Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
21.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2013, 21.44

8 let

Futsalisti neprepričljivi: Norveška padla le s 3:2

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v futsalu je pred 800 gledalci odigrala prijateljsko tekmo proti Norveški im zmagala s 3:2. V petek se bosta današnja v Podčetrtku pomerila še enkrat.

Uvod v tekmo je bil slavnosten – najprej je predsednik pri KMN pri NZS Vlado Močnik podelil priznanje Aljoši Mohoriču za 50. nastop, predsednik Sodniškega odbora futsal ZNSS Silvo Borošak pa je Stanku Kolenku podelil plaketo ob slovesu od aktivne sodniške kariere.

Za četo selektorja Andreja Dobovičnika, ki je tekmo začel v postavi Gašper Vrhovec, Alen Fetić, Uroš Kroflič, Igor Osredkar, Damir Puškar, je prvo priložnost zapravil Fetić, hladen tuš pa je sledil v 2. minuti, ko so gostje izigrali domačine ter preko Isaksona povedli 0:1. Pobuda je bila ves čas v slovenskih nogah, a je zmanjkalo zbranosti v zaključku akcij. V 5. minuti je gostujoči vratar obranil strela Sebastijana Drobneta in Uroša Krofliča, v 8. je bil kos strelu Gaja Rosiča. Le malce nepazljivosti je bilo dovolj, da je v 9. minuti Drobne izkoristil globinsko podajo Damirja Puškarja ter s strelom med nogama ukanil Norvežana za 1:1. Po minuti odmora, po kateri so segli gostje, se je nadaljevala slovenska prevlada, gostje pa so se orientirali na igro preko pivota, ki so ga iskali s podajami že iz obrambne polovice. V 15. minuti sta Skandinavce izigrala Drobne in Vrhovec, slednji pa je zgrešil prazen okvir vrat. V 20. minuti je Slovenija je izkoristila napako v gostujoči vrsti, Osredkar je bil hitrejši od svojega čuvaja za vodstvo ob polčasu 2:1.

Zmago tik pred koncem zagotovil Vrhovec

Tudi drugi del so bolje začeli gostje, ki so v 24. minuti povedli. Domača vrsta, manjkali so Benjamin Melink, Rok Mordej in Kristjan Čujec, je zasluženo prišla do zadetka v 39. minuti, ko je bil uspešen Vrhovec.

Slovenija se bo v petek z Norvežani pomerila še enkrat, tekma pa ob 18.30 v Podčetrtku.

Ne spreglejte