Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Philippe Coutinho Liverpool Barcelona Jürgen Klopp Wembley

Torek, 14. 11. 2017, 18.00

6 let, 5 mesecev

Coutinho tako "srečen", da bo najbrž že januarja v Barceloni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Jürgen Klopp, Philippe Coutinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski zvezdnik Philippe Coutinho je poleti želel izsiliti prestop v Barcelono, a Liverpool tega ni dovolil. Angleški velikan je zavrnil nesramno bogato odškodnino, a se, vsaj po statistiki sodeč, ustrelil v koleno.


Liverpool se je praktično celotno poletje trudil zadržati Coutinha, kar mu je kljub Brazilčevemu zahtevku po prodaji naposled tudi uspelo. Angleži so zavrnili tri uradne ponudbe Kataloncev in nesrečnega Brazilca na silo zadržali v svoji sredini, kar se jim maščuje.

Coutinho ima sicer dobro osebno statistiko, na devetih tekmah je dosegel štiri zadetke in dodal tri podaje, a ko igra, Liverpool ne zmaguje. Ravno vsi remiji ob prisotnosti Brazilca so krivi, da je Liverpool po manj kot tretjini prvenstva že izločen iz boja za naslov angleškega prvaka, ki ga čaka že leta in leta.

Liverpoolova statistika v tej sezoni:

S Coutinhom (9 tekem):

Liga prvakov:

1 zmaga, 2 remija

Premier liga:

1 zmaga, 3 remiji, 1 poraz

Ligaški pokal:

1 poraz

Brez Coutinha (9 tekem):

Liga prvakov:

3 zmage

Premier liga:

4 zmage, 1 remi, 1 poraz

Bodo imeli več pameti januarja?

Blestel je v Ljudskem vrtu, ko je Liverpool razbil Maribor s 7:0. Brazilec je prispeval zadetek in dve podaji. | Foto: Sportida Blestel je v Ljudskem vrtu, ko je Liverpool razbil Maribor s 7:0. Brazilec je prispeval zadetek in dve podaji. Foto: Sportida Liverpool bo imel možnost za popravek napake že v zimskem prestopnem roku, saj naj bi se Katalonci še vedno zanimali za odličnega ofenzivnega vezista.

Barcelona, ki ji gre v tej sezoni vse kot po maslu, išče zamenjavo za naslednika veterana Andresa Iniesta. Edino, kar ne govori v prid prodaji, je dejstvo, da Coutinho Barceloni ne bi mogel pomagati v ligi prvakov.

"Igram v eni izmed najboljših lig na svetu. Za zdaj sem zadovoljen z življenjem, vsak dan delam trdo, da bi se še izboljšal," je za Sky Sports pred dnevi dejal 25-letni zvezdnik. Te besede so angleški mediji hitro prevedli, da je srečen pri Liverpoolu, a resnica je povsem drugačna.

Je Liverpool naredil napako, ker ni prodal Coutinha?

  • Da.
    79,17 %
    266 glasov
  • Ne.
    20,83 %
    70 glasov
Oddanih 336 glasov

Pogodba že na mizi

Iz Španije dnevno prihajajo informacije, da ima Coutinho pogodbo z Barcelono že na mizi. Šlo naj bi za štiri leta in pol dolgo pogodbo, ki bi Brazilcu na leto prinesla okoli 25 milijonov evrov. Glede na plačilo bi v hrbet gledal le Lionelu Messiju in Luisu Suarezu. Viri blizu nogometaša so prepričani, da se bo prestop v Barcelono zgodil slej ko prej, če ne že januarja, pa poleti.

Brazilec pravi, da je srečen s trenutno situacijo, a zares bo srečen, ko bo prestopil v Barcelono.  | Foto: Reuters Brazilec pravi, da je srečen s trenutno situacijo, a zares bo srečen, ko bo prestopil v Barcelono. Foto: Reuters

V soju luči že na Wembleyju

V torek zvečer je bil na Wembleyju na urniku prijateljski obračun med Anglijo in Brazilijo. Čeprav pred dnevi proti Japoncem ni igral, je tokrat v prvi postavi Selecaa začel tudi vezista Liverpoola, ki je na sredini igrišča združil moči s Paulinhom, igralcem, s katerim bi si lahko slačilnico delila že januarja.

Ne spreglejte