Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
14. 12. 2018,
7.52

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov Liga NBA Dallas Mavericks Phoenix Suns

Petek, 14. 12. 2018, 7.52

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 13. december

Dallas izgubil proti najslabši ekipi, atraktivno zabijanje Dončića, čudežen podvig Hardna #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

1

Luka Dončić | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V ligi NBA je bilo na sporedu soočenje dveh akterjev slovenske košarkarske pravljice z Eura 2017. Zvezdnik moštva Dallas Mavericks Luka Dončić je gostoval pri Phoenix Suns, ki ga vodi zlati selektor Igor Kokoškov. Dallas je moral na koncu Soncem priznati poraz. Tekma se je končala z izidom 99:89. Dončić je tokrat dosegel 13 točk. James Harden je proti Los Angeles Lakers prispeval 50 točk, deset skokov in enajst asistenc.

Učinek Luke Dončića:

13 točk (met za 3 1/5, za dve 5/12, prosti meti 0/2), 5 skokov, 6 asistenc, 2 ukradeni žogi in 4 izg. žoge v 31 min. 

Pri domačih košarkarjih je bil najboljši T.J. Warren, ki je gostom natresel 30 točk. Jamal Crawford je prispeval 17 točk, Josh Jackson pa jih je dodal 14. Pri Dallasu, ki je proti Phoenixu izgubil še sedmič zapored, je bil s 15 točkami najbolj razpoložen Harrison Barnes, DeAndre Jordan je prispeval 14 točk in 15 skokov.

 

Luka Dončić | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Tekmo so bolje začeli domači košarkarji, ki so prvo četrtino dobili z izidom 25:21. Tudi v drugi četrtini je bil boljši Phoenix. Ta jo je dobil z izidom 25:19, tako da je imel Dallas ob polčasu zaostanek 10 točk (50:40). Luka Dončić je v prvem polčasu za svojo ekipo dosegel pet točk.

Zabijanje Luke Dončića v tretji četrtini

V tretji četrtini so se Telički domačim košarkarjem približali na tri točke. Za to je poskrbel prav naš košarkar, ki je v obrambi prestregel podajo, sam stekel proti košu in v slogu največjih košarkarjev zabil. Po tistem so Dončić in druščina znova izgubili stik s Phoenixom, ki je imel po tretji četrtini vodstvo 78:67. Dončić je imel do takrat na svojem računu 11 točk.

Tudi v zadnji četrtini košarkarji Dallasa nikakor niso mogli ujeti domače košarkarje. Ti so skozi vso četrtino držali razliko in na koncu zasluženo slavili. To je za Igorja Kokoškova in njegove varovance šele peta zmaga v sezoni (5-24), medtem ko je Dallas do zdaj zbral 15 zmag in 12 porazov. Za Teličke je bil to po treh zaporednih zmagah prvi poraz in v zahodni konferenci zasedajo sedmo mesto.

Dirk Nowitzki | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Dirk Nowitzki igral šest minut in prišel do rekorda

Po dolgem času se je na igrišča vrnil nemški veteran pri Dallasu Dirk Nowitzki. Legendarni Nemec je moral kar nekaj časa počivati zaradi poškodbe. Ta je na tekmi proti Phoenixu igral šest minut in dosegel dve točki. Štiridesetletnik je tako zaigral v svoji še 21. sezoni po vrsti v vrstah Dallasa in tako postal prvi igralec, ki je preživel največ sezon v enem klubu. Pred tem je bil izenačen s Kobejem Bryantom, ki je 20 sezon igral v majici Los Angeles Lakers.

Dirk Nowitzki
Sportal Dončić bo končno dočakal Nowitzkega, ki bo takoj poskrbel za rekord

Harden z izjemnim podvigom do novega mejnika v ligi NBA

V noči na petek so bile na sporedu še tri tekme, James Harden in Houston Rockets so se merili z LeBronom Jamesom in LA Lakers in zmagali z izidom 126:111. Bradati zvezdnik se je izkazal s kar 50 točkami, katerim je dodal še deset skokov in 11 asistenc. Že četrtič v karieri je dosegel trojnega dvojčka z vsaj 50 doseženimi točkami, kar je podvig, ki v bogati zgodovini ligi NBA ni uspel nobenemu drugemu. Trikrat je to uspelo Russellu Westbrooku, dvakrat Wiltu Chamberlainu in Elginu Baylorju, enkrat pa Kareemu Abdulu Jabbarju in Richieju Guerinu.

Vrhunci Jamesa Hardena proti Los Angeles Lakers:

''Noro. To je 'bolano'! Še nikoli nisem imel soigralca, ki bi bil zmožen narediti kaj takšnega,'' je bil nad izvrstno predstavo soigralca navdušen branilec Houstona Chris Paul. Harden je sicer dosegel že 37. ''triple-double'' v karieri, enajstič pa je presegel mejo 50 točk. Iz igre je zadel 14 od 26 metov (za tri točke je metal 4/12), pri prostih metih pa je bil izjemno natančen, saj je od 19 zgrešil le enega.

Najboljši strelec Raket, ki je nedavno v teksaškem obračunu priznal premoč Luki Dončiću, si je prislužil tudi pohvale poraženega jezernika Jamesa. Zvezdnik Los Angeles Lakers je dosegel 29 točk.

San Antonio Spurs so gostili LA Clippers in jih visoko premagali. Tekma se je končala s 125:87. Orlando Magic pa je doma premagal Chicago Bulls (97:91).

Liga NBA, 13. december:

 

Lestvici:

Luka Dončić
Sportal Za zdaj ima še nekaj dvomov o Luki Dončiću
Goran Dragić in Luka Dončić
Sportal Goran Dragić: Dončić? Nič novega.
Ne spreglejte