Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2023,
21.10

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Partizan Crvena zvezda Valencia Klemen Prepelič Mike Tobey Fenerbahče Olympiacos Real Madrid Barcelona Evroliga

Petek, 27. 1. 2023, 21.10

1 leto, 2 meseca

EVROLIGA, 21. KROG

Partizan in Real dobila tekmo, ki zanju šteje največ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Real Madrid Džanan Musa Edy Walter Tavares | Real je po podaljšku ugnal Barcelono. Blestel je Džanan Musa. | Foto Guliverimage

Real je po podaljšku ugnal Barcelono. Blestel je Džanan Musa.

Foto: Guliverimage

Vselej vroči beograjski derbi, ki je trajal kar dve uri in osem minut, je v sklopu 21. kroga evrolige z 79:78 dobil Partizan. Za črnobele je to deseta evroligaška zmaga sezone, s katero so na lestvici tudi ujeli Crveno Zvezdo. Krog se je začel že v četrtek s košarkarskim el clasicom med Realom in Barcelono Mika Tobeyja, ki ga ni bilo v postavi katalonskega velikana, ta pa je derbi v Madridu izgubil s 86:91. 

Juventus Cedevita Olimpija
Sportal Nov teden, novo razočaranje

Partizan je v vročem Pionirju vodil večji del tekme, v zadnjih dveh minutah pa skoraj zapravil pet točk prednosti. Osebne napake in prosti meti so si sledili. A so črnobeli ostali dovolj zbrani. Je pa v zadnji sekundi Nemanja Nedović zadel trojko in tako je Crvena Zvezda izgubila samo za točko, končni izid je bil 78:79. Če bosta na koncu rednega dela sezone ekipi izenačeni, bo tako v prednosti Zvezda, ki je prvo medsebojno tekmo dobila za več kot točko. Evroliga je tako izenačena, da sta še obe beograjski ekipi v igri za končnico.

Pri Crveni Zvezdi sta bila najbolj vroča Luca Vidoza s 26 točkami in Nemanja Nedović s 23. Za Partizan sta po 20 točk dala Zach Leday in Dante Exum.

V četrtek je bilo zelo vroče v WiZink Centru, kjer je Real po podaljšku ugnal Barcelono. Katalonska ekipa je v Madridu zapravila priložnost za prestižno zmago. Vodila je večji del tekme, še minuto pred koncem rednega dela za štiri točke, a je Real ujel priključek. Izid rednega dela je 37 sekund pred koncem z zadetima prostima metoma postavil Sergio Llull, ki je blestel v zadnji četrtini (73:73). Ekipi sta nato kot po tekočem traku do konca zapravljali priložnosti, v zadnji sekundi je z metom poskusil še član Barcelone Tomas Satoransky, a je bil neuspešen.

V podaljšku je pri Realu zasijal Džanan Musa, ki je dosegel devet od skupno 18 točk. Zadnji žebelj v krsto Barcelone je z novim natančnim izvajanjem prostih metov sedem sekund do konca podaljška zabil Llull in postavil končni izid 91:86. Pri Realu je Gabriel Deck na koncu dosegel 23 točk (6/7 za 2, 8/8 prosti meti) in sedem skokov. Pri Barceloni je bil s 17 točkami najučinkovitejši Nikola Mirotić, Jan Vesely (6/6 za 2) in Satoransky (3/4 za 3) sta pristavila po 12 točk.

Valencia Klemna Prepeliča je s 94:88 zmagala na gostovala pri berlinski Albi. Slovenski reprezentant je k zmagi v dobrih 15 minutah igre prispeval tri točke in pet asistenc, z 20 točkami je bil najbolj učinkovit Jared Harper.

Evroliga, 21. krog:

Četrtek, 26 januar:

Petek, 27. januar:

Lestvica:

Ne spreglejte