Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 11. 2019,
7.33

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

2

Natisni članek

Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Petek, 8. 11. 2019, 7.33

4 leta, 5 mesecev

Liga NBA, 7. november

Vroči Dragić si je privoščil Phoenix in prehitel zvok sirene #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

2

Goran Dragić | Goran Dragić je Miamiju pomagal do zmage v Arizoni s 25 točkami. | Foto Getty Images

Goran Dragić je Miamiju pomagal do zmage v Arizoni s 25 točkami.

Foto: Getty Images

Slovenski košarkarski as Goran Dragić je v noči na petek z Miami Heat v gosteh premagal Phoenix Suns (124:108) in dosegel že šesto zmago v tej sezoni, s katero se je v vzhodni konferenci povzpel na visoko drugo mesto. Ljubljančan je blestel pri nekdanjem klubu. Dosegel je kar 25 točk, blestel v metu za tri točke in poskrbel za nekaj nepozabnih potez.

Luka Dončić
Sportal Dončić s prstom pokazal na veterana #video
Učinek Gorana Dragića: 25 točk, met za tri 5/7, met za dve 4/9, prosti meti 2/3, 6 skokov, 4 asistence, 2 izgubljeni žogi v 31 minutah in sekundi.

Vrhunci Gorana Dragića na tekmi v Phoenixu:

Vročica iz Miamija je v noči na petek "ogrela" Sonca. Moštvo s Floride, pri katerem Goran Dragić v tej sezoni vstopa v igro s klopi in je z izjemnim učinkom eden izmed resnejših kandidatov za (naj)boljšega šestega igralca lige NBA, je zmagalo v Phoenixu. Miami je premagal Suns s 124:108, odločilno prednost pa si ustvaril v drugem polčasu, ko se je razigral tudi Dragić.

Izkušeni Slovenec se je znesel nad nekdanjim klubom, pri katerem je preživel šest let. "Vedno je lepo igrati proti nekdanjemu moštvu. To je dodatna motivacija, vedno je lepo zmagati," je po novi zmagi Miamija poudaril Dragić, ki v tej sezoni v povprečju dosega 16,4 točke na dvoboj.

Butler kralj prvega, Dragić pa drugega polčasa

V prvem delu srečanja je izstopal Jimmy Butler. V uvodni četrtini je dosegel 18, do konca prvega polčasa pa kar 30 točk. Skupno jih je dal 34 in bil najboljši strelec dvoboja. Miami je na premor odšel s prednostjo +7 (64:57), v nadaljevanju pa jo je s pomočjo razigranega Dragića povišal na končnih +16 (124:106). Nepozabni kapetan aktualnih evropskih prvakov v košarki je v drugem polčasu dosegel kar 20 od skupno 25 točk, s katerimi je bil drugi strelec svoje ekipe.

Za potezo srečanja je poskrbel ob koncu tretje četrtine, ko je prehitel zvok sirene in prispeval eno od kar petih trojk. Izza velike črte je bil zelo natančen, saj je zadel kar pet od sedmih poskusov za tri točke.

Kako je Dragić prehitel zvok sirene:

Vrhunci dvoboja v Phoenixu:

Miami je zmagal že šestič v tej sezoni, z razmerjem zmag in porazov (6-2) pa je v vzhodni konferenci na visokem drugem mestu. Zaostaja le za Bostonom, ki je zlahka v gosteh ugnal Charlotte (108:87).

Phoenix, za katerega je največ točk dosegel nekdanji zmaj Aron Baynes (23 toč), je prekinil niz treh zaporednih zmag. Pri gostiteljih sta izstopala še Devin Booker (22), najboljši igralec letošnjega svetovnega prvenstva na Kitajskem Ricky Rubio pa je prispeval 11 točk in 11 skokov.

Stoječe ovacije za "povratnika" Walkerja

Zvezdniški branilec Bostona Kemba Walker, ki je vrsto let navduševal v dresu Charlotta, se je prvič pomeril z nekdanjim klubom in bil deležen čustvenega sprejema. Nekdanjega člana Sršenov so v Charlottu pozdravili s stoječimi ovacijami. Tekmo je končal pri 14 točkah. Največ točk sta pri zmagovalcih dosegla Jayson Tatum (23) in Gordon Hayward (20), ki je k razkošni statistiki dodal še deset skokov in šest asistenc.

Kaj so pripravili Walkerju v Charlottu:

Pri gostiteljih sta iz povprečja izstopala Miles Bridges (18 točk in 10 skokov) ter "rezervist" Devonte Graham (15 točk in 9 asistenc). Boston je s prepričljivo zmago v gosteh potrdil vodilni položaj na vzhodu. Poleg Los Angeles Lakers je edini klub v ligi, ki je v tej sezoni izgubil le enkrat.

Jubilej Riversa, Leonardu skandirali MVP

V zadnji tekmi večera so košarkarji Los Angeles Clippers s 107:101 premagali Portland in razveselili trenerja Doca Riversa, ki je dočakal jubilejno 900. zmago v ligi NBA in postal šele 13. strateg v zgodovini tekmovanja z omenjenim dosežkom. Junak srečanja je bil Kawhi Leonard, ki je kar 18 od skupno 27 točk dosegel v zadnji četrtini.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Tekmo je končal s štirimi zaporednimi zadetimi prostimi meti, občinstvo pa mu je vzklikalo MVP, saj je v očeh navijačev Clippers prvi kandidat za naslov najboljšega igralca lige NBA. Leonard, ki je v prejšnji sezoni pomagal Torontu do zgodovinskega uspeha, z odsotnostjo na zadnji tekmi proti Milwaukeeju pa zaradi (ne)upravičenih zdravstvenih razlogov dvignil veliko prahu, je prispeval še 13 skokov, a tudi izgubil šest žog. Leonard je bil prvi strelec tekme, s 26 točkami pa se je izkazal tudi Lou Williams.

Pri gostiteljih sta bila najbolj razigrana Damian Lillard in C. J. McCollum (oba 22 točk), a le do zadnje četrtine, ko so se Clippers izkazali z odlično igro v obrambi.

Aldridge strelski junak večera

San Antonio je bil s 121:112 boljši od Oklahome Cityja, strelski junak večera pa je postal LaMarcus Aldridge. Dosegel je 39 točk in se izkazal z izjemno natančnim metom iz igre (19/23). Njegov soigralec Dejounte Murray se je spogledoval s trojnim dvojčkom, na koncu pa prispeval 17 točk, deset asistenc in osem skokov. Pri gostih je bil zelo natančen Italijan Danilo Gallinari. Trojke je metal kar 5/6, dvoboj pa sklenil pri 27 točkah. Shai Gilgerous-Alexander jih je dodal 21.

Obeta se pester slovenski večer v ligi NBA

Dallas Luke Dončića bo na delu v ligi NBA v noči na soboto, ko bo na domačem parketu pričakal v tej sezoni zelo skromni New York, Denver Vlatka Čančarja bo isti večer gostil Philadelphio, Miami Gorana Dragića pa čaka zelo zahtevno gostovanje pri Los Angeles Lakers. Skupno bo odigrano kar 12 tekem.

Liga NBA, 7. november

Lestvica 

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal "Luka Dončić? Ne vidim, da bi imel kdo takšen mednarodni potencial kot on." #video
Goran Dragić
Sportal Dragić razočaran, Čančar ga je spremljal s tribune #video
Ne spreglejte