SiolNET. Sportal Naj planinska koča
2,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Začenja se finale akcije Naj planinska koča

Odločili ste: to je deset finalistk akcije Naj planinska koča 2018

2,70

termometer

koče finale

Po 50 dneh glasovanja se je opolnoči končal 1. del akcije Naj planinska koča, v kateri ljubitelji gora izbirate najboljšo planinsko postojanko leta 2018. Izmed 158 planinskih koč ste s svojimi glasovi (17 tisoč) izbrali deset finalistk, pet koč iz visokogorja in pet z nižje ležečih območij.

Kaj planinski koči daje predznak najboljša, je težko reči. Verjetno bi vsak sogovornik izstrelil drugačen odgovor, a v preseku vseh bi se verjetno znašli gostoljubnost oskrbnikov, dobra hrana, posluh za želje planincev, poznavanje okoliških gora, čistoča itd., svoj kamenček v mozaik priljubljenosti pa najbrž pristavi tudi dostopnost koče.

Naj koča 2018 nosilna uvodna brez logo Sportal Glasujte za naj planinsko kočo 2018!

V 4. sezoni akcije Naj planinska koča 2018, ki jo na Siol.net izvajamo skupaj s krovno organizacijo slovenskega planinstva Planinsko zvezo Slovenije, ste svoje glasove lahko razporedili med 158 slovenskih planinskih postojank.

Letošnja novost je ločeno glasovanje za naj visokogorsko planinsko kočo, v katerih imajo oskrbniki zaradi težje dostopnega terena še bolj zahtevne pogoje dela kot v kočah na nižje ležečih terenih.

Prvi krog glasovanja se je iztekel opolnoči, kolesje drugega bomo pognali danes. Glasovanje bo trajalo do 11. 9. 2018, ko bomo razglasili, katera je naj planinska in katera naj visokogorska planinska koča v Sloveniji.

Finalistke izbora Naj planinska koča 2018 (razvrščene po abecednem vrstnem redu)
Svoje glasove lahko oddate na GLASOVNICI!

V času akcije bomo vsak torek izžrebali nagrajence, med katere bomo razdelili kopico planinsko obarvanih nagrad, ob koncu pa bo sledilo še žrebanje glavnih nagrad, med katerimi sta tudi prenočitev in zajtrk za dve osebi v Vili Planinka na Jezerskem, ki bo jeseni odprla svoja vrata.

Triglavski dom Kredarica Sportal Oskrbnik na Kredarici: Ljudje so se sprijaznili, da ni prhe, si pa vsak želi prespati v čim manjši sobi Nives Dejan Črna prst Sportal Kot na letalu: planinska koča, kjer vam postreže nekdanja stevardesa #intervju

Lani ste za naj planinsko kočo izbrali Roblekov dom na Begunjščici. Na fotografiji sta oskrbnika Zdenka in Rok Podpečan. Lani ste za naj planinsko kočo izbrali Roblekov dom na Begunjščici. Na fotografiji sta oskrbnika Zdenka in Rok Podpečan. Foto: Bojan Puhek

Do zdaj ste za naj planinsko kočo že ustoličili Planinski dom na Kumu (2015), Valvasorjev dom pod Stolom (2016) in Roblekov dom na Begunjščinici (2017), ki zaradi pravil letošnjo sezono počiva. Kateri dve se bosta na vrhu znašli letos?

Kliknite za več člankov, povezanih s pohodništvom:

Družina Mehle Trendi Slovenska družina, ki je s triletnico v nahrbtniku prehodila 800 kilometrov El Camina #intervju DACIA GRS Sportal Z reševalci v hribih: Smo dovolj ponižni, ko zastavimo svoj korak? Neja Jesenko Sportal ''Na meniju planinskih koč sem opazila tudi pijano nevesto'' helikopter Sportal ''Mnogi hočejo še z zagorelimi nogami prehoditi osemurno traso'' #intervju pohodništvo gore Sportal Nenavadno, a resnično: v gorah boste pred udarom strele najbolj varni na melišču Andreja Sportal ''Bila sem pogumna, kupila letalsko vozovnico in našla sebe'' #intervju piščalka Sportal Ste vedeli, da lahko gorskim reševalcem pomagate tudi s piščalko? #nasvet koča Urša Sportal Naj kotički v slovenskih gorah: Po sončni vzhod na Kamniško sedlo

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • PANTER / 31.08.2018. ob 20:48 0 0

    Ne da se glasovat, brez veze, tako slabo, kot ste letos organizirali to glasovanje do sedaj še ni bilo. Ne mislim se več ukvarjati s tem, ker, če klikneš na ikono, kjer naj bi glasoval, ne gre. Slabo, slabo, slabo ...

    0 0
delitve: 271
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin