Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 3. 2019,
6.19

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Sobota, 16. 3. 2019, 6.19

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 15. marec

Dragiću met ni stekel, porazen drugi polčas Miamija, Harden spet blestel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Goran Dragić | Goran Dragić je s soigralci Miamija priznal premoč vodilni ekipi lige Milwaukee Bucksom. | Foto Reuters

Goran Dragić je s soigralci Miamija priznal premoč vodilni ekipi lige Milwaukee Bucksom.

Foto: Reuters

Miami Gorana Dragića je pred domačimi gledalci izgubil z vodilno ekipo lige Milwaukee Bucks z 98:113. Slovenskemu košarkarju met ni stekel, v 19 minutah je dosegel štiri točke. James Harden je ob zmagi Houston Rocketsov nad Phoenixom še 25. v sezoni vknjižil vsaj 40 točk.

Liga NBA, 14. marec 

Vročica je na domačem parketu odlično odprla srečanje in od prve minute višala prednost proti Milwaukeeju. Dragić in druščina so vodili tudi za 23 (37:14), prvo četrtino končali pri +18, ob polčasu pa vodili za +20 (62:42), a v nadaljevanju so gostje začeli topiti prednost. V zadnjo četrtino so se odpravili z zgolj točko zaostanka, hitro povedli in nato bili oni tisti, ki so višali svojo prednost. Ob koncu je Milwaukee prvo mesto v ligi potrdil z zmago s 113:98. Miamiju je v drugem polčasu dopustil zgolj 36 točk, sam pa jih je dosegel 71 in postal prva ekipa v zgodovini lige NBA, ki je slavila za vsaj 15 točk, potem ko je ob polčasu zaostajala za 20 točk.

Najbolj razpoložen ob zmagi je bil znova Giannis Antetokounmpo, ki mu je do trojnega dvojčka zmanjkala asistenca, ustavil se je pri 33 točkah, devetih asistencah in 16 skokih. Pri Miamiju je bil z 20 točkami strelsko še najbolj razpoložen Justise Winslow, Bam Adebayo in Hassan Whiteside sta se podpisala pod dvojna dvojčka.

Dragić, tekmo je začel na klopi, je ob porazu svojega moštva na parketu preživel 19 minut, v statistiko pa vpisal štiri točke, tri asistence in štiri skoke. Za dve točki je metal 2/9, za tri pa iz dveh poskusov ni zadel. Tudi Dwyane Wade ni imel zanesljive roke, za dve točki je metal 5/16.

Miami kljub porazu ostaja na osmem mestu vzhodne konference, ki kot zadnje vodi v končnico. Nova tekma ga čaka v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času, ko bodo gostili Charlotte Hornets.

James Harden je še 25. v sezoni dosegel vsaj 40 točk. | Foto: Reuters James Harden je še 25. v sezoni dosegel vsaj 40 točk. Foto: Reuters

Harden spet prek 40

Ključni mož ob zmagi Houston Rocketsov nad zadnjim Phoenixom je bil kdo drug kot James Harden. Še 25. v sezoni je dosegel vsaj 40 točk, in sicer 41. Temu je dodal še 11 asistenc, devet skokov, pet ukradenih žog in tri blokade ter tako postal sploh prvi košarkar v zgodovini lige (odkar v statistiko vpisujejo tudi ukradene žoge in blokade), ki je na eni tekmi ob 40 točkah in desetih asistencah dodal še toliko ukradenih žog in blokad.

Houston je tretji, Phoenix pa nima več možnosti za končnico.

Randlov rekord ni bil dovolj

Izjemen večer je za Juliusom Randlom, ki je tekmo končal pri 45 točkah, kar je njegov točkovni rekord v tekmovanju, a ameriški center se na koncu ni veselil zmage. Njegov New Orleans je izgubil še petič zapored, s 122:110 ga je ugnal Portland. Julius Randle je s 45 točkami vknjižil osebni rekord, a se na koncu ni mogel veseliti zmage. | Foto: Reuters Julius Randle je s 45 točkami vknjižil osebni rekord, a se na koncu ni mogel veseliti zmage. Foto: Reuters

Tudi Bradley Beal je vknjižil 40 točk, a je prav tako parket zapustil sklonjene glave. Washington Wizzards so namreč doma s 110:116 izgubili s Charlotte Hornets.

LeBron počival

Detroit Pistons so na domačem terenu ugnali Los Angeles Lakers. Ti so zaigrali brez LeBrona Jamesa, okoli katerega se vrtijo vse glasnejše govorice o tem, da bi lahko predčasno zapustil Lakerse. Zvezdnik se ubada s poškodbo prepone, tako da ga je trener spočil. Andre Drummond je ob zmagi 19 točkam dodal kar 23 skokov. Pri Kalifornijcih je JaVale Mcgee dvojni dvojček dosegel z 20 točkami in 13 skoki.

Do pomembne zmage v boju za končnico so prišli košarkarji LA Clippers. S 128:121 so premagali ekipo Chicago Bulls. Najbolj razpoložena sta bila Danilo Gallinari s 27 točkami in Montrezl Harrell s točko manj.

San Antonio Spurs so niz zmag nadaljevali doma proti New York Knicksom, LaMarcus Aldridge je 18 točkam dodal 11 skokov. Do zmage so prišli tudi Philadelphia 76ers, ki so premagali Sacramento.

Lestvici:

Ne spreglejte