Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
18.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Sreda, 6. 9. 2017, 18.39

6 let, 6 mesecev

Košarkarska tržnica: 4. 9.–10. 9.

Košarkarska tržnica: Rebec, Rojc, King, Rizvić ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Čeprav je pozornost košarkarske javnosti namenjena predvsem EuroBasketu, pa te dni ne miruje niti košarkarska tržnica.

Matic Rebec zapušča slovensko klubsko košarko | Foto: Sportida Matic Rebec zapušča slovensko klubsko košarko Foto: Sportida

Rebec po EuroBaksetu v Rusijo

Slovenski reprezentant Matic Rebec ni zadovoljen le zaradi petih zaporednih zmag na EuroBasketu in prebitega ledu velikega tekmovanja. Sredi prvenstva je namreč rešil tudi klubsko vprašanje za prihodnjo sezono. Postojnčan, ki je januarja dopolnil 22 let, bo namreč kariero nadaljeval v Rusiji, in sicer v Eniseju iz Krasnojarska. Z novim klubom bo nastopal tudi v Fibini ligi prvakov. Za 180 cm visokega organizatorja igre bo to prva izkušnja v tujini. V pretekli sezoni je namreč branil barve novomeške Krke. Pred tem pa sta bila njegova delodajalca še Rogaška in Helios.

Rojc iz Krke v Domžale

Helios Suns so okrepili svo Matej Rojc bo igral v Heliosu. | Foto: Sportida Matej Rojc bo igral v Heliosu. Foto: Sportida je branilske položaje, saj bo domžalski dres po novem nosil tudi 24-letni Matej Rojc. 198 visoki branilec je zadnjih sedem sezon preživel pri novomeški Krki, svojo športno pot pa je začel pri Koš Kopru. V domžalsko ekipo bo prinesel prepotrebne izkušnje tudi iz lige ABA, v kateri je lani v slabih 20 minutah na tekmo dosegal po 4,2 točke, 2,3 podaje in 1,9 skoka. Član vseh mlajših reprezentančnih selekcij je imel še malce boljše številke v DP; v dobrih 21 minutah je v povprečju dosegal po 7,1 točk, 3,0 skoke in 3,0 podaje na tekmo.

Dragića čaka nov soigralec

Slovenski reprezentant Goran Dragić je v svojem klubu severnoameriške profesionalne lige NBA Miami Heat dobil konkurenco na branilskem položaju. Pogodbo z vročico je podpisal Larry Drew II. Sedemindvajsetletni in 188 centimetrov visoki branilec je lansko sezono začel pri Neptunasu v Litvi, ki pa ga je moral zaradi disciplinskih težav zapustiti. Vrnil se v domovino, podpisal za Sioux Falls Skyforce, ekipo razvojne lige.

Shawn King: nekoč v dresu Hopsov, od zdaj v ekipi Primorske. | Foto: Sportida Shawn King: nekoč v dresu Hopsov, od zdaj v ekipi Primorske. Foto: Sportida

Kralj se vrača v Slovenijo

Koprski prvoligaš Sixt Primorska je našel še zadnji manjkajoči delček igralske sestavljanke za sezono 2017/18. Po zaslugi vse močnejšega kluba se v Slovenijo vrača 208 centimetrov visoki (krilni) center Shawn King, ki je pred devetimi sezonami navduševal v dresu Hopsov in bil izbran za najkoristnejšega igralca državnega prvenstva, pobral pa je tudi smetano na tekmi All-stars. Po odhodu s Polzele se je karibski košarkar veliko selil, se preizkusil tudi pri ljubljanski Olimpiji, kjer pa zaradi težav s kolenom ni prepričal strokovnega vodstva. Ob vrnitvi v Slovenijo je 35-letni košarkar s Primorci podpisal dveletno pogodbo.

Rizvić okrepil Šenčur

Slovenski košarkarski prvoligaš Šenčur Gorenjska gradbena družba se je okrepil s krilnim košarkarjem Ramom Rizvićem. Brat nekdanjega slovenskega reprezentanta Hasana Rizvića je podpisal enoletno pogodbo, so sporočili iz kluba.

Rizvić je v prejšnji sezoni igral pri Zlatorogu, kjer je dosegal 13 točk in šest skokov na tekmo. Strelski rekord, 27 točk, je Rizvić dosegel prav proti Šenčurju, ko je Zlatorog v Laškem slavil zmago s 87:75.

Ramo Rizvić je uvodne košarkarske korake naredil v Zenici, kasneje pa zaigral še za Maribor Messer in Zlatorog ter za nekaj klubov iz prve lige BIH.

Tri okrepitve v Zadru

KK Zadar je uradno naznanil tri okrepitve. Enoletne pogodbe z dalmatinskim klubom, ki bo nastopal v ligi ABA, so podpisali 27-letni center Filip Kraljević, šest let starejši povratnik Šime Špralja in ameriška okrepitev Nathan Taphorn, ki bo zapolnil vrzel na krilnem položaju. Nekdanjega hrvaškega prvaka bo tudi v novo sezono popeljal trener Aramis Naglić.

Helios Suns | Foto: Sportida Foto: Sportida

Helios gradi na mladih

Domžalski Helios še naprej upravičuje status kluba, v katerem stavijo na mlade košarkarje iz svojih vrst. Profesionalno štiriletno pogodbo je podpisal 18-letni Nejc Klavžar. 187 centimetrov visoki organizator igre, ki je član domžalskega kluba vse od sedmega leta, je že v lanski sezoni dobil kar nekaj priložnosti za igro v državnem prvenstvu. V dobrih 11 minutah na tekmo je v povprečju dosegal po 2,4 točke, 1,5 podaje in 1,4 skoka. Poleti je bil nato kapetan slovenske mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu na Slovaškem.

Čančarja čakajo novi soigralci

Vlatko Čančar, zadnji Slovenec, ki je bil izbran na naboru lige NBA, se bo po končanem evropskem prvenstvu vrnil v Srbijo, kjer je član moštva Mega Bemax. Ob vrnitvi pa ga bo pričakalo kar nekaj novih obrazov. V Mego se namreč seli tudi Stefan Sinovec, ki je v sezoni 2015/16 nosil dres novomeške Krke. V pretekli sezoni je bil 29-letni branilec član MZT Skopja. Že pred njim so Mego okrepili Andrija Marjanović, Miloš Koprivica, Aleksandar Lazić, Dylan Ennis in Stefan Fundić.

Ne spreglejte