Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 9. 2018,
22.33

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

italijansko prvenstvo Miha Zajc Jasmin Kurtić Samir Handanović Josip Iličić Valter Birsa Rok Vodišek Leo Štulac Luka Krajnc

Nedelja, 23. 9. 2018, 22.33

5 let, 6 mesecev

Italijansko prvenstvo, 5. krog

Ronaldo po burnem tednu rešil Juventus #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Cristiano Ronaldo | Cristiano Ronaldo je bil sredi tedna v ligi prvakov izključen, tokrat pa je bil junak Juventusa. | Foto Reuters

Cristiano Ronaldo je bil sredi tedna v ligi prvakov izključen, tokrat pa je bil junak Juventusa.

Foto: Reuters

Na zadnji tekmi petega kroga italijanskega prvenstva je Frosinone Luke Krajnca moral priznati premoč prvaku Juventusu (0:2). Junak srečanja je bil Cristiano Ronaldo, ki je zadel v 81. minuti in odločil zmagovalca. Zmago je v sodnikovem podaljšku potrdil še Federico Bernardeschi. Luka Kranjc, član Frosinoneja, je tekmo spremljal s klopi za rezerviste.

Zadetek Ronalda:

Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo še upa: o kazni se bo odločalo naslednji teden
Cristiano Ronaldo
Sportal Besede Ronaldove sestre, ki bodo dale misliti Čeferinu

Na prvi nedeljski tekmi je Napoli v gosteh s 3:1 premagal Torino. Chievo Valterja Birse, ki je igral do 74.minute, in Boštjana Cesarja (poškodba) je z 0:2 klonil proti Udineseju.

Genoa Roka Vodiška (tekmo spremljal na klopi) je visoko klonil proti Laziu (1:4). Atalanta Josipa Iličića (v igro je prišel v 75. minuti) je na San Siru pri AC Milanu dvakrat zaostajala, a na koncu vseeno prišla do remija.

Inter do zmage v zadnji minuti

Sobota je v serie A je prinesla tri slovenske obračune. Vratar Samir Handanović je z Interjem gostoval pri Sampdorii in se zmage z 1:0 razveselil po zadetku Hrvata Marcela Brozovića v zadnji minuti srečanja. Leo Štulac, ki je odigral celotno srečanje, in soigralci Parme so po Interjevem skalpu odpravili še Cagliari, končnih 2:0 je po izjemnem samostojnem prodoru postavil Gervinho. Jasmin Kurtić je s Spalom gostoval v Firencah in izgubil z 0:3.

Parmo je v 20. minuti v vodstvo popeljal Roberto Inglese, v začetku drugega polčasa pa je za končnih 2:0 po izjemni solo akciji zadel Gervinho, ki je pretekel praktično celotno igrišče, osmešil nekaj branilcev Cagliarija in žogo pospravil za hrbet gostujočega vratarja.

Zadetek Gervinha za vodstvo Parme z 2:0:

Peti krog serie A sta v petek odprla Empoli in Sassuolo. Zmagal je drugi. Pri Empoliju je bil izključen Miha Zajc, ki je prejel dva rumena kartona.

 

Najboljši strelci:

5 - Piatek (Genoa)
4 - De Paul (Udinese), Defrel (Sampdoria), Insigne (Napoli)
3 - Benassi (Fiorentina), , Boateng (Sassuolo), Immobile (Lazio), Gomez (Atalanta), Rigoni (Atalanta), Ronaldo (Juventus)
...
1 - Valter Birsa (Chievo)

Ne spreglejte