Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 5. 2014,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 16. 5. 2014, 10.54

8 let

Blatter priznal napako s Katarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je priznal, da je v zvezi z izbiro Katarja kot gostitelja svetovnega prvenstva v nogometu leta 2022 storil napako.

Blatter je v izjavi za švicarsko televizijsko postajo RTS priznal, da so ga z izborom Katarja res polomili. Na vprašanje, ali je bil izbor Katarja za gostitelja mundiala napaka zaradi visokih poletnih temperatur v tej državi, je Blatter odgovoril: "Seveda. Veste, vsi delamo napake v življenju."

Prvi mož mednarodne nogometne družine, ki je napovedal, da se bo prihodnje leto potegoval za nov, še peti mandat na čelu Fife, je v javnosti še razkril, da so člani izvršilnega odbora Fife pred odločilnim glasovanjem prejeli podrobno tehnično poročilo, v katerem so jasno opozorili na težavo z visokimi poletnimi temperaturami v tej državi. "V poročilu so jasno zapisali, da bodo poleti temperature previsoke, kljub temu pa takšna opozorila niso omajala izvršilnega odbora, ki je z veliko večino podprl odločitev za Katar."

Oseminsedemdesetletni Švicar je še razkril, da je bil pritisk Francije in Nemčije, ki imata svoje gospodarske interese v Zalivu, enostavno odločilen pri izbiri gostitelja svetovnega prvenstva, hkrati pa je zanikal, da je "Katar kupil svetovno prvenstvo".

Prvenstvo bo skoraj zanesljivo pozimi

Blatter se je zavzel, da bi prvenstvo namesto poleti, ko junijske in julijske temperature vztrajajo pri 40 stopinjah Celzija, pripravili pozimi. "V takšnih okoliščinah bo prvenstvo skoraj zanesljivo pozimi, ko so temperature veliko bolj prijetne. Najboljši čas je ob koncu leta. Moramo ostati realistični, najboljši pogoji za igro so ob koncu leta."

Omenjeno stališče sovpada s pobudo generalnega sekretarja Fife Jeroma Valckeja, ki je za optimalnega za izvedbo prvenstvo v Katarja označil čas med 15. novembrom in 15. januarjem. Fifa bo odločitev o terminu SP leta 2022 v Katarju po pričakovanjih sprejela po koncu svetovnega prvenstva v Braziliji.

Blatter je v intervjuju še dejal, da ne pričakuje, da bo predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini njegov protikandidat za predsednika svetovne organizacije. "To vprašanje boste morali zastaviti njemu, vendar pa sem prepričan, da ne bo kandidiral."

Ne spreglejte