Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
24. 7. 2012,
12.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 24. 7. 2012, 12.39

7 let, 12 mesecev

Nash Dragiću prepustil omarico

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Goran Dragić se bo čez približno dva tedna odpravil v Los Angeles in se tam pripravljal na svojo peto sezono v severnoameriški poklicni ligi NBA.

Želel ga je donedavni delodajalec Houston. Zanimanje sta pokazala tudi Toronto in Charlotte, vseskozi pa so bili v vlogi snubcev pri LA Lakers. Naposled so največ odločnosti in neposrednosti pokazali pri arizonskem moštvu Phoenix Suns. Slabe tri tedne po sklenjenem dogovoru s sončnim moštvom, ki bo šestindvajsetletnemu Ljubljančanu navrgel vrtoglavih 34 milijonov ameriških dolarjev, je prepričan o pravilnosti svoje odločitve. "Fenomenalni občutki. Vračam se v okolje, v katerem sem začel svojo pot v ligi NBA. Imel sem štiri ponudbe in izbral najboljšo. Poteza je bila zame najbolj logična," ob vnovičnem postanku v domovini svojo zadnjo ameriško prigodo komentira Dragić, ki je podpisal pogodbo za tri sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno, pri čemer bo imel prav košarkar odločilno besedo.

V garderobi že ima svoj prostor

S podpisom pogodbe s Phoenixom je dal jasno vedeti, da so zamere ob kupčiji, ki ga je iz Arizone potisnila v Teksas, že pozabljene. "To je pač posel," pravi "Gogi" in dodaja: "Naučil sem se, da zaradi kupčij v ligi NBA do nikogar ne smeš gojiti zamer. Priznam, ko sem zapuščal Phoenix, mi je bilo težko pri srcu. A to je del športa. Odgovornim v klubu je bilo nato celo žal. Namenili so mi tudi javno opravičilo. Če pogledam nazaj, je bila selitev v Houston zame celo zelo koristna. Dobil sem priložnost za dokazovanje in jo izkoristil. Zdaj se vračam v Phoenix, kjer bom prvi organizator igre."

Ob vrnitvi v Phoenix je prevzel številko ena. Dobesedno in v prenesenem pomenu besede. Ob vrnitvi je kristalno jasno, da bo prvi organizator in nosilec igre. Za nameček bo stopil tudi v velike čevlje. Pustil mu jih je Steve Nash, ki se je medtem preselil v Los Angeles. S kanadskim veteranom sta pred kratkim govorila in prišla do zanimivega dogovora. Nash mu je namreč prepustil svojo omarico v garderobi. "Zaželela sva si veliko sreče. Vem pa, da bo težko igrati proti LA Lakers," pravi ljubljanski branilec, ki se bo v domovini mudil le še dobra dva tedna, nato pa ga bo pot vodila v Kalifornijo, kjer se bo individualno pripravljal na novo sezono.

Razočaranje v Houstonu

Čeprav daje Dragić ob sklenjeni pogodbi vtis samoumevnosti, pa vendarle ne gre prezreti, da je ob odhodu na pogajanja v Las Vegas odhajal z jasno željo – ostati v Houstonu. Tudi pri Raketah so ga želeli zadržati, a sta bili pogajalski strani naposled daleč od novega dogovora. Zdi se, da je bil bližje celo Jezernikom. "V Houstonu so mi sicer ponujali podobne pogoje, no, v Phoenixu pa sem imel na voljo možnost 3+1. Res je sicer, da se dajal dosedanjemu klubu nekaj prednosti, a sem vedno dodajal, da bo pomembna tudi sestava igralskega kadra. Nato pa so se v Houstonu odločili za razprodajo ekipe. Skušajo pripraviti prostor za Dwighta Howarda, a dvomim, da jim bo uspelo. Roko na srce, v Houstonu nisem videl dovolj konkurenčne ekipe. Po drugi strani pa me je v Phoenixu pričakala nadarjena ekipa, dopolnila pa sta jo še Luis Scola in Michael Beasley. Pred nami je prihodnost. Vem tudi, kakšna bo moja vloga. Izziva se ne bojim. Ne oziram se na govorice. Imam začrtano pot. Dokazal sem, da lahko vodim ekipo. Sem optimist," razmišlja slovenski reprezentant, ki je s svojo odločitvijo med Houstonove navijače in klubske veljake vnesel nemalo razočaranja. To je potrdil tudi njegov brat Zoran, ki je med poletno ligo NBA igral prav za Rakete. "Počutil sem se malce neugodno. Kot bi mi bilo nerodno. Vseeno pa so me dobro sprejeli, čeprav brez šal na Goranov račun ni šlo. A povedal sem jim svoje. Dejal sem jim, da so izgubili Gorana, a dobili Zorana," je svojo izkušnjo povzel Zoran Dragić, ki si bo novega delodajalca bržčas poiskal v Španiji.

Ne spreglejte