Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 9. 2020,
23.06

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Jose Mourinho Tottenham Chelsea Arsenal Manchester City Manchester United Liverpool Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 28. 9. 2020, 23.06

3 leta, 6 mesecev

ANGLEŠKO PRVENSTVO, 3. KROG

Arsenal v derbiju kroga na Anfieldu zabil prvi, nato se je usulo ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Liverpool | Arsenal je prvi zabil na Anfieldu, nato se je usulo. | Foto Reuters

Arsenal je prvi zabil na Anfieldu, nato se je usulo.

Foto: Reuters

Z derbijem kroga na Anfieldu v Liverpoolu, kjer je gostoval Arsenal in izgubil z 1:3, se je zaključil 3. krog angleškega prvenstva. Fulham je doma izgubil proti Aston Villo, še vedno pa odmeva nedeljski poraz Manchester Cityja proti Leicestru. 

"Priznati je treba, da Arsenal pod vodstvom Mikela Artete povsem "drugačna žival". Ekipa je zelo dobro organizirana, ima jasen plan ... Vidiš stvari, ki kažejo na to, da je Mikel res poseben trener," je topničarjem pred derbijem popihal na dušo trener Liverpoola Jürgen Klopp, a na igrišču se njegovi strahovi niso potrdili. Čeprav so Londončani zadeli prvi, so se branilci naslova prvaka veselili visoke zmage s 3:1.

Liverpool je svojega vratarja Lorisa Kariusa do konca sezone 2020/21 posodil nemškemu Unionu iz Berlina. Nemec, sicer tragični junak finala lige prvakov v sezoni 2017/18 proti madridskemu Realu, se tako po štirih letih vrača v domovino.

Vodstvo angleškega državnega nogometnega prvenstva je v izjavi za javnost sporočilo, da je deset igralcev in članov strokovnega osebja klubov pozitivnih na novi koronavirus. Skupaj so v zadnjih štirih tednih zabeležili 20 primerov covida-19.

Jose Mourinho ni mogel verjeti svojim očem. | Foto: Reuters Jose Mourinho ni mogel verjeti svojim očem. Foto: Reuters

Srake pokvarile načrte Tottenhamu po sporni 11-metrovki

V nedeljo je povratnik Leeds United znova navdušil. Tokrat je prišel do treh točk v Sheffieldu. Tottenham je bil favorit na domačem srečanju proti Newcastlu. Bil je boljši tekmec, od 25. minute in ob zadetku Lucasa Moure, tudi v vodstvu, nato pa so gostje le prišli do točke. V sodnikovem podaljšku so izenačili s sploh prvim strelom na vrata. Na 1:1 je z bele točke izenačil Callum Wilson, v domačem taboru pa se še dolgo niso mogli sprijazniti s sodniško oceno o kazenskem udarcu.

Z roko je v svojem kazenskem prostoru igral Eric Dier, ki pa je bil s hrbtom obrnjen od dogajanja, ko je pred tem z glavo udaril žogo Andy Carroll. Trener Tottenhama Jose Mourinho je v znak protesta obrnil hrbet proti igrišču in odkorakal proti slačilnici, tako da sploh ni spremljal izvedbe Wilsona, trener vratarjev pri Tottenhamu Nuno Santos pa je zaradi žolčnih razprav s sodniki po dvoboju prejel rdeči karton.

Lisice po petardi na Etihadu na vrhu!

Leicester je napolnil mrežo Cityju. | Foto: Reuters Leicester je napolnil mrežo Cityju. Foto: Reuters Leicester City se je po tretji zaporedni zmagi povzpel na vrh. Za sinjemodre iz Manchestra, ki se ubadajo s številnimi poškodbami, se je dvoboj začel sanjsko, saj so v četrti minuti prišli do vodstva po izjemnem zadetku Riyada Mahreza.

Pred polčasom je izenačil Jamie Vardy. Ta je izkoristil enajstmetrovko, ki jo je priboril sam. Isti nogometaš je v prvi polovici drugega polčasa dosegel še dva zadetka. Najprej je v 54. minuti atraktivno zadel s peto, nato pa je v 58. minuti še enkrat zadel z bele točke. Znova je bil prekršek storjen prav nad njim.

V 77. minuti je z razdalje natančno meril James Maddison, zaostanek pa je nato po strelu z glavo znižal Nathan Ake, ki je bil najbolj spreten po podaji s kota. Piko na i visoki zmagi je po še tretji enajstmetrovki za lisice postavil Youri Tielemans.

Nora zmaga Uniteda, Chelsea se je komaj rešil

Za uvod v tretji krog angleškega prvenstva je Manchester United po uspešno izvedeni enajstmetrovki v stoti minuti srečanja premagal Brighton (3:2). Sodnik je že zapiskal konec tekme, ko je VAR oznanil, da je šlo pri zadnji akciji Uniteda za igranje z roko. To je bilo tudi potrjeno in rdeči vragi so to darilo "od zgoraj" tudi izkoristili.

Že v soboto je bil na delu tudi Chelsea. Na gostovanju pri West Bromwich Albionu je po pol ure zaostajal že z 0:3, a je na koncu, tretji gol je dosegel v četrti minuti sodnikovega podaljška, le izvlekel točko.

Angleško prvenstvo, 3. krog:

Sobota, 26. september:
Brighton : Manchester United 2:3 (1:1)
Maupay 40./11m, March 90.+5; Dunk 43./a. g., Rashford 55., Fernandes 90.+10/11-m.

Crystal Palace : Everton 1:2 (1:2)
Kouyate 26.; Calvert-Lewin 10., Richarlison 40.

West Brom : Chelsea 3:3 (3:0)
Robinson 4., 25., Bartley 27.; Mount 54., Hudson-Odoi 70., Abraham 90.+3.

Burnley : Southampton 0:1 (0:1)
Ings 5.

Nedelja, 27. september:
Sheffield United : Leeds 0:1 (0:0)
Bamford 88.

Tottenham : Newcastle 1:1 (1:0)
Moura 25.; Wilson 90./11-m
 
Manchester City : Leicester 2:5 (1:1)
Mahrez 4., Ake 84.; Vardy 37./11-m, 54., 58., Maddison 77., Tielemans 88./11-m

West Ham : Wolverhampton 4:0 (1:0)
Bowen 17., 57., Jimenez 66./a. g., Haller 90.

Ponedeljek, 28. september:
Fulham : Aston Villa 0:3 (0:2)
Grealish 4., Hourihane 15., Mings 48.

Liverpool : Arsenal 3:1 (2:1)
Mane 28., Robertson 34., Jota 88.; lacazette 25.

Najboljši strelci:

− Calvert-Lewin (Everton), Vardy (Leicester)
4 − Son Heung Min (Tottenham)
3 − Bamford (Leeds), Ings (Southampton), Maupay (Brighton), Salah (Liverpool), Zaha (Crystal Palace), Mane (Liverpool), Lacazette (Arsenal)
...

Ne spreglejte