Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
29. 11. 2012,
12.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2012, 12.01

7 let, 12 mesecev

Vujčić: Mislim, da je Maljković še vedno v dobri mentalni kondiciji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med največje tekmece Slovenije v uvodnem delu evropskega prvenstva spada sosednja Hrvaška. Njen nekdanji reprezentant Nikola Vujčić je spregovoril tudi o slovenski izbrani vrsti in njenem selektorju.

Slovenija ima v dvobojih s Hrvaško na uradnih tekmah pozitivno bilanco. Trenutno vodi v zmagah s 4:3, dobila pa je zadnje tri obračune. Novo tekmo bosta sosednji državi odigrali na evropskem prvenstvu v Sloveniji, kjer si želi športni direktor in igralec Splita Nikola Vujčić kakovostno Hrvaško: "Osredotočeni smo le na Slovenijo. Vedno moraš biti motiviran proti domačinu (smeh, op. p.). Bo pa tekma s Slovenijo zelo pomembna za dobro izhodišče v četrtfinalu. Mi smo znani po tem, da pridemo do te stopnice, nato pa izgubimo. Jaz sem izgubil tri četrtfinale za vse skupaj tri točke razlike. Tekma s Slovenijo ne bo tvegana, bo pa značajna. Vemo, da lahko naredimo v Sloveniji dober rezultat, če bodo le prišli najboljši."

A izkušeni Vujčić ne bo sodeloval na evropskem prvenstvu v Sloveniji, saj pravi, da je čas za nove rodove, poleg tega pa Ante Tomić in Stanko Barač odlično igrata v vrhunskih evropskih klubih. Evropsko prvenstvo si bo ogledal, želi pa si, da bi prišlo tudi veliko navijačev iz Hrvaške: "Težko je v zadnjem obdobju. Depresija v naši državi ne sega samo na gospodarsko, temveč tudi na športno raven. Upam, da bo v Slovenijo prišlo bodrit našo izbrano vrsto veliko ljudi. Smo vendarle blizu doma," poziva hrvaške ljubitelje košarke v Slovenijo Vujčić, ki si želi, da bi Hrvaško tudi pri nas vodil Jasmin Repeša – po njegovem mnenju ima največ izkušenj.

"Turnir osvojijo ekipe, ki postanejo najboljša klapa"

Slovenija bo imela v navijačih zagotovo dodatno podporo in zaveznika, vendar bo prisoten tudi pritisk vrhunskega rezultata. Jasno je, da je želja medalja. Vujčić poudarja, ima Slovenija trdne osnove za dober dosežek: "Turnir osvojijo tiste ekipe, v kateri košarkarji postanejo najboljša klapa. Da igralci stopijo na parket kot pravo moštvo. Slovenci imate košarkarje, ki igrajo vrhunsko košarko. Imate tudi vrhunskega trenerja, občinstvo in veliko željo po dobri uvrstitvi."

Ni malo takšnih v Sloveniji in tudi drugod, ki govorijo, da je slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića povozil čas, vendar je Vujčić nasprotnega mnenja: " Trener ne teče. Njemu ni treba biti v fizični pripravljenosti. Zanj je pomembna mentalna kondicija. Mislim, da je Božo še vedno v zelo dobri mentalni pripravljenosti, da naredi dober rezultat s Slovenijo. Mogoče je bilo klubsko delo zanj prevelik napor. Reprezentanca je le turnir in ima dovolj časa."

Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu igrala v celjski skupini s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko, z našimi sosedi pa se bo pomerila predzadnji dan uvodnega dela prvenstva – 8. septembra.

Ne spreglejte