Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
5.28

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA NBA Sacramento Kings

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 5.28

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 16. december

Izjemna predstava Luke Dončića, a nov poraz Dallasa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,06

1

Luka Dončić | Luka Dončić je imel v ligi NBA spet uspešen večer. | Foto Guliver/Getty Images

Luka Dončić je imel v ligi NBA spet uspešen večer.

Foto: Guliver/Getty Images

Luka Dončić je v ligi NBA dosegel nov mejnik, potem ko je na tekmi proti Sacramento Kings dosegel 28 točk, a na koncu je moral Dallas gostujoči ekipi vseeno priznati poraz (113:120). Miami Heat je v gosteh premagal New Orleans Pelicans. Goran Dragić zaradi zdravstvenih težav ni igral.

Slovenski košarkar Luka Dončić je v noči na ponedeljek znova blestel na parketu domače dvorane, a mladi Ljubljančan ni imel veliko razlogov za veselje. Sacramento Kings so namreč prekinili niz enajstih zaporednih zmag Dallasa v domači dvorani.

Učinek Luke Dončića:

28 točk (met iz igre 9/15, met za tri 1/5, prosti meti 9/14), 6 skokov, 9 asistenc, ukradena žoga in 5 izg. žog v 35 min.

Pri Teličkih je bil v ekipi edina svetla izjema Luka Dončić. Ta je v svojo statistiko vpisal 28 točk, kar je blizu njegovega rekorda. Luka je v ligi NBA do zdaj ne eni tekmi dosegel največ 31 točk. Poleg tega je v svojo statistiko vpisal še devet asistenc in šest skokov. S tem izkupičkom je bil tudi najboljši igralec Dallasa, saj od preostalih soigralcev nihče ni dosegel več kot 15 točk. DeAndre Jordan je ob osmih točkah dosegel 23 skokov, kar je izenačenje njegovega rekorda v sezoni.

Košarkarjem Dallasa ni šel met za tri točke. Od 35 poskusov so zadeli le devetkrat, kar pomeni, da so imeli le 26-odstotni met izza črte za tri točke. Igrali so tudi nekoliko oslabljeni, saj sta v ekipi manjkala Dennis Smith Jr in J. J. Barea. Oba sta poškodovana.

Po dolgem času je pred domačimi navijači na igrišče stopil tudi Dirk Nowitzki. Legendarni nemški košarkar je igral osem minut in dosegel tri točke. Dallas ima tako zdaj na svojem računu 15 zmag in 13 porazov. S tem izkupičkom je na lestvici na devetem mestu zahodne konference.

De'Aaron Fox je dosegel 28 točk, ob tem pa prispeval tri skoke in pet asistenc. | Foto: Gulliver/Getty Images De'Aaron Fox je dosegel 28 točk, ob tem pa prispeval tri skoke in pet asistenc. Foto: Gulliver/Getty Images Hield in Fox dosegla vsak po 28 točk

Pri gostujočih košarkarjih sta bila zelo dobro razpoložena Buddy Hield in De'Aaron Fox. Oba sta za Kralje dosegla po 28 točk.

Sacramento je bil praktično vso tekmo boljši nasprotnik. Prvo četrtino so dobili za tri točke (31:34), druga se je končala z izidom 27:27. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo gostujoči košarkarji dobili za sedem točk (25:32). Kralji te prednosti do konca tekme niso zapravili in zasluženo slavili. Zadnja četrtina se je končala z izidom 30:27 za Dallas.

Tudi Luka je mislil, da bo kariero v ligi NBA začel pri Sacramentu Luka Dončić | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Luka Dončić je bil pred prihodom v ligo NBA dolgo časa na očeh Sacaramenta, a so se pri tem pozneje odločili, da v svoje vrste zvabijo Marvina Bagleyja III., ki tokrat zaradi poškodbe ni zaigral. Nad našim košarkarjem je bil po tekmi navdušen tudi trener Sacramenta Dave Joerger, ki meni, da gre za izjemnega košarkarja. "Mislim, da bo postal izjemen strelec. Zelo dobro obvlada žogo in ve, kako je treba igrati."

Da bo svojo pot začel pri Kraljih, je mislil tudi 19-letni Ljubljančan. Ko so ga po tekmi vprašali, ali je tudi sam mislil, da ga bo izbral Sacramento, jim je ta odgovoril: "Da, tudi sam sem tako mislil. Še posebej zato, ker so prišli v Madrid, kjer smo šli skupaj na večerjo. V tistem trenutku sem misli, da bom izbran, a se potem to ni zgodilo." Dodal je, da se v Dallasu zelo dobro počuti.

Miami boljši v gosteh

Miami Heat je tokrat brez Gorana Dragića v gosteh premagal New Orleans Pelicans (96:102). Za Vročico je bila to trinajsta zmaga v sezoni in druga zaporedna. Najboljši njihov košarkar na zadnji tekmi je bil Josh Richardson, ki je dosegel 22 točk.

John Wall LA Lakers natresel 40 točk  

Na tekmi med Washington Wizards in Los Angeles Lakers, ki so jo dobili prvi z izidom 128:110, je imel svoj večer John Wall. Ta je Jezernikom natresel 40 točk, ob tem pa prispeval 14 asistenc in šest skokov. Prvi zvezdnik LA Lakers LeBron James se je na tej tekmi ustavil pri zanj skromnih 13 točkah.

Liga NBA, 16. december: 

Lestvici: 

LeBron James
Sportal James in Ball nasledila Johnsona in Abdul-Jabbarja
Luka Dončić
Sportal Dallas izgubil proti najslabši ekipi, atraktivno zabijanje Dončića, čudežen podvig Hardna #video
Mnenja Samo Rugelj: "Pa kdo je ta Luka Dončić?"
športnik leta 2017
Sportal Kaj imajo skupnega Dončić, Zahović in Oblak?
Miami Heat  Josh Richardson
Sportal Vročica brez Dragića slavila pri Memphisu, izjemen večer Grka
Damir Grgić
Sportal Žensko košarko povzdignil in ji postavil trdne temelje
Mirjam Poterbin in Luka Dončić
Sportal Shaq dregnil v bolečo točko: Luka, ne vidim tvojega očeta
Luka Dončić
Sportal Dončić vesel mentorja, ki je koše polnil že pred njegovim rojstvom
Ne spreglejte