Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2022,
23.03

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Thomas Tuchel Antonio Conte Kevin de Bruyne Tottenham Chelsea Arsenal Manchester City Manchester United Premier League angleško prvenstvo

Ponedeljek, 15. 8. 2022, 23.03

1 leto, 8 mesecev

Angleško prvenstvo, 2. krog

Liverpool ne najde poti do zmage, blamaža Manchestra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Liverpool Crystal Palace | Liverpool je vknjižil še drugi remi, s Crystal Palaceom sta se razšla z 1:1. | Foto Reuters

Liverpool je vknjižil še drugi remi, s Crystal Palaceom sta se razšla z 1:1.

Foto: Reuters

Drugi krog angleškega prvenstva sta zaključila Liverpool in Crystal Palace. Po uvodnem remiju v gosteh proti Fulhamu, so varovanci Jürgna Kloppa na domačem Anfieldu z igralcem manj iztržili še en neodločen izid (1:1). V nedeljo je bilo pestro nad Stamford Bridgeu, kjer sta se Chelsea in Tottenham razšla brez zmagovalca, Harry Kane je v sodnikovem dodatku zadel za končnih 2:2. Po dvoboju londonskih tekmecev se je iskrilo med Thomasom Tuchelom in Antoniom Contejem. Man City in Arsenal sta vknjižila novi zmagi, blamažo pa si je privoščil Man United, ki je s kar 0:4 izgubil pri Brentfordu in je zadnji.

Manchester United Cristiano Ronaldo
Sportal Sramota Manchestra, trener kaže na igralce: Morajo prevzeti odgovornost

Za nameček bodo morali varovanci Jürgna Kloppa vsaj nekaj tekem igrati brez Darwina Nuneza, ki je v 57. minuti z glavo namerno udaril Joachima Andersen in si prislužil rdeči karton.

Kljub vsemu je Liverpool z desetimi igralci izničil zaostanek prek Luisa Diaza, ki je v 61. minuti neubranljivo zadel z roba kazenskega prostora. V prvem polčasu je bil za goste uspešen Wilfried Zaha v 32. minuti.

Rdeče iz mesta Beatlov v naslednjem krogu čaka derbi proti Manchester Unitedu, ki je po dveh porazih povsem na dnu prvenstvene lestvice. Liverpool ima po dveh odigranih tekmah dve točki in je trenutno 12. Na vrhu razpredelnice sta Manchester City in Arsenal, ki se lahko edina pohvalita s popolnim izkupičkom šestih točk.

Harry Kane je v 96. minuti zadel za remi. | Foto: Reuters Harry Kane je v 96. minuti zadel za remi. Foto: Reuters Chelsea je na veselje svojih navijačev povedel v 19. minuti, v glavnih vlogah pa sta bila nova branilca. Marc Cucurella je podal iz kota z leve strani, Kalidou Koulibaly pa je z lepim "volejem" s približno 12 metrov zadel za 1:0.

Čeprav je bil Chelsea še naprej boljši tekmec, pa so gosti izenačili v 68. minuti, ko je zadel Pierre-Emile Hoejbjerg. Domači so sicer protestirali zaradi predhodnega prekrška nad Kaiem Havertzem in tudi zaradi domnevnega prepovedanega položaja, a je ostalo pri 1:1. V 77. minuti pa so domači znova povedli, ko je Reece James brez težav dokončal akcijo s strelom v kazenskem prostoru. Toda Tottenham, ki je v končnici pritisnil, je v 96. minuti znova izenačil, po kotu je z glavo zadel Harry Kane.

Thomasa Tuchla nekatere sodniške odločitve in zadetek v izdihljajih niso pustili ravnodušnega, po tekmi se je med Nemcem in Antoniem Contejem zaiskrilo.

City in Arsenal do druge zmage, blamaža Man Uniteda

Kevin De Bruyne je vlekel niti za Manchester City, ko je branilce naslova popeljal do zmage s 4:0 nad Bournemouthom. Belgijski reprezentant je dosegel gol in asistenco. Phil Foden je učinek soigralca izenačil. Cityju pa je z avtogolom pomagal še Kolumbijec Jefferson Lerma.

Manchester City je s 4:0 odpravil Bournemouth, igralec obračuna je bil Kevin De Bruyne (zadetek, asistenca). Erling Braut Haaland se ob debiju na domačem stadionu v Premier Legaue ni podpisal pod strelce. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Manchester City je s 4:0 odpravil Bournemouth, igralec obračuna je bil Kevin De Bruyne (zadetek, asistenca). Erling Braut Haaland se ob debiju na domačem stadionu v Premier Legaue ni podpisal pod strelce. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Manchester United je v gosteh doživel poraz proti Brentfordu z 0:4. Erik ten Hag je svojo trenersko pot pri Unitedu začel slabo, saj je v prvem krogu prav tako izgubil proti Brightonu z 1:2. Zdaj pa se je znašel v še večji zadregi, saj je rezultat klub pustil na dnu lestvice. Rdeči vragi so po samo 35 minutah zaostajali za štiri gole, ko so zadeli Josh Dasilva, Mathias Jensen, Ben Mee in Bryan Mbeumo. V drugem polčasu jim ni uspelo zmanjšati prednosti nasprotnika. Man Unitedu se je tretjič v zgodovini zgodilo, da je v prvem polčasu prejel tri gole, pred tem še oktobra 2020 proti Tottenhamu in oktobra 2021 proti Liverpoolu.

Manchester United je izgubil s kar 0:4 in je zadnji na lestvici. | Foto: Reuters Manchester United je izgubil s kar 0:4 in je zadnji na lestvici. Foto: Reuters Svoj domači prvenec za Arsenal je Gabriel Jesus zaznamoval z dvema goloma in dvema podajama. Avtogol Williama Salibe je prednost Arsenala zmanjšal in Leicestru je nato uspelo zadeti še enkrat, a na koncu je moral priznati premoč tekmecu, tekma se je končala z rezultatom 4:2.

Steven Gerrard je zmagal v svojem prvem trenerskem spopadu z nekdanjim angleškim soigralcem Frankom Lampardom, ko je Aston Villa premagala Everton z 2:1. Zadetka Dannyja Ingsa in Emija Buendie sta zmanjšala pritisk na Gerrarda po le dveh zmagah na prejšnjih 12 tekmah, ki segajo v lansko sezono. Tekmo so zaključili z avtogolom Lucasa Digneja.

Southampton in Leeds sta se razšla z 2:2, vsi štirje goli so padli v drugem polčasu, za goste je dvakrat zadel Rodrigo. Wolverhampton in Fulham sta igrala 0:0, potem ko je Aleksandar Mitrović v 81. minuti zapravil najstrožjo kazen za goste. Enak izid je bil tudi na tekmi Brightona in Newcastla.

Angleško prvenstvo, 2. krog:

Sobota, 13. avgust:
Aston Villa : Everton 2:1 (1:0)
Ings 31., Buendia 85.; Digne 87./ag

Brighton : Newcastle 0:0 (0:0)

Arsenal : Leicester City 4:2 (2:0)
Jesus  23., 35., Xhaka 55., Martinelli 76.; Saliba 53./ag, Maddison 74.

Southampton : Leeds United 2:2 (0:0)
Aribo 72., Walker-Peters 81.; Rodrigo 46., 60.

Manchester City : Bournemouth 4:0 (3:0)
Gündogan 19., De Bruyne 31., Foden 37., Lerma 79./ag.

Wolverhampton : Fulham 0:0 (0:0)

Brentford : Manchester United 4:0 (4:0)
Dasilva 10., Jensen 18., Mee 30., Mbeumo 35.

Nedelja, 14. avgust: 
Nottingham Forest : West Ham 1:0 (1:0)
Awoniyi 45.+2

Chelsea : Tottenham 2:2 (1:0)
Koulibaly 19., James 77.; Hojbjerg 68., Kane 90.+6

Ponedeljek, 15. avgust:
Liverpool : Crystal Palace 1:1 (0:1)
Diaz 61.; Zaha 32.; R.K. Nunez 57./Liverpool

Najboljši strelci:

3 - Rodrigo (Leeds)
2 - Gross (Brighton), Haaland (Man City), Mitrović (Fulham), Jesus (Arsenal), Martinelli (Arsenal), Dasilva (Brentford)
...

Ne spreglejte