Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2023,
7.21

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,77

12

Natisni članek

Kyrie Irving Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić LeBron James Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets NBA Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 5. 2. 2023, 7.21

1 leto, 2 meseca

Liga NBA, 4. februar

Bojevniki pretrd oreh za oslabljeni Dallas, veselje v klubu Dragića in Čančarja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,77

12

Luka Dončić | Luka Dončić okreva po poškodbi pete. Iz kluba o njegovem zdravstvenem stanju prihajajo skope informacije, za zdaj se v poročanju novinarjev čuti prepričanje, da poškodba vendarle ni težje narave. | Foto Reuters

Luka Dončić okreva po poškodbi pete. Iz kluba o njegovem zdravstvenem stanju prihajajo skope informacije, za zdaj se v poročanju novinarjev čuti prepričanje, da poškodba vendarle ni težje narave.

Foto: Reuters

V noči na nedeljo so v ligi NBA odigrali devet tekem. Na delu so bili vsi trije "slovenski" klubi, najtežje delo je imel Dallas, ki je igral brez poškodovanega Luke Dončića in še nekaterih ključnih igralcev. Moštvo Golden State Warriors se je izkazalo za pretrd oreh. Dallas je v gosteh izgubil s 113:119, sta se pa zmage veselila Goran Dragić in Vlatko Čančar. Chicago Bulls so Portland Trail Blazers doma ugnali s 129:121, Denver Nuggets pa s 128:108 Atlanto Hawks. 

Dallas je na prvi tekmi v gosteh (sledijo še štiri) slabo začel (40:23 za Golden State po prvi četrtini), potem pa se je dobro upiral, a se za zmago ni izšlo. Pet točk zaostanka je imel minuto in 28 sekund pred koncem, vendar dokončnega preobrata ni zmogel.

V ekipi Dallasa sta bila najbolj razigrana Spencer Dinwiddie s 25 točkami, štirimi skoki in štirimi asistencami ter Tim Hardaway (22 točk, štirje skoki in dve asistenci), pri prvakih iz ekipe Golden State pa Stephen Curry z 21 točkami, šestimi skoki in sedmimi asistencami (zaradi poškodbe leve noge je moral predčasno z igrišča) ter Draymond Green, ki je k zmagi prispeval 17 točk, devet skokov in prav toliko asistenc.  

Vrhunci obračuna med Golden State Warriors in Dallas Mavericks:

Preostala sva "slovenska" kluba sta proslavljala zmago. Goran Dragić je za Chicago, ki je s 129:121 premagal Portland, odigral 11 minut in dosegel pet točk ter sedem podaj in ukradel žogo. V njegovi ekipi so se izkazali Zach LaVine (36 točk), DeMar DeRozan (27) in Nikola Vučević (23 točk, 11 skokov).

Goran Dragić je k zmagi Chicaga prispeval pet točk in sedem podaj. | Foto: AP / Guliverimage Goran Dragić je k zmagi Chicaga prispeval pet točk in sedem podaj. Foto: AP / Guliverimage

Vlatko Čančar tokrat ni bil v začetni peterki Denverja, a je bil na parketu 22 minut in 20 sekund ter v tem času k zmagi Denver Nuggets, ki so s 128:108 ugnali Atlanto Hawks, dosegel pet točk, imel tri skoke in asistenco. Nikola Jokić je tretjič zapored vpisal trojni dvojček s 14 točkami, 18 skoki in desetimi podajami, 41 točk je dosegel Jamal Murray.

Denver, najboljša ekipa zahodnega dela lige ta čas, se je s sedemintrideseto zmago v sezoni ob 16 porazih na čelu celotne lige izenačil s tokrat prostim Bostonom, ki je z istim izkupičkom prvi na vzhodnem delu.

LeBrona James samo še 36 točk loči do absolutnega rekorda

Ekipa New Orleans Pelicans je končala niz desetih porazov, ko je s s 131:121 dobila dvoboj proti sloviti ekipi Los Angeles Lakers. Zanjo je LeBron James dosegel 36 točk, ki ga ločijo od absolutnega rekorda po številu doseženih točk v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ta je še v lasti legendarnega centra Kareema Abdul-Jabbarja (38.387 točk).

Pelikane je v dvoboju ekip, ki se borita za končnico, do zmage vodil Brandon Ingram. Po porazni uvodni četrtini, v kateri je ostal brez točke, je nato končal s 35 točkami. C. J. McCollum jih je dodal 23, Trey Murphy pa 21. Lakers so v prvem polčasu dosegli kar 72 točk in še sredi tretje četrtine vodili z 12 točkami prednosti. V ekipi Los Angelesa je Anthony Davis proti svojemu nekdanjemu moštvu prispeval 34 točk.

V Brooklynu so Nets nadoknadili 23 točk zaostanka in premagali Washington Wizards s 125:123, saj je rezervist Cam Thomas dosegel kar 44 točk, 29 pa Edmond Sumner. Mrežice so še vedno brez poškodovanih igralcev: Kevina Duranta, Bena Simmonsa in T. J. Warrena. Uradno zaradi poškodbe, v resnici pa zaradi želje po prestopu, je manjkal tudi Kyrie Irving. Kristaps Porzingis je z 38 točkami vodil Wizards.

V Milwaukeeju je Grk Giannis Antetokounmpo s trojnim dvojčkom, 35 točkami, 15 skoki in 11 podajami vodil Bucks do sedme zmage v nizu. Tokrat so s 123:115 klonili košarkarji Miami Heat. V New Yorku je Kawhi Leonard zbral 35 točk, Paul George pa 30 za zmago Los Angeles Clippers nad Knicks. Po podaljšku je bilo 134:128.

Austin Rivers
Sportal Divji prizori na košarkarski tekmi, ki jim zagotovo sledi kazen #video

Kyrie Irving skupaj z Luko Dončićem?

Tako Luko Dončića kot tudi Kyrieja Irvinga so izbrali v začetno peterko letošnje tekme All-Star, ki bo letos 20. februarja v Salt Lake Cityju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tako Luko Dončića kot tudi Kyrieja Irvinga so izbrali v začetno peterko letošnje tekme All-Star, ki bo letos 20. februarja v Salt Lake Cityju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V ligi NBA se bo kmalu začel prestopni rok, del sezone, ki po navadi ne skopari z odmevnimi prestopi in dogovori med klubi. Že dolgo se napoveduje, da želi Dallas razbremeniti Dončića v napadu in ekipo okrepiti z igralcem, ki predstavlja nekaj več. Želijo nekoga, ki bo k Teličkom prišel s statusom resničnega zvezdnika in na parketu dobro sodeloval z Ljubljančanom.

Tako na primer ameriški novinar Doc Louallen poroča, da bi Dallas lahko okrepil Kyrie Irving, eden najboljših, a tudi kontroverznih branilcev v ligi NBA in zvezdnik Brooklyna, ki je javno oznanil, da želi klub iz New Yorka zapustiti do konca prestopnega roka (9. februar).

Tudi on bo podobno kot Dončić na bližajoči se tekmi All-Star zaigral v začetni peterki. V zameno zanj bi lahko Dallas na čelu z lastnikom Markom Cubanom ponudil marsikoga. Tudi več igralcev, če bo treba. Za Irvinga naj bi se zanimali tudi Los Angeles Lakers (LeBron James je skupaj z njim osvojil naslov v dresu Clevelanda) in Phoenix Suns.

Liga NBA, 4. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić all star
Sportal Kdo se je še pridružil Luki Dončiću v ekipi za tekmo zvezd?
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Nov udarec za Dončića in Dallas, ki se je igral z ognjem
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Kako je Luka Dončić osrečil srbske vaterpoliste?
James Harden
Sportal Bradati zvezdnik lige NBA užaljen in prizadet: To je nespoštovanje
Donovan Mitchell Dillon Brooks
Sportal Kaos v Clevelandu, košarkarja obračunala s pestmi #video
Ne spreglejte