Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 2. 2020,
8.17

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

LeBron James Los Angeles Lakers NBA Liga NBA Philadelphia 76ers

Petek, 28. 2. 2020, 8.17

4 leta, 1 mesec

Liga NBA, 27. februar

Philadelphia česa takega ni videla že 37 let #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Domantas Sabonis | Domantas Sabonis je proti Portlandu prispeval 20 točk in 11 skokov. | Foto Gulliver/Getty Images

Domantas Sabonis je proti Portlandu prispeval 20 točk in 11 skokov.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na petek, ki je prinesel 21. rojstni dan slovenskega košarkarskega asa Luke Dončiča, so bili v košarkarski ligi NBA odigrani le štirje obračuni. Košarkarji Los Angeles Lakers so brez poškodovanega LeBrona Jamesa zlahka premagali Golden State in nadaljevali zmagoviti niz. Indiana, Oklahoma City in Philadelphia so izkoristili prednost domačega igrišča proti Portlandu, Sacramentu in New Yorku. 76ers doma niso imeli tako dobrega učinka v ligi NBA že 37 let.

Goran Dragić. Luka Dončić.
Sportal Dragić zahteva spremembe, Dončić pa ima le eno željo

Indiana je v tej sezoni v vedno boljši formi. Tokrat je izkoristila prednost domačega igrišča proti Portlandu (106:100) in dosegla četrto zmago na zadnjih petih tekmah. Litovec Domantas Sabonis, ki bo junija eden najzahtevnejših tekmecev Slovenije na kvalifikacijskem turnirju za preboj na olimpijske igre, je dosegel 20 točk in 11 skokov, Malcolm Brogdon je dodal 17 točk, osem asistenc in šest skokov, T. J. Warren in Victor Oladipo, ki se je vrnil po dveh tekmah neigranja, skupno pa je po težko pričakovani vrnitvi na parket zbral šele devet nastopov, pa sta dala 15 točk. "Ta skupina igralcev je v tej sezoni odigrala skupaj šele 100 minut," opozarja trener Nate McMillan in dodaja, da bi lahko pokazali vedno boljše predstave.

Vrhunci dvoboja v Indianapollisu:

Pri poražencih, ki so še četrto tekmo zapored pogrešali enega najbolj vročih strelcev lige NBA Damiana Lillarda, je dal največ točk C. J. McCollum (28), Gary Trent jih je dodal 20, Hassan Whiteside pa je dvoboj končal pri 18 točkah in 16 skokih. Portland pada na lestvici, na zadnjih šestih tekmah se je zmage veselil le enkrat.

Že 18. zaporedna zmaga Lakers v gosteh

Jezerniki so v zadnjem dvoboju večera zlahka upravičili vlogo favorita ter v obračunu najboljšega in najslabšega kluba zahodne konference v gosteh nadigrali Golden State s 116:86. Los Angeles Lakers so v San Franciscu zaigrali brez poškodovanega LeBrona Jamesa (lažja poškodba dimelj) in vknjižili sedmo zaporedno zmago v tej sezoni, hkrati pa poskrbeli že za kar 18. gostujočo zmago zapored.

Pri zmagovalcih sta največ točk prispevala Anthony Davis (23 točk, odigral je le tri četrtine) in Kyle Kuzma (18 točk), pri Bojevnikih, ki še vedno pogrešajo poškodovana zvezdnika Stepha Curryja in Kyla Thompsona, pa je tokrat manjkal tudi nedavni novinec Andrew Wiggins, ki je izpustil srečanje zaradi bolečin v hrbtu.

Preobrat Oklahome, Philadelphia najboljši domačin v ligi NBA

Košarkarji Oklahoma City Thunder so proti Sacramentu zaostajali že za 19 točk. Gostje iz Kalifornije so v tretji četrtini vodili z 78:59, a je nato sledil delni rezultat 15:0 za domače. Največ zaslug za preobrat gostiteljev ima Danilo Gallinari. Italijan je dosegel 24 točk, Shai Gilgeous-Alexander jih je zbral 20, Chris Paul pa dodal 17 točk. Oklahoma je v naletu, dobila je zadnjih pet tekem, od zadnjih 17 srečanj pa se je zmage veselila kar na 14. Pri gostih je bil najboljši strelec Harrison Barnes. Nekdanji soigralec Luke Dončića pri Dallasu je dal 21 točk, Harry Giles je z 19 točkami poskrbel za strelski rekord sezone. Kralji so zaradi poškodbe mišice igrali brez De'Aarona Foxa, v tej sezoni drugega strelca moštva.

Kako je Oklahoma City ugnal Sacramento:

Philadelphia je v dvoboj s skromnim New Yorkom vstopila brez največjih zvezdnikov. Manjkala sta Kamerunec Joel Embiid in Avstralec Ben Simmons, a je bil tekmec tako slab, da so zlahka dosegli novo zmago tudi brez dveh udeležencev nedavnega srečanja All-Star. 76ers so zmagali s 115:106 in še popravili najboljši učinek v ligi NBA na domačem parketu, kjer so odigrali 30 tekem in vknjižili kar 28 zmag. Tako dobrega učinka niso imeli že 38 let.

Gostitelje je zelo zanimalo, kako dolgo bo z igrišč odsoten Afričan, ki se je poškodoval na zadnji tekmi proti Clevelandu. Takrat je trčil v Hrvata Anteja Žižića in si poškodoval levo ramo. Zdravniki so napovedali, da bo odsoten približno teden dni, kar je razveselilo domači tabor. Embiid se bo tako hitro vrnil na parket. V njegovi odsotnosti je najbolj izstopal Tobias Harris, s 34 točkami prvi strelec dvoboja. Pri poražencih jih je Julius Randle dal 30.

Gregor Sevšek
Sportal Slovenec, ki ponoči ne spi zaradi Dončića
Malik Monk
Sportal Doping v NBA: Monk do nadaljnjega le gledalec

Liga NBA, 27. februar:

Philadelphia 76ers : New York Knicks 115:106
Harris 34, 7 sk., 7 asist., Milton 19, Horford 15, 9 asist., 7 sk.; Randle 30, 10 sk., Payton 18, 12 asist., Harkless 17, Barrett 15

Indiana Pacers : Portland Trail Blazers 106:100
Sabonis 20, 11 sk., Brogdon 17, 8 asist., 6 sk., Warren in Oladipo 15; McCollum 28, Trent Jr. 20, Whiteside 18, 16 sk.

Oklahoma City Thunder : Sacramento Kings 112:108
Gallinari 24, Gilgeous-Alexander 20, Paul 17, 7 asist., Adams 15, 7 sk.; Barnes 21, Giles III 19, 8 sk., Bjelica 18, 9 sk., Hield 15 

Golden State Warriors : Los Angeles Lakers 86:116
Paschall 23, Poole 16, 8 asist., Lee 15; Davis 23, Kuzma 18

Lestvica:

Ne spreglejte