Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2012,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 4. 2012, 15.40

8 let

Elsner in Mojsilović zagnana v nov izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pri NK Domžale so predstavili novega trenerja, Srba Stevana Mojsilovića, in njegovega pomočnika Luko Elsnerja, ki je v soboto proti Olimpiji odigral svojo zadnjo tekmo.

Mesto glavnega trenerja članske ekipe je po Darku Birjukovu prevzel srbski strateg Stevan Mojsilović, ki je bil pred tremi leti izbran za najboljšega trenerja v Črni Gori. Pri 46-letih ima za sabo zelo pestro trenersko pot, med drugim je že vodil Radnički Kovin, Dinamo Pančevo, Obilić in Mogren, bil pa je tudi pomočnik trenerja pri sloviti Crveni zvezdi.

Mojsilović: Ponosen, ker sem v slovenskem nogometu

Po prvem vtisu gre za zelo zanimivega strokovnjaka, ki se ni ustrašil izziva, deluje pa dokaj samozavestno. "Najprej se opravičujem, ker še ne govorim slovensko in obljubim, da se bom naučil čim prej. Prvi vtisi so sijajni. Morem povedati, da sem ponosen, ker sem dobil priložnost delati v slovenskem nogometu. Doslej smo naredili tri treninge, fantje delajo zavzeto, videli pa bomo, kako bo delovalo. Bo pa to nekakšna selekcija za naslednjo sezono. Želim, da dajo vse od sebe in se podredijo kolektivu," se je predstavil srbski strateg, ki je deloval tudi v Kanadi in dodal.

"Videl sem veliko tekem Domžal po posnetkih. Tisto, kar je za spremeniti, bomo spremenili, nogometašem bom podal svoje ideje in videli bomo, kdaj se bodo prilagodili. Delamo veliko in upam, da bom pustil določen trenerski rokopis. Moj osnovni sistem je 4-3-3, gojim pa ofenzivno in enostavno igro. V čast mi je, da je moj pomočnik Luka, sicer sin Marka Elsnerja, ki je pustil velik vtis v nekdanji skupni državi," je še dejal Mojsilović, ki je omenil, da je treniral nogometaše, kot so Nemanja Vidić, Dušan Basta in ostali.

Elsner: Bilo je premišljeno

Le dan po tekmi z Olimpijo, 1. aprila, kar ni bila šala, pa so v Domžalah sporočili še, da Luka Elsner pri 29-letih končuje igralsko kariero in bo odslej opravljal vlogo pomočnika trenerja. Odločitev je bila za marsikoga presenetljiva, vendar pri njemu je ta ambicija tlela že dalj časa. "Čaka me nov izziv in dana mi je bila priložnost delati s prvo ekipo in tako kakovostnih trenerjem. Morda nekateri ne bodo razumeli moje odločitve, vendar ta stvar je bila premišljena, že nekaj mesecev sem mislil v tej smeri. Zavedam sem, da bi lahko igral morda celo pet let, vendar sem oseba, ki išče nove izzive in gledam naprej. V tem imam ambicije in nameravam postati dober, priložnost pa se imam učiti od najboljših. Ni pa enostavno odigrati tekmo in naslednji dan že biti v novi vlogi. Prvi dve noči sta bili težavni, vendar sedaj se že stvari normalizirajo. Se pa zavedam, da bo prilagajanje nekaj časa trajalo," je svojo odločitev pojasnil edini nogometaš, ki je z Domžalami osvojil vse pet dosedanjih lovorik med slovensko elito. Kaj je še povedal Elsner, si boste lahko prebrali v torkovem intervjuju.

V klubu načrtujejo tudi poslovilno tekmo za Elsnerja, a po besedah Mateja Oražma bo to verjetno po koncu sezone.

Ne spreglejte