Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 4. 2019,
6.15

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

NBA Denver Nuggets San Antonio Spurs končnica

Petek, 26. 4. 2019, 6.15

4 leta, 11 mesecev

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 25. APRIL

San Antonio se ne da, rekord Jokića premalo za polfinale #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
Nikola Jokić, Denver Nuggets | Nikola Jokić je dosegel 43 točk. | Foto Reuters

Nikola Jokić je dosegel 43 točk.

Foto: Reuters

V noči na petek je bila v ligi NBA na sporedu le ena tekma. Na peti tekmi so košarkarji San Antonio Spurs na domačem parketu s 120:103 odpravili Denver Nuggets in izid v zmagah izenačili na 3:3. Srb Nikola Jokić je s 43 točkami postavil zgodovinski strelski rekord Denverja, a tudi to ni bilo dovolj za preboj v konferenčni polfinale. Odločilna sedma tekma bo v soboto v Denverju. 

Četrtfinalno serijo med San Antonio Spurs in Denver Nuggets bo odločila sedma tekma. Spursi so na šesti tekmi pred domačimi gledalci pokazali odlično napadalno predstavo, zadeli so 57 odstotkov metov iz igre in se na krilih domačih navijačev obdržali v boju za napredovanje v konferenčni polfinale.

Domači košarkarji so dobro začeli tekmo, že v prvi četrtini so dosegli 34 točk (16/24 met iz igre), medtem ko se je Denver ustavil pri 24. Že v prvem delu je blestel LaMarcus Aldridge, ki je dosegel 13 točk, Denver je imel veliko težav v napadu, v prvih 12 minutah so zgrešili vseh sedem poskusov za tri točke.

LaMarcus Aldridge je bil najboljši posameznik v dresu San Antonia. | Foto: Reuters LaMarcus Aldridge je bil najboljši posameznik v dresu San Antonia. Foto: Reuters

V drugi četrtini so se gostje približali, San Antonio je ob koncu prvega polčasa vodil za štiri točke. V tretjem delu so gledalci v dvorani AT&T Center spremljali šov Nikole Jokića in DeMarja DeRozana. Srbski košarkar je v tretji četrtini dosegel kar 17 točk od skupno 25 Denverja. DeRozan mu je na drugi strani sledil z 12 točkami in po treh četrtinah poskrbel za vodstvo San Antonia z 90:85.

San Antonio je na začetku zadnje četrtine z delnim izidom 6:0 poskrbel za dvomestno prednost in na koncu z letošnjim rekordnim številom doseženih točk poskrbel za tretjo zmago v seriji. Spursi so slavili s 120:103. "Danes nismo igrali obrambe. Nismo bili dovolj pozorni na igro nasprotnikov, na naslednji tekmi moramo prikazati veliko boljšo igro," je bil po tekmi prepričan trener San Antonia Michael Malone.

Vrhunci tekme v San Antoniu:

Jokić rekordno za Denver, v boju za polfinale ostajata še dve neznanki

Jokić je tekmo končal pri 43 točkah (za dve 17/24, za tri 2/6, prosti meti 3/4), kar ni uspelo še nobenemu košarkarju v dresu Denverja. Do trojnega dvojčka mu je zmanjkala le podaja, v statistiko je vpisal še 12 skokov, dve ukradeni žogi in blokado. Tovrstni dosežek je v končnici do zdaj uspel le štirim košarkarjem. Poleg Jokića še Charlesu Barkleyju, Magicu Johnsonu in Oscarju Robertsonu. Aldridge je za San Antonio dosegel dvojni dvojček (26 točk, 10 skokov, 5 podaj), DeRozan je vknjižil točko manj.

Šov Jokića:

"Vedeli smo, da moramo stopiti skupaj in zaigrati bolj čvrsto, agresivno. Ob polčasu smo strnili glave, ugotovili, da nas tekmec preskakuje kot za šalo, zato smo se popravili v drugem polčasu in bolje zaigrali. Vsak je naredil to, kar mora," je po zmagi dejal DeRozan.

Odločilna sedma tekma bo na sporedu v soboto v Denverju. Danes bosta šesto in morebitno odločilno tekmo v četrtfinalni seriji odigrali ekipi Golden Stata in LA Clippers. Warriors v seštevku zmag vodijo s 3:2. Do zdaj je znanih šest potnikov v konferenčni polfinale. Vse je že odločeno na Vzhodu, kjer se bodo v polfinalu pomerili Boston in Milwaukee ter Philadelphia in Toronto. Svojo vstopnico med najboljše štiri sta si na zahodu že priborila Houston in Portland, ki se bo v polfinalu pomeril z boljšim iz para med Spursi in Nuggets.

Konferenčni četrtfinale, 25. april:

Konferenčni četrtfinale, izidi v zmagah:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 3:2
Houston Rockets : Utah Jazz 4:1
Portland Trail Blazers : Oklahoma City Thunder 4:1
Denver Nuggets – San Antonio Spurs 3:3

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks : Detroit Pistons 4:0
Boston Celtics : Indiana Pacers 4:0
Philadelphia 76ers : Brooklyn Nets 4:1
Toronto Raptors : Orlando Magic 4:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Liga NBA je lahko še kako hvaležna Luki Dončiću
Golden State
Sportal Šok za prvake lige NBA, Houston se bo načakal #video
Luka Dončić Goran Dragić
Sportal Miami v nezavidljivem položaju, Dallas pluje na Dončićevih valovih

 

Ne spreglejte