Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
9. 12. 2018,
11.17

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

4

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Nedelja, 9. 12. 2018, 11.17

5 let, 4 mesece

Dragićev mentor se je poklonil Dončiću, ki je z razlogom zamenjal superge

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

4

Luka Dončić | Luka Dončić je v zaključku spisal izjemno predstavo in ponesel Dallas do zmage. | Foto Reuters

Luka Dončić je v zaključku spisal izjemno predstavo in ponesel Dallas do zmage.

Foto: Reuters

Po izjemni predstavi Luke Dončića v zaključku tekme proti Houston Rockets, ko je rešil Dallas pred porazom, so se razpisali po vsem svetu. Slovenski čudežni deček je dal vsem vedeti, da je mož odločitve.

"Nisem igral dobro. In če ne igram dobro, potem zamenjam superge," je po tekmi razložil Luka Dončić, zakaj je ob polčasu zamenjal svoje obuvalo, ki je bilo v prvem polčasu rdeče, v drugem pa črno obarvano.

V prvem delu dejansko ni bil razpoložen za igro. Zato pa je bil ob koncu tekme, ko je v 112 sekundah igre dosegel 11 točk in popeljal Dallas do pomembne zmage proti Houston Rockets.

Luka Dončić
Sportal Najbolj norih 112 NBA sekund Luke Dončića #video

"Moja igra ni bila dobra, vendar sem imel v zaključku veliko samozavesti. Enostavno sem zadel nekaj metov in to je to," je še dejal Dončić, ki je dosegel 21 točk.

"To je noro. Zadel je veliko metov in sam pri sebi sem si govoril 'ne, ne, nemogoče.' Ampak smo videli že velikokrat, kako je zadeval. Vse skupaj je bilo tako hitro. Neverjetno. Ko igra tako, smo močni. Prevzel je odgovornost na svoja pleča in zadel pomembne mete, za katere se drugi ne bi odločili," je dejal center DeAndre Jordan, ki je bil z 12 točkami in 20 skoki prav tako razpoložen za igro, po mnenju trenerja Ricka Carlisleja ključen za zmago.

S pohvalami ni skoparil niti o Luki: "To je bilo nekaj posebnega. Več kot očitno je, da ima poseben dotik za takšne trenutke. Ne ustraši se ničesar. Česa takšnega ne vidiš vsak dan. Unikatne tri ali štiri minute je imel. Luka ima nenavadno ozadje. V Evropi je igral veliko profesionalnih tekem, na katerih se je naučil, da tekme ni konec, dokler se ne oglasi zvok sirene. In to je prednost nekaterih mednarodnih košarkarjev, ki so v ligi NBA."

Izpostavil ga je tudi trener Houston Rockets Mike D'Antoni: "Mislim, da smo dobro odigrali srečanje. Dobra novica ob takem porazu je, da smo igrali zelo uspešno in dovolj zavzeto, kar nam ob ponavljanju takega pristopa zagotavlja veliko zmag. Moram pa reči, da nas je na koncu pokopal Dončić."

Luka Dončić
Sportal Dončić razočaran glede reprezentance, v ZDA ga legende hvalijo

Na družbenih omrežjih so deževale pohvale na Dončićev račun, oglasil pa se je tudi mentor Gorana Dragića pri Phoenix Suns. Steve Nash je bil navdušen nad Lukovo predstavo in je na kratko napisal "moj bog", zraven pa dodal video Lukovih zadnjih 11 točk.

In Dončićeva trojka pri 102:102 je bila prav tako uvrščena med najlepše poteze večera v ligi NBA. Uvrstili so jo kot tretjo po vrsti.

TOP 10 akcij večera v ligi NBA - Luka Dončić in njegova trojka na 3. mestu 

Na Twitterju je prav posebno izjavo zapisal novinar ESPN Mike Schmitz, ki se je spomnil Lukovih besed z lanskega evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija osvojila zlato medaljo: "Imam občutek, da bi bil rad junak tekme, veš? Od začetka želim imeti žogo v svojih rokah."

In imel jo bo spet v noči na torek, ko bo gostil Orlando Magic.

Luka Dončić
Sportal Evropski klic: Dončić enkrat na 20 let

Nekaj zapisov na Twitterju po predstavi Luke Dončića

 

Ne spreglejte