je spremljal na klopi) je proti Bologni vodil z 2:1, na koncu pa ostal brez prve zmage v sezoni. Moštvi sta remizirali, s točko se je Chievo otresel minusa na računu. Zdaj ima nič točk, sezono pa je zaradi kazni začel pri -3.

Verončani spet brez trenerja? 

Po vsega štirih tekmah je odstopil nekdanji selektor Italije Gian Piero Ventura. "Ne morem vas rešiti," je povedal in pomagal v slovo. Stvari je skušal umiriti direktor Giancarlo Romarione: "To je bila strela z jasnega. Odstop ni uraden. Počakajmo, da se Ventura in predsednik pogovorita. Imamo malo časa, a moramo ohladiti glave, analizirati položaj. Vse skupaj je prevroče. Še vedno verjamemo v Venturo."

Roma je brez večjih težav odpravila Sampdorio s 4:1, Vid Belec je poraz spremljal na klopi.

Gian Piero Ventura je dejal, da Chieva ne more rešiti. | Foto: Reuters Gian Piero Ventura je dejal, da Chieva ne more rešiti. Foto: Reuters

V Genovi močno deževalo

Sobotni spored sta odprla Torino in Parma Lea Štulca, ki je zaradi kazni počival. Parma je slavila z 2:1. SPAL Jasmina Kurtića, ki je zaigral prvič po zlomu roke, v igro je vstopil v 54. minuti, je proti Cagliariju vodil z 2:0, na koncu pa iztržil le točko. Genoa, pri kateri v postavi ni bilo Roka Vodiška, je proti Napoliju v hudem dežju vodila z 1:0, na koncu pa po avtogolu izgubila z 1:2. 

Sobotna večerna tekma med Genoo in Napolijem je bila odigrana v težkih pogojih, saj je v Genovi ves čas močno deževalo, zato je bila tekma v drugem polčasu na kratko prekinjena. 

Remi Frosinoneja in Fiorentine

Na uvodni tekmi kroga je Frosinone Luke Kranjca pred domačimi gledalci remiziral (1:1) z močno Fiorentino. Kranjčevi so tako na zadnjih štirih tekmah osvojili šest točk od skupno sedmih. Slovenski branilec ni igral, tekmo je spremljal s klopi.

Sportal Fantastična predstava Iličića, Šporar od gola do izključitve, eksplozija slovenskih strelcev #video

 

Serie A, 11. krog

Lestvica

 

Najboljši strelci:

9 - Piatek (Genoa)
8 - Ronaldo (Juventus), Immobile (Lazio)
7 - Mertens (Napoli), Insigne (Napoli), Icardi (Inter)
...
3 - Iličić (Atalanta), Zajc (Empoli) ...
2 - Valter Birsa (Chievo),  ...

Ne spreglejte