Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 7. 2012,
6.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 13. 7. 2012, 6.55

8 let

Berlusconi potrdil, Ibrahimović in Silva v PSG!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni še uradno, a senzacionalen prestop je tik pred potrditvijo. Kot kaže, bosta zvezdnika Milana Zlatan Ibrahimović in Thiago Silva karieri nadaljevala v Parizu, kar je potrdil tudi lastnik Milančanov.

Na obzorju je bombastičen prestop, vreden okoli 65 milijonov evrov. Lastnik Milana, ki je že dlje časa v dolgovih, je sprejel ponudbo Parižanov za dva zvezdnika, najboljšega strelca Zlatana Ibrahimovića in stebra obrambe, enega najboljših branilcev na svetu ta hip Thiaga Silva. Kot kaže, bo prestop kaj kmalu tudi uradno sklenjen. Silvio Berlusconi je namreč v pogovoru za La Gazzetto dello Sport potrdil, da se je dogovoril s Parižani. ''Res je, prodal sem Ibrahimovića in Silvo v PSG,'' je potrdil Berlusconi.

Brazilec že dogovorjen, Šved še ne

Silva, ki so ga s prestopom v PSG povezovali že pred časom, a je posel padel v vodo, je doslej na San Siru zaslužil 6 milijonov evrov na sezono, zdaj naj bi bila njegova plača višja za milijon evrov in pol. S Parižani se je že dogovoril.

Pri Ibrahimoviću, ki v Milanu služi 12 milijonov evrov letno, zgodba še ni zaključena. Športni direktor PSG Leonardo se je s 30-letnim napadalcem že pogovarjal na Švedskem, a končnega dogovora še ni sklenil. Zdaj naj bi se v Parizu sestal še z Švedovim agentom Minom Raiolo in odvetnikom Vittoriom Rigom ter skušal zaključiti senzacionalen prestop.

Kluba sta že dogovorjena, igralec in njegovi zastopniki se še niso uskladili z morebitnimi novimi delodajalci. Govori se, da naj bi zahteval 14 milijonov evrov na sezono za triletno pogodbo. Če se bodo njegove želje uresničile, bo postal drugi najbolj plačani nogometaš za Samuelom Eto'ojem iz Anžija Mahačkale.

Bo PSG dočakal naslov?

Prestop seveda še ni dokončen, a vse kaže, da se bo zgodil. Denar za Parižane, ki so letos poleti za Ezqeuiela Lavezzija iz Napolija že odšteli 26 milijonov evrov, odkar je v klubu katarski denar, tako ali tako ni problem. Že v naslednjih urah utegne postati uradno, da se švedski in brazilski zvezdnik selita v francosko prestolnico.

PSG, ki je bil doslej dvakrat francoski prvak, na nov naslov čaka že 18 let. Kljub temu, da se je v minuli sezoni močno okrepil – za Javierja Pastoreja je Palermu odštel rekordnih 42 milijonov evrov -, je zaostal za Montpellierjem za tri točke in zasedel drugo mesto. Če se bo res okrepil s Silvo in Ibrahimovićem, se bodo njegove možnosti za uresničitev želja močno povečale. Slednji je namreč znan po tem, da klub, v katerem igra, skorajda po pravilu osvoji državni naslov. Ibrahimoviću je spodrsnilo le lani, pred tem pa je bil državni prvak kar osemkrat zapored. Z Ajaxom leta 2004, z Juventusom v letih 2005 in 2006, z Interjem v letih 2007, 2008 in 2009, z Barcelono leta 2010 in nazadnje z Milanom leta 2011. Impresivno.

PSG bi še Modrića, Milan po Teveza in Džeka

Sicer pa se PSG ne namerava ustaviti. Resno naj bi se podal tudi v boj za hrvaškega zvezdnika Luko Modrića, ki je trenutno še član Tottenhama, a bo letos poleti skorajda zagotovo zapustil Londončane. Zanj se zanimajo tudi pri madridskem Realu, a je vprašanje, če se bodo lahko po robu postavili bogatim Parižanom.

Kaj bo Milan z denarjem, ki ga bo dobil od posla s PSG? Na San Siru seveda ne bodo sedeli križem rok. Njuni tarči sta zvezdniška napadalca angleških prvakov Manchester Cityja, Argentinec Carlos Tevez in Edin Džeko iz Bosne in Hercegovine. Ni kaj, na nogometni tržnici bo letos očitno zelo, zelo vroče.

Ne spreglejte