Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
17. 9. 2017,
9.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

8

Natisni članek

EuroBasket 2017

Nedelja, 17. 9. 2017, 9.19

6 let, 6 mesecev

Zadnji trening pred finalom

Pripravljeni so! Vedo, kaj morajo narediti proti Srbom.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

8

Slovenija trening | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Večer pred zgodovinskim finalnim obračunom na evropskem prvenstvu so slovenski košarkarji opravili predzadnji košarkarski trening, vsi pa so odločeni, da gredo proti Srbiji po zlato medaljo. Mladi up slovenske košarke Luka Dončić se že veseli dvoboja s Srbijo in je vesel, da so košarkarji z območja Balkana celotni Evropi pokazali, kako se igra prava košarka.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

"Večkrat sem že rekel, da je na tem prvenstvu veliko odličnih igralcev, zato sem se tudi odločil, da bom igral na njem. Moj moto je vedno, da dam vse od sebe, predvsem v obrambi, da nasprotnikom poskušam otežiti stvari. To lahko naredim," je dejal ameriški košarkar v slovenski vrsti Anthony Randolph, ki bo imel v finalu dodatno podporo s tribun, saj bosta zanj navijali žena in hčerka.

Kako so slovenski košarkarji zadevali s sredine ... Dragić, Dončić, Prepelič ...

Marjanovića spraviti iz rakete

Centra Žiga Dimec in Gašper Vidmar sta pripravljena na obračun z 221 centimetrov visokim Bobanom Marjanovićem. | Foto: Vid Ponikvar Centra Žiga Dimec in Gašper Vidmar sta pripravljena na obračun z 221 centimetrov visokim Bobanom Marjanovićem. Foto: Vid Ponikvar Največji nevarnosti v srbski reprezentanci bosta najboljši strelec Bogdan Bogdanović in 221 centimetrov visoki Boban Marjanović: "Saj se nimaš kaj pripravljati ... Čim bolj ga je treba držati zunaj rakete. Če vrže 'hook', naj to stori zunaj rakete, potem je manjša možnost, da zadene. In čim bolj ga moramo usmerjati k preigravanju, v katerem ni tako dober. Treba mu je skratka onemogočiti 'hook' iz rakete," opozarja slovenski center Žiga Dimec, ki je odlično odigral v polfinalu proti Španiji.

Z njim bo imel veliko dela tudi Gašper Vidmar, ki na tem prvenstvu igra v življenjski formi: "Marjanović predstavlja težko nalogo. Res je ogromen. Ne smemo ga spustiti preveč blizu obroča, kjer je praktično neustavljiv. Toliko je višji od preostalih. A Srbija je več kot Marjanović. Zelo neugodna ekipa so. Igrajo zelo lepo, žoga jim kroži, igrajo trdo obrambo. Seveda bo težka tekma, ampak saj gre za finale, drugače ne more biti. Kot ekipa so nevarni. Niso sebični. V obrambi so pitbuli, ki grizejo po vsem igrišču. To bo prava 'fajterska' tekma!"

"Mi Balkanci smo pokazali, kaj znamo. Kaj nam pomeni šport."

"Tri, štiri, Slovenija," so se zadrli in šli noči naproti. V tej bo marsikdo razmišljal o tem, kaj se bo dogajalo v finalu. | Foto: Vid Ponikvar "Tri, štiri, Slovenija," so se zadrli in šli noči naproti. V tej bo marsikdo razmišljal o tem, kaj se bo dogajalo v finalu. Foto: Vid Ponikvar Za najmlajšega Luko Dončića je letošnje prvenstvo nekaj posebnega. Prvič je zaigral v članski reprezentanci in že na krstnem velikem tekmovanju osvojil medaljo. Pri tem pa je imel veliko vlogo. Vesel je, da bo v finalu igral proti Srbiji: "Samozavestni smo. To bo zgodovinski dvoboj. Mi Balkanci smo pokazali, kaj znamo. Kaj nam pomeni šport … To so sanje. Ne dojemam še, da smo tu, v finalu, ampak trdo smo delali za to in mislim, da smo si zaslužili."

Morda je zanj prednost, da je star šele 18 let. Videti je, kot da ne čuti nobenega pritiska in le uživa: "Mislim, da bom užival. Najpomembneje je, da vsa ekipa uživa v košarki in da se zabavamo na parketu. Mislim, da bo tekma do konca izenačena."

"Če bo treba, bom vzel tudi tablo"

Luka Dončić je dobro razpoložen pred finalnim dnevom EuroBasketa. | Foto: Vid Ponikvar Luka Dončić je dobro razpoložen pred finalnim dnevom EuroBasketa. Foto: Vid Ponikvar In kaj pravi mladi up slovenske košarke na izjavo selektorja Srbije Aleksandar Đorđevića, da ne more verjeti, koliko trojk so slovenski košarkarji dosegli od table in da bi morali domov odnesti tablo, ne mrežice, če postanejo prvaki? "Haha. Če je treba, bom vzel tudi tablo," je v smehu odgovoril član Real Madrida.

Slovenski košarkarji bodo v nedeljo zjutraj opravili še en trening, čaka jih tudi sestanek, nato pa pot do dvorane Sinan Erdem, kjer se bo ob 20.30 začelo zares. In to pred približno od šest do sedem tisoč slovenskih navijačev, kolikor jih napovedujejo. "Oni so dodatna motivacija, dodatna energija. Ponosen sem, da nas bodo prišli spodbujat v takšnem številu. Da se skupaj poveselimo," je dejal Vidmar. 

Ne spreglejte