Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2017,
1.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

2

Natisni članek

Neymar Lionel Messi Lionel Messi kvalifikacije za SP 2018

Sreda, 29. 3. 2017, 1.57

6 let, 6 mesecev

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2018, 14. krog

Hud spodrsljaj Argentine, ki ne more brez Messija, in veselje v Braziliji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

2

Angel Di Maria | Foto Reuters

Foto: Reuters

Finalistka zadnjega svetovnega prvenstva Argentina je v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji brez kaznovanega prvega zvezdnika Lionela Messija doživela polom in izgubila v gosteh pri predzadnjeuvrščeni Boliviji. Brazilija si je po visoki zmagi nad Paragvajem že zagotovila nastop na SP 2018.

Lionel Messi zaradi kazni, ki jo je prejel le nekaj ur pred tekmo, ni imel pravice nastopa proti Boliviji. V La Pazu so Argentinci doživeli polom in izgubili z 0:2. Zdaj Argentina, ki je nazadnje nastop na svetovnem prvenstvu izpustila daljnega leta 1970, spet trepeta za nastop na svetovnem prvenstvu.

Toliko bolj zato, ker na naslednjih tekmah proti Urugvaju, Venezueli in Peruju ne bo mogla računati na Messija. Brez kapetana in s 58 goli najboljšega strelca je Argentina v zadnjem času povsem nemočna. V teh kvalifikacijah je z Messijem na šestih tekmah petkrat zmagala in le enkrat izgubila. Brez njega je na osmih tekmah doživela kar pet porazov in le enkrat zmagala.

Nepričakovano huda kazen za Messija

Argentina ne more brez Lionela Messija. | Foto: Reuters Argentina ne more brez Lionela Messija. Foto: Reuters Nekaj ur pred začetkom tekme proti Boliviji je Argentina izvedela šokantno novico, da njen kapetan in najboljši strelec Lionel Messi na naslednjih štirih kvalifikacijskih tekmah ne bo smel nastopiti. To pomeni, da bo lahko v teh kvalifikacijah odigral le še zadnjo tekmo proti Ekvadorju.

Zvezdnika Barcelone so kaznovali zaradi žaljenja stranskega sodnika na tekmi s Čilom v prejšnjem krogu, na kateri so Argentinci zmagali.

Argentinska zveza je takoj napovedala pritožbo. Jorge Miadosqui, direktor reprezentance, je dejal, da so presenečeni nad kaznijo: "Zveza se bo ustrezno odzvala in se pritožila, smo pa precej presenečeni in žalostni. V poročilu ni bilo nobene opombe o kakšnem nešportnem obnašanju, prav tako sodnik Messija med tekmo ni niti opozoril."

James Rodriguez rešuje Kolumbijo

Kolumbija je v Ekvadorju dosegla drugo zaporedno zmago in zdaj spet lažje diha. Za tri točke sta zadela zvezdnika madridskega Reala oziroma torinskega Juventusa James Rodriguez in Juan Cuadrado.

James Rodriguez je za Kolumbijo zadel še na drugi tekmi zapored. | Foto: Reuters James Rodriguez je za Kolumbijo zadel še na drugi tekmi zapored. Foto: Reuters

Južnoameriški prvak Čile je brez težav dosegel zmago nad Venezuelo, tri točke si je zagotovil že v prvi četrtini tekme. Po 22 minutah je vodil že s 3:0.

Brazilci uresničili cilj že štiri kroge pred koncem

Vodilni Brazilci so svojo deseto zmago v teh kvalifikacijah osvojili doma nad Paragvajem, ohranili visoko prednost pred zasledovalci in si kot prvi že zagotovili udeležbo na SP 2018 v Rusiji. Urugvaj je kljub zvezdniški zasedbi v napadu izgubil na gostovanju pri Peruju in dovolil, da se mu približa na pet točk zaostanka.

Brazilci so v Arena Corinthians v Sao Paulu navdušili navijače. Blestel je Neymar, ki je prvič nastopil s kapetanskim trakom. V 63. minuti je spektakularno, po šprintu, dolgem 70 metrov, v katerem se je mojstrsko otresel nekaj tekmecev iz Paragvaja, zatresel mrežo in povišal vodstvo na 2:0.

Ponovno je blestel Paulinho. Brazilec, ki igra na Kitajskem, je bil še drugič zapored izbran za igralca tekme. Na gostovanju v Urugvaju je dosegel tri zadetke, tokrat pa je s podajama sodeloval pri dveh golih.

Južnoameriške reprezentance čakajo do konca kvalifikacij še štiri tekme. V Rusiji bodo zaigrale štiri najboljše (Brazilija si je že zagotovila nastop), petouvrščeno pa čakajo dodatne medcelinske kvalifikacije z najboljšim predstavnikom Oceanije.

Južnoameriške kvalifikacije za SP 2018, 14. krog:

Torek, 28. marec:
Bolivija : Argentina 2:0 (1:0)
Arce 31., Martins 52.

Ekvador  : Kolumbija 0:2 (0:2)
Rodriguez 20., Cuadrado 34.

Sreda, 29. marec:
Čile : Venezuela 3:1 (3:0)
Sanchez 5., Paredes 7., 22.; Rondon 63.
 
Brazilija : Paragvaj 3:0 (1:0)
Coutinho 34., Neymar 63., Marcelo 86.
  
Peru : Urugvaj 2:1 (1:1)
Guerrero 35., Flores 62.; Sanchez 30.; R.K.: Urretaviscaya 76./Urugvaj

 

Lestvica:

  1. Brazilija* 14 tekem – 33 točk
  2. Kolumbija 14 – 24
  3. Urugvaj 14 – 23
  4. Čile 14 – 23
  5. Argentina 14 – 22
  6. Ekvador 14 - 20
  7. Peru 14 – 18 
  8. Paragvaj 14 – 18
  9. Bolivija 14 – 10
  10. Venezuela 14 - 6

* je že uvrščena na SP 2018

Najboljši strelci:

9 – Cavani (Urugvaj)
– Caicedo (Ekvador)
6 - Neymar (Brazilija), Sanchez (Čile), Vidal (Čile)
5 – Guerrero (Peru), Martinez (Venezuela), Rodriguez (Kolumbija)
...

Ne spreglejte