Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2023,
6.53

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

3

Natisni članek

Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić Utah Jazz Jason Kidd Kyrie Irving Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Torek, 7. 2. 2023, 6.53

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 6. februar

Zdesetkani Dallas dosegel zmago, na delu je bil tudi Dragić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,47

3

Josh Green | Josh Green je na tekmi proti Utah Jazz zbral 29 točk. | Foto Reuters

Josh Green je na tekmi proti Utah Jazz zbral 29 točk.

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA so se Dallas Mavericks ponoči v gosteh pomerili z ekipo Utah Jazz in jo premagali z izidom 111:124. Luka Dončić je zaradi poškodbe pete tekmo izpustil, Kyrie Irving, nova pridobitev teksaške ekipe, bi lahko potencialno zaigral šele v četrtek zjutraj, ko se bodo Mavericks spopadli z LA Clippers, manjkala sta tudi poškodovana Davis Bertans in Maxi Kleber, medtem ko sta Spencer Dinwiddie in Dorian Finey-Smith že na poti v Brooklyn. Skupno je bilo v noči na torek v ligi NBA osem obračunov, na delu je bil tudi Goran Dragić.

Dallas Mavericks je čakala prva tekma po odmevnem poslu z Brooklyn Nets, v katerem so Teksašani dobili ameriškega zvezdnika Kyrieja Irvinga in Markiffa Morrisa, v obratno smer pa poslali Spencerja Dinwiddieja in Doriana Fineyja-Smitha.

Jason Kidd je na tekmi z Utah Jazz pogrešal prvega zvezdnika Dallasa Luko Dončića, že dalj časa poškodovanega Nemca Maxija Kleberja in tudi Latvijca Davisa Bertansa, ki se bo zaradi poškodbe mečne mišice na igrišča vrnil šele po koncu tedna All-Star.

A to ni ustavilo košarkarjev Dallasa, ki so v gosteh dobili tekmo s 111:124. Svoja rekorda v ligi NBA sta na tej tekmi dosegla Josh Green in Jaden Hardy, oba sta zbrala 29 točk. Dwight Powell je prispeval 12 točk in 16 skokov.

Pri Utah Jazz je bil s 26 točkami najboljši Jordan Clarkson, medtem ko je Lauri Markkanen dosegel 19 točk. Pravzaprav je bila po 21 tekmah zanj to prva tekma, ko je dosegel manj kot 20 točk.

"Luka iz dneva v dan napreduje, stanje je vse boljše." | Foto: Reuters "Luka iz dneva v dan napreduje, stanje je vse boljše." Foto: Reuters Kakšno je stanje Luke Dončića?

"Luka iz dneva v dan napreduje, stanje je vse boljše, po Utahu pa bomo ocenili, kako naprej," je o zdravstvenem stanju Luke Dončića povedal Jason Kidd. Obstaja torej možnost, da bi se Ljubljančan na parket vrnil že v četrtek zjutraj, ko Dallas gostuje pri Clippers v Los Angelesu. Takrat bosta morda lahko za Mavericks zaigrali tudi novi okrepitvi, to sta Kyrie Irving in Markieff Morris, ki sta v Dallas prispela danes. Njun prestop mora namreč potrditi še liga NBA. 

Goran Dragić je dosegel štiri točke. | Foto: Reuters Goran Dragić je dosegel štiri točke. Foto: Reuters

Dragić je v petnajstih minutah dosegel štiri točke

Na delu so bili ponoči po slovenskem času tudi Chicago Bulls Gorana Dragića. Na domačem parketu so premagali San Antonio Spurs, eno od najslabših ekip lige, ki že devet zaporednih tekem ni okusila slasti zmage. Biki so tekmo dobili z izidom s 128:104.

Goran Dragić je na parketu preživel 15 minut ter v svojo statistiko vpisal štiri točke, tri skoke in dve asistenci. Sicer je v njegovi ekipi najbolj blestel Nikola Vučević. Ta je zbral 22 točk in 12 skokov. Andre Drummond je prispeval 21 točk in 15 skokov.

Zmagala pa je tudi najboljša ekipa v NBA Boston Celtics, ki je v Detroitu slavila s 111:99, pri čemer je Jayson Tatum 34 točkam dodal 11 skokov in šest podaj.

Luka Dončić Kyrie Irving
Sportal Kontroverzna dejanja novega soigralca Luke Dončića
Dončić Irving
Sportal Noro! K Dončiću prihaja zvezdnik lige NBA, a Dallas zapuščata ...

 

Liga NBA, 6. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Vlatko Čančar Denver Nuggets
Sportal Čančar z Denverjem brez možnosti, velike spremembe pri Dallasu
Ne spreglejte