SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Möderndorfer ostaja predsednik Olimpije

2

termometer

Ljubljanski podžupan Jani Möderndorfer je bil na redni letni skupščini Košarkarskega kluba Union Olimpija znova izvoljen za predsednika. Tokrat brez priponke "začasni".

Ko so se pred letom pri Unionu Olimpiji lotili izpolnjevanja evroligaškega obrazca, so se znašli v precejšnji zagati. Prazni sta ostali kategoriji direktor kluba in predsednik, v precepu pa so bili tudi pri klubskem naslovu. Po dvanajstih mesecih imajo "zmaji" domovanje že urejeno v Stožicah, direktor Janez Rajgelj bo prihodnji teden zaokrožil prvo leto delovanja, medtem ko pa je bil za predsednika ustoličen Jani Möderendorfer. Podžupan mestne občine Ljubljana je bil sicer za predsednika izvoljen že lanskega avgusta, a uradno le za dobo 6 mesecev. Tokrat je mandat začrtan za štiri leta, v njem pa se na simboličen način zrcalita tudi (ne)formalna vloga in vpliv, ki ga imata na delovanje kluba mestna oblast na čelu z županom Zoranom Jankovićem.

Poleg uspešnega zapolnjevanja zgoraj omenjenih "evroligaških alinej" pa slovenski pokalni prvaki v primerjavi z lanskim junijem neprimerljivo bolj uspešno delujejo tudi na drugih ravneh. V prvi vrsti na finančnem, zaradi katerega se je Olimpija že (vsaj) dvakrat znašla celo na robu propada. Tako je bilo tudi na tokratni skupščini govora o tem, da je bil dolg z vrtoglavih 4,2 milijona evrov okleščen na bolj sprejemljivih 0,9 milijona. Ob tem ne gre prezreti, da je na nižanje dolga odločilno vplival kredit, ki pa ga bo seveda treba še odplačati.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin