Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
21. 7. 2012,
17.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 21. 7. 2012, 17.42

7 let, 12 mesecev

Tekmo ''končali'' v 34. minuti

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkarji so v svoji predzadnji tekmi domačega evropskega prvenstva mlajših članov izgubili z nemškimi vrstniki in se bodo v nedeljo borili za sedmo mesto.

Klasična prvenstvena tekma za razvrstitev, na kateri pogledi košarkarjev izžarevajo razočaranje po izpadu iz boja za odličja, po drugi strani pa gre tudi za obračune, ki zavoljo sproščenosti pogosto postrežejo z lahkotnejšo košarko. Čeprav so na parket pritekli brez lažje poškodovanega (gleženj) kapetana Klemna Prepeliča, ki je bil večinoma motor igre in pravi naslov za strelska pooblastila, pa se izbranci Zmaga Sagadina še zdaleč niso predali malodušju.

Tako so že manj kot dve minuti po prvem sodniškem metu vodili s sedmimi točkami prednosti, po delnem rezultatu 9:0 pa je v osmi minuti prednost gostiteljev znašala že kar 15 točk (21:6). Strelcem z razdalje, ki so bili natančni predvsem v prvi četrtini, se je nato pri polnjenju nemškega koša priključil še center Alen Omić, tako da je do polovice druge četrtine prednost narasla na šestnajst točk (33:17).

Utopično je bilo pričakovati, da bodo gostitelji v tako visokem ritmu nadaljevali vseh 40 minut, vseeno pa je bil padec, ki je sledil trenutkom popolne prevlade, strahovit. Odstotek slovenske natančnosti pri metih je padel kot višina delnic v času najostrejše recesije, pri Nemcih se je razigral Ole Wendt in prednost se je že do velikega odmora stopila na vsega pet točk. V še višjo prestavo so izbranci selektorja Franka Menza prestavili na začetku tretje četrtine in po trojki Daniela Theisa v 23. minuti celo prvič na tekmi povedli (37:35).

Sagadin je nato le našel peterko, ki je zaustavila nemški nalet, po zaslugi Pajiča in Lapornika, ki sta prekinila prakso streljanja s praznimi naboji, odgovorila z delnim rezultatom 13:2 in vnovič prevzela vajeti igre (48:39).

Priigrani slovenski kapital Nemcev seveda še zdaleč ni odvrnil od zadnjega poskusa novega preobrata v zadnji četrtini. Pri tem so bili uspešni, saj slovenskemu vodstvu 53:47 v 34. minuti sledil nov popoln mrk. Izpostaviti velja, da je 6:46 pred koncem koš s črte prostih metov dosegel Marko Pajić. Verjeli ali ne, to je bila tudi zadnja točka domače vrste. Na drugi strani so jih Nemci v lahkotnem ritmu dosegli kar osemnajst in tako prišli do nenadejano visoke zmage ter Slovence pahnili v boj za sedmo meto. Tekmec bo Grčija.

Ne spreglejte