Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 11. 2009,
16.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 11. 2009, 16.52

8 let

Bayern med živimi, Milan trepeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 5. krogu skupinskega dela lige prvakov je bilo zanimivo na San Siru, kjer sta Milan in Marseille remizirala, Bayern pa je vknjižil pomembno zmago. Že v torek je v derbiju Barcelona premagala Inter.

V sredo sta se na prvem srečanju spopadla moskovski CSKA in Wolfsburg. Potem ko je slednjega v vodstvo popeljal Edin Džeko, so Rusi poskrbeli za preobrat in se veselili pomembne zmage v boju za napredovanje. Derbi kroga je potekal v skupini C, kjer sta se na San Siru merila Milan in Marseille. Za vodstvo domačinov je s pravo mojstrovino poskrbel Marco Borriello, ki je s prvim zadetkom v ligi prvakov ukanil nasprotnega vratarja. A veselje Milančanov ni trajalo dolgo, saj je za izenačenje poskrbel Lucho Gonzalez. Kot zanimivost omenimo še, da so gostitelji kar dvakrat zadeli v okvir vrat.

Ostali dvoboj med madridskim Realom, za katerega je po poškodbi vnovič zaigral Cristiano Ronaldo, in Zürichom se je končal po španskih notah, junak srečanja pa je bil Gonzalo Higuain. "Rdeči vragi", ki so si preboj med šestnajst najboljših že zagotovili, so tokrat ostali praznih rok in so tako v ligi prvakov izgubili po 23 tekmah.

Zanimivo je bilo v skupini A, kjer je Juventus gostoval pri Bordeauxu. Slednji, ki si je napredovanje sicer priigral že pred 5. krogom, se je z zmago le še utrdil na vrhu svoje skupine. V bavarski prestolnici je domači Bayern premagal Maccabi Haifo in tako pred zadnjim krogom skupinskega dela še ostaja v igri za napredovanje. V skupini D, kjer sta že znana oba potnika za drugi del, je Atletico Madrid remiziral z APOEL –om, na srečanju med Portom in Chelseajem pa so se zmage veselili gostitelji.

Že v torek so Katalonci tudi brez poškodovanih Lionela Messija in Zlatana Ibrahimovića, ki sta bila na klopi, prepričljivo opravili z Interjem. Oba zadetka na štadionu Camp Nou sta bila dosežena že v prvem polčasu. Slovenski reprezentant Rene Krhin ni igral.

Izjemen uspeh je dosegla Fiorentina in se z zmago proti Lyonu, ob francoskih prvakih, že uvrstila med 16 najboljših. Tako je iz tekmovanja, kljub zmagi proti Debrecenu, izpadel Liverpool. Pred izjemnim uspehom sta še Unirea in Olympiakos, Arsenal pa je pričakovano potrdil napredovanje.

Ne spreglejte