SiolNET. Sportal Nogomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blatter opozarja Španijo

3

termometer

Predsednik FIFE Joseph Blatter opozarja Španijo, da lahko doživi usodo Grčije, ki je bila leta 2006 začasno suspendirana iz mednarodnih tekmovanj, če se bo politika vmešavala v šport.

Razlog za resno opozorilo, kot je dejal Blatter ob svečani otvoritvi kipa nekdanjemu asu Real Madrida Alfredu di Stefanu na stadionu Santiago Bernabeu, je, da je španski minister za šport naročil neolimpijskim in olimpijskim zvezam, ki se niso uvrstile na olimpijske igre v Peking, naj izvedejo volitve v prvem tromesečju 2008.

"To ni mogoče, saj ne moremo sprejeti neposrednega vmešavanja politike v šport," je dejal Blatter, ki vidi le dve možni rešitve tega problema. Ali se bo Španija sprijaznila, da bo v nogometu tekmovala zgolj na svojem ozemlju, torej bo izključena z vseh mednarodnih tekmovanj, ali pa se bo držala pravil FIFA, ki določajo, da se politiki ne smejo vmešavati v zadeve nacionalnih zvez.

Grčija je bila julija 2006 za nekaj dni suspendirana iz tekmovanjem pod okriljem FIFA, ker je grška vlada sprejela zakon, po katerem naj bi imela država več nadzora nad dogajanjem v športu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin