Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 6. 2021,
6.54

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

3

Natisni članek

NBA Liga NBA Milwaukee Bucks Brooklyn Nets Phoenix Suns Denver Nuggets Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Ponedeljek, 14. 6. 2021, 6.54

2 leti, 10 mesecev

Liga NBA, 13. junij (končnica)

Phoenix pometel z Denverjem, Jokić je tekmo zaznamoval z grobim prekrškom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

3

Nikola Jokić | Vlatko Čančar bi lahko z Denverjem izpadel v končnici lige NBA že v noči na ponedeljek. | Foto Guliverimage

Vlatko Čančar bi lahko z Denverjem izpadel v končnici lige NBA že v noči na ponedeljek.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Milwaukeeja so na četrti tekmi konferenčnega polfinala lige NBA doma še drugič zapored premagali Brooklyn (109:96), ki je znova pogrešal poškodovanega Jamesa Hardna. V jutranjih urah je Denver proti Phoenixu izgubil še četrtič zapored in se tako ni mogel izogniti "metli". Moštvo Vlatka Čančarja, ki ima v svojih vrstah tudi igralca MVP rednega dela Nikolo Jokića, se tako poslavlja od letošnje lige NBA.

Luka Dončić
Sportal Bo Dončić zasenčil skrivnostnega novega "Slovenca"?

Jokić: Želel sem spremeniti ritem igre

V ligi NBA ga še ni bilo junaka, ki bi v končnici zaostajal z 0:3 v porazih, nato pa dobil štiri zaporedne tekme in poskrbel za velik preobrat. A to ni uspelo Denverju, potem ko je v noči na ponedeljek proti Phoenixu izgubil z izidom 118:125. Tekmo je v tretji četrtini zaznamoval grob prekršek Nikole Jokića, ki je bil zaradi tega izključen s tekme. "Želel sem spremeniti ritem igre in nam dati nekaj energije. Zato sem poskušal narediti grob prekršek," je po tekmi izjavil srbski košarkar.

Pri Phoenix Suns sta znova blestela Chris Paul in Devin Booker. Košarkarjem Denverja ju nikakor ni uspelo ustaviti. Prvi je v svojo statistiko vpisal 37 točk, Booker pa se je ustavil pri 34 točkah.

"Na to sem čakal zelo dolgo. Veliko ljudi mi je govorilo, da ne igram pomembne košarke. Zdaj je čas, da dokažem, da so se motili," je dejal Booker.

Pri Denverju je bil s 25 točkami najboljši košarkar Will Barton, Michael Porter Jr. jih dodal 20, Monte Morris pa jih je dosegel 19. Vlatko Čančar tokrat ni stopil na parket.

Luka Dončić in Nikola Jokić
Sportal "Buco" z našega betonskega igrišča

Vrhunci dvoboja v Milwaukeeju:

Večer v ligi NBA se je začel v Milwaukeeju, kjer so Bucks z drugo domačo zmago izenačili skupni rezultat v zmagah proti favoriziranemu Brooklynu na 2:2. Milwaukee je bil boljši z rezultatom 107:96, tako se je še četrta tekma v tej seriji končala z zmago na domačem parketu. Pri gostiteljih je ponovno izstopal Giannis Antetokounmpo. Grški superzvezdnik je prispeval 34 točk in 12 skokov, pri gostih pa je največ točk ob skromnem metu iz igre dosegel Kevin Durant (28).

Kyrie Irving si je v drugi četrtini poškodoval gleženj. Rentgenski pregled po tekmi naj bi po besedah trenerja Steva Nasha pokazal, da je prišlo do zloma. | Foto: Reuters Kyrie Irving si je v drugi četrtini poškodoval gleženj. Rentgenski pregled po tekmi naj bi po besedah trenerja Steva Nasha pokazal, da je prišlo do zloma. Foto: Reuters

Že pred dvobojem se je vedelo, da zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo mogel pomagati James Harden, v drugi četrtini pa so Newyorčani ostali še brez Kyrieja Irvinga! Zvil si je desni gleženj in v drugem polčasu ni več zaigral. Tako je odigral le 17 minut, v katerih je prispeval 11 točk.

Brooklyn je močno pogrešal njegove točke. Razen Duranta in Irvinga ni nihče v moštvu več dosegel dvomestnega števila točk. Če bi Irving manjkal tudi na naslednji tekmi, ko se serija seli v ''Veliko jabolko'', bi se lahko Brooklyn znašel v težavah. Milwaukee, ki je v prvem krogu končnice pometel z Dragićevim Miamijem, je z dvema zaporednima zmagama izenačil na 2:2. Peta tekma bo v torek že ob 22. uri po slovenskem času.

Liga NBA, 2. krog končnice, 13. junij:

Milwaukee Bucks : Brooklyn Nets 107:96 /2:2/
Antetokounmpo 34 (met iz igre 14/26), 12 sk., Middleton 19 (trojke 3/8), 8 asist., Holiday 14, 9 asist., Tucker 13; Durant 28 (met iz igre 9/25), 13 sk., Irving 11 (met iz igre 5/11)  

Denver Nuggets : Phoenix Suns 118:125 /0:4/
Barton 25, Jokić 22, 11 sk., Porter Jr. 20; Paul 37, 7 asis., Booker 34, 11 sk., Bridges 14

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1

 

Ne spreglejte