Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2019,
5.57

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Liga NBA NBA

Sobota, 23. 11. 2019, 5.57

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 22. november

Nov odličen večer Dončića, ki je pomagal do klubskega rekorda, slavil tudi Dragić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Luka Dončić | Luka Dončić je Dallasu pomagal do zanesljive zmage nad Cleveland Cavaliers. | Foto Reuters

Luka Dončić je Dallasu pomagal do zanesljive zmage nad Cleveland Cavaliers.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so v petek visoko, s kar 143:101, odpravili Cleveland Cavaliers in dosegli nov klubski rekord. Luka Dončić je v 28 minutah in pol igre vknjižil dvojni dvojček. Ustavil se je pri 30 točkah, 14 asistencah in sedmih skokih. Dallas se je veselil četrte zaporedne zmage, skupno desete v sezoni. Še bolje gre Miami Heat Gorana Dragića, ki je za peto zaporedno zmago, sicer pa 11. na 14. tekmi sezone, s 116:108 v gosteh premagal Chicago Bulls. Slovenski adut s klopi je bil eden bolj razpoloženih pri Vročici, v 28 minutah in 20 sekundah je vpisal 16 točk, sedem asistenc in dva skoka.

Sportal Dončić obračal poglede, še preden je stopil na parket #video

Za teksaškim klubom Dallas Mavericks je nova odlična tekma, še drugič zapored so tekmeca odpravili za 40 točk ali več. Potem ko so Luka Dončić in druščina pred dnevi aktualnega podprvaka Golden State Warriors, ki se ukvarja s pravo bolnišnico, razbili z 48 točkami razlike (142:94), so še pred kratkim kolektiv z vrha lige NBA Cleveland Cavaliers v petek premagali s 143:101. S tem so krepko izboljšali klubski rekord najvišje razlike ob dveh zaporednih zmagah. Ta zdaj znaša 90 točk, prejšnji iz leta 1985 je bil 68.

Ključni mož na parketu je bil tudi tokrat slovenski košarkarski as. Trener Rick Carlisle ga je v igri pustil 28 minut in pol, Dončić, ki je petkov večer končal dobro minuto pred koncem tretje četrtine, pa se je v tem igralnem času spet približal trojnemu dvojčku. Na koncu je v statistiko vpisal 30 točk, 14 asistenc, sedem skokov in dve izgubljeni žogi.

Učinek Luke Dončića: 30 točk (met iz igre 11/18, met za tri 4/8, prosti meti 4/4), 14 asistenc, 7 skokov, 2 izgubljeni žogi v 28 minutah.

Tretjič zapored z vsaj 30 točkami

Dončić je tretjič zapored vknjižil vsaj 30 točk (16 v tretji četrtini) in postal osmi igralec Dallasa s tem dosežkom. Dvajsetletnik je hkrati postal najmlajši košarkar v zgodovini lige, ki bi na treh zaporednih tekmah dosegel 30 točk in deset asistenc.

"Spominja me nanj, na originalnega Luko Dončića. Glede na to, kako odlično je in še vedno igra, ga je težko in zahtevno primerjati z drugimi igralci. Menim, da je original, svoja osebnost, ki počne stvari, ki so edinstvene zanj," je ob vprašanju, na koga ga spominja Dončić, že pred srečanjem sedmi sili čez lužo odgovoril trener Carlisle.

To je pred slabim desetletjem uspelo tudi svežemu upokojencu, Nemcu Dirku Nowitzkemu, ki si je prvič po upokojitvi v American Airlines v živo ogledal tekmo in si prislužil stoječe ovacije.

Slovenec je dobro sodeloval s Timom Hardawayjem Juniorjem, ki je zaradi udarca z glavo s soigralcem Kristapsom Porzingisom v tretji četrtini predčasno končal srečanje. Latvijec se je prav v tem delu najbolj izkazal in dosegel 15 od 17 točk. Drugi najboljši strelec Dallasa je bil z osebnim rekordom sezone, 19 točkami, Justin Jackson.

"Z Luko se zavedava, da po upokojitvi Dirka stopava v velike čevlje, saj je v klubu postavil visoke standarde. Pomembno je, da vsak opravi svojo nalogo. Tukaj sem da zmagam, da naredim to ekipo boljšo. Poskušam narediti svojo nalogo in prepričan sem, da tudi Luka poskuša opraviti svojo nalogo in to mu gre dobro," je po koncu dejal Porzingis.

Dallas bo novo tekmo igral v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času, ko bo gostoval pri Houston Rockets.

Miami se ne ustavlja

Odlično sezono nadaljujejo košarkarji Miami Heat, ki so letos izgubili le trikrat. Za 11. zmago na 14. tekmah sezone, po kateri zasedajo drugo mesto vzhodne konference, so s 116:108 slavili pri skromnem Chicago Bulls. Goran Dragić z Miami Heat slavi novo zmago. Vročica je na drugem mestu vzhodne konference. | Foto: Reuters Goran Dragić z Miami Heat slavi novo zmago. Vročica je na drugem mestu vzhodne konference. Foto: Reuters

Jimmy Butler je bil s 27 točkami najbolj razpoložen strelec Vročice, Kendrick Nunn mu je sledil z 21, Bam Adebayo je s 16 točkami in 14 skoki vknjižil dvojni dvojček. Med bolj vročimi košarkarji s Floride je bil adut s klopi Goran Dragić, ki je igral 28 minut in 20 sekund in se ustavil pri 16 točkah, sedmih asistencah in dveh skokih.

Pri gostiteljih, ki ostajajo pri petih zmagah, je največ točk, 15, dosegel Zach LaVine.

Za Miami pravega počitka ne bo, šesto zaporedno zmago bo lovil že v noči na nedeljo, ko bo gostoval pri Philadelphia 76ers.

Učinek Gorana Dragića: 16 točk (met iz igre 5/11, met za tri 3/5, prosti meti 3/4), 7 asistenc, 2 skoka, ukradena žoga, 4 izgubljene žoge v 28 minutah in 21 sekundah.

Derbi Clippersom, Lakersi do tesne zmage pri Oklahomi

Klub tretjega Slovenca v NBA Vlatka Čančarja Denver Nuggets, ki je 22-letnega Primorca poslal v razvojno ligo, je s 96:92 premagal Boston Celtics. Srb Nikola Jokić je k zmagi prispeval trojni dvojček (18 točk, 16 skokov, 10 asistenc).

Derbi večera med tretjim in četrtim moštvom zahodne konference Los Angeles Clippers in Houston Rockets je po dramatični končnici pripadel prvim. Prvi strelec Houstona James Harden (37 točk) je 20 sekund pred koncem z dvema prostima metoma poskrbel za tesno vodstvo 119:118, a sta v nadaljevanju Kawhi Leonard (24 točk) in Paul George (19) dosegla vsak po dve točki in zmago zadržala doma. Prvi strelec ob slavju je bil Lou Williams, ki je v igro vstopil s klopi, in končal pri 26 točkah.

Anthony Davis je bil s 33 točkami najbolj razpoložen košarkar vodilnega moštva lige LA Lakers ob zmagi v Oklahomi. | Foto: Reuters Anthony Davis je bil s 33 točkami najbolj razpoložen košarkar vodilnega moštva lige LA Lakers ob zmagi v Oklahomi. Foto: Reuters

LeBron James in druščina so na vrhu lestvice ostali po zmagi pri Oklahoma City Thunder, kjer pa niso bili najbolj prepričljivi. Zmagali so s 130:127, James je prispeval 23 točk in 14 asistenc, Anthony Davis pa je bil s 33 točkami najbolj razpoložen košarkar kalifornijskega moštva. Za dvojni dvojček je dodal še 11 asistenc.

Philadelphia je premagala San Antonio, Utaj Jazz so na dnu prikovali Golden State, Detroit Pistons so niz porazov končali proti zadnji na vzhodu Atlanti, Washington Wizzards do ugnali Chalrotte Hornets, Brooklyn Nets pa Sacaramento.

Liga NBA, 22. november:

Lestvica:

Preberite še:

Connor Terry
Sportal "Luka Dončić? Noro!"
Sporto 2019
Sportal Vse je isto kot lani. Dončić, Štuhec in NK Maribor.
LUka Dončić
Sportal "Če bo slovenski turizem zajahal val Luke Dončića, lahko pridemo daleč"
Luka Dončić
Sportal Svet se sprašuje, ali je Luka Dončić sploh s tega planeta #video
Luka Dončić
Sportal Noro in nepozabno, Luka Dončić po epskem polčasu razbil podprvaka lige NBA! #video
Ne spreglejte