Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
6.23

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

3

Natisni članek

NBA Liga NBA Miami Heat Atlanta Hawks

Petek, 21. 2. 2020, 6.23

4 leta, 1 mesec

Liga NBA, 20. februar

Vroči Young spravil na kolena Dragića in druščino, hud udarec za Brooklyn

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

3

Goran Dragić | Goran Dragić je s soigralci Miami Heat izgubil pri predzadnji ekipi vzhodne konference Atlanti. | Foto Reuters

Goran Dragić je s soigralci Miami Heat izgubil pri predzadnji ekipi vzhodne konference Atlanti.

Foto: Reuters

Po premoru za tekmo zvezd so se v ligi NBA vrnili v tekmovalni ritem. Od treh Slovencev je bil na delu le Goran Dragić, ki je z Miami Heat po slabem zaključku tekme s 124:129 izgubil pri predzadnji Atlanta Hawks, pri kateri je s 50 točkami blestel Trae Young, kar je njegov rekord. To je bil prvi poraz Vročice na zadnjih šestih obračunih s Sokoli. Dragić je bil z 19 točkami drugi strelec četrtega moštva vzhoda. Medtem je sezono predčasno zaključil Kyrie Irving, prvi zvezdnik ekipe Brooklyn Nets, saj bo prestal artroskopsko operacijo desne rame.

Košarkarji Miami Heat so doživeli še peti poraz na zadnjih šestih tekmah. Tokrat je bila zanje previsoka ovira predzadnja na vzhodu Atlanta oziroma, bolje rečeno, Trae Young, ki jim je nasul kar 50 točk (od tega osem trojk). Glavni tekmec Luke Dončića za naziv novinca leta v lanski sezoni je s tem dosegel svoj strelski rekord. 

Goran Dragić in soigralci so malce pred zadnjo četrtino vodili za 11, ob koncu tekme pa imeli prednost petih točk (124:119), a je niso znali zadržati. Domači - Young je le v zadnji četrtini dosegel 20 točk - so z delnim izidom 10:0 vknjižili zmago. Prek Cama Reddisha so povedli pol minute pred koncem obračuna, ki so ga dobili s 129:124.

Trae Young je uprizoril strelski šov in poskrbel za poraz Miamija. | Foto: Reuters Trae Young je uprizoril strelski šov in poskrbel za poraz Miamija. Foto: Reuters

"Padel je v tako neverjeten ritem, da ga nismo mogli zaustaviti. Metal je z velike razdalje, proti temu ne moreš storiti ničesar," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Pri poražencih je bil najbolj razpoložen Bam Adebayo, ki je za dvojni dvojček dosegel 28 točk in 19 asistenc. Dragić je v slabih 27 minutah na parketu v statistiko vpisal 19 točk, tri skoke in tri asistence. Jimmy Butler je zbral 17 točk, devet podaj in osem skokov.

Vrhunci srečanja:

Vročica bo spet na delu v noči na soboto, ko bo gostila najskromnejše moštvo Cleveland Cavaliers. Že večer prej bo Dallas Mavericks Luke Dončića gostoval pri Orlandu, Denver Vlatka Čančarja pa pri Oklahomi.

Milwaukee se je utrdil v vodstvu

Vodilno moštvo lige Milwaukee Bucks ni imelo težav pri Detroit Pistons, kjer je bil prvi strelec 47. zmage sezone Ginnis Antetokounmpo. Grk se je ustavil pri 33 točkah, za dvojni dvojček je dodal 16 skokov.

Giannis Antetokounmpo je bil prvi strelec 47. zmage Milwaukeeja v sezoni. | Foto: Getty Images Giannis Antetokounmpo je bil prvi strelec 47. zmage Milwaukeeja v sezoni. Foto: Getty Images

Najvišjo zmago večera so slavili člana Houston Rockets, ki so na terenu Golden State Warriors slavili s 135:105. James Harden (29 točk, 10 asistenc) in Russel Westbrook (21 točk, 10 asistenc) sta se podpisala pod dvojna dvojčka.

Najbolj vroče je bilo v Philadelphii, kjer so gostitelji četrto zaporedno zmago dosegli po podaljšku. Na koncu so Brooklyn Nets, ki so v podaljšani igri zmogli le točko, premagali s 112:104, prvo ime obračuna je bil Joel Embiid (39 točk, 16 skokov).

Charlotte Hornets so v gosteh ugnali Chicago Bulls, Sacramento pa doma Memphis.

Kyrie Irving predčasno končal sezono

Kyrie Irving | Foto: Reuters Foto: Reuters Ameriški košarkar Kyrie Irving, prvi zvezdnik ekipe Brooklyn Nets je predčasno končal sezono lige NBA, saj gre na artroskopsko operacijo desne rame, so danes sporočili iz njegove ekipe. Irving je sicer vse od novembra lani, ko je izvedel za diagnozo, skušal igrati preko bolečin in s terapijami pozdraviti ramo, a neuspešno, saj je izpustil 26 tekem.

V upanju, da bi se izognil operaciji, je 24. decembra v ramo prejel tudi kortizonsko injekcijo, po kateri se je na parket vrnil 12. januarja. Nato je odigral devet tekem, preden si je 1. februarja na tekmi proti Washington Wizards lažje zvil desno koleno. Tri dni pozneje je dejal, da resno razmišlja o operaciji rame, če mu bo ta še vedno nagajala.

Irving je to sezono v povprečju dosegal po 27,4 točke, 5,2 skoka in 6,4 podaje na tekmo. Mrežice so sicer na sedmem mestu vzhodne konference in imajo dve tekmi naskoka pred ekipo Orlando Magic, ki je na zadnjem mestu, ki še vodi v končnico.

Liga NBA, 20. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte