Nymburk

Češki prvak Nymburk bo popestril regionalno ligo NLB. Za odhod na področje nekdanje Jugoslavije se je odločil zaradi ne pretirano kakovostnega domačega prvenstva.

Dominanca Nymburka na Češkem je v zadnjih letih vidna na vsakem koraku, zato je povsem razumljivo, da so šli v klubu po vzoru izraelskega Maccabija, ki je v sezoni 2002/03 igral v ligi NLB - slednja se je takrat imenovala liga Goodyear. In češki prvak je sestavil konkurenčno moštvo za vstop v balkanski prostor. Nenazadnje potrebuje kakovostne košarkarje in dolgo klop že zaradi dejstva, ker bo igral tudi v Eurocupu, nekdanji pokal ULEB.

Nymburk pa je imel nedavno nazaj tudi slovenski pridih, saj je zanj igral novi kapetan Union Olimpije Goran Jagodnik. Krilni košarkar zeleno-belih je že takrat dejal, da češko prvenstvo ni zanimivo za Nymburk, saj tekmeci padajo kot po tekočem traku. Ambicije vodstva kluba segajo višje. Po besedah Jagodnika je bil Nymburk že pred dvema letoma dobro organiziran, ne skrivajo pa v klubu želja po elitni evroligi. Zato lahko pričakujemo, da bo v tej sezoni mešal štrene klubom s področja nekdanje Jugoslavije.

Nymburk 2010/11

Petr Benda Ladislav Sokolovsky Pavel Pumprla Adam Koch Ales Chan Michal Kremen Afik Nissim Weyinmi Efejuku Radek Nečas Chester Simmons Martin Križ Tomas Vyoral Pavel Slezak Michael Lenzly

Trener: Ronen Ginzburg

Prišli/odšli

Prišli: Adam Koch, Tomas Vyoral, Martin Kriz , Chester Simmons, Weyinmi Efejuku, Affik Nisim Odšli: Ron Lewis, Phil Ricci, Giorgios Tsiaras, Petr Valc, Arthur Lee, trener Muli Katzurin

Klubski uspehi

Češki prvak 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 Češki pokal prvak 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano