Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2022,
20.55

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

7

Natisni članek

Žiga Dimec Mike Tobey Aleksej Nikolić EuroBasket EuroBasket 2022 Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić Aleksander Sekulić

Sobota, 13. 8. 2022, 20.55

1 leto, 8 mesecev

Pripravljalna tekma Slovenije v zlatem Carigradu

G. Dragić in Dončić s tribune pospremila novo zmago Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

7

košarkarska reprezentanca Slovenije Ukrajina | Slovenci so po Turčiji premagali še Ukrajino. | Foto KZS

Slovenci so po Turčiji premagali še Ukrajino.

Foto: KZS

Slovenska košarkarska reprezentanca je po petkovi zmagi po podaljšku nad Turčijo v Carigradu brez pomoči Luke Dončića in Gorana Dragića, ki sta dobila počitek, premagala še Ukrajino. Slovenci so tako tudi po štirih od šestih pripravljalnih tekem za nadaljevanje kvalifikacij za SP in za septembrski EuroBasket neporaženi.

Rašo Nesterović
Sportal Zaradi Dončića še zdaleč ni vse postlano z rožicami
Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Zlati kapetan Dragić junak turške drame, vklopil je "Gogi mode"

Pripravljalna tekma, Carigrad:

Sobota, 13. 8.:
Ukrajina : Slovenija 82:86 (16.22, 32:40, 54:61)  
Sanon 18, Len 13, Skapintsev 10, 8 sk.; Z. Dragić 13, 6 sk., Nikolić 13, Blažič 13, Tobey 12, 7 sk., Dimec 9, Prepelič 9, Hrovat 2, Samar 2, Rupnik 1

Selektor Aleksander Sekulić je glavnima protagonistoma petkove zmage nad Turčijo Luki Dončiću in Goranu Dragiću – Turkom sta skupaj nasula 51 točk – namenil počitek. Ukrajinci so ušli na 5:0, a je bilo to eno od redkih vodstev slovenskih tekmecev. Zaostanek je Sekulićevo četo namreč predramil, hitro je ujela tekmeca, bolje nadaljevala, povedla za +7 (17:10) in prvo četrtino dobila z 22:16.

V nadaljevanju je slovenska prednost še narasla, sredi druge četrtine so vodili za 11 (33:22), najbolj razpoložena sta bila Zoran Dragić (osem točk) in Žiga Dimec (sedem). Ukrajinci so se v nadaljevanju približali na pet točk, a so Slovenci do polčasa prednost zvišali in na odmor odšli pri vodstvu 40:32. Mike Tobey je v prvem polčasu dosegel največ točk, 10.

V tretjem delu so slovenski košarkarji znova povedli z dvomestno prednostjo, v zadnjo četrtino pa vstopili s sedmimi točkami prednosti (61:54), a so jo nasprotniki hitro stopili in se približali zgolj na dve točki razliki, po tehnični napaki Zorana Dragića pa izenačili in štiri minute pred koncem povedli (76:73) prvič po uvodni četrtini (9:7). To je napovedovalo tesno končnico, v kateri so Slovenci najprej s trojkama Eda Murića in Jake Blažiča znova povedli, z delnim izidom 11:0 pa ušli na 84:76 in prednost zadržali do konca.

Zmagali so s 86:82. Največ točk, po 13, so za Slovenijo dosegli Blažič, Aleksej Nikolić in Z. Dragić.

Kaj so povedali?

"Skoraj so preobrnili tekmo, a smo mi, kot je zadnje čase že kar navada, našli način, kako se pobrati in zmagati. Enostavno moramo bolje reagirati, ko nas ekipe stisnejo."  | Foto: Vid Ponikvar "Skoraj so preobrnili tekmo, a smo mi, kot je zadnje čase že kar navada, našli način, kako se pobrati in zmagati. Enostavno moramo bolje reagirati, ko nas ekipe stisnejo." Foto: Vid Ponikvar

Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: "Prvi polčas je bil po naših notah, željah, predvsem v obrambi. V drugem smo jim dovolili, da se razigrajo in dosežejo kar nekaj lahkih košev. Napadalni skok jim je dal dodatno energijo. Skoraj so preobrnili tekmo, a smo mi, kot je zadnje čase že kar navada, našli način, kako se pobrati in zmagati. Enostavno moramo bolje reagirati, ko nas ekipe stisnejo. Danes se je dobro izšlo, lahko igramo z veliko samozavesti. Nekatere igralce moramo še vrniti v ritem tekem in jim je treba pomagati, da lahko spočijemo nosilce."

Aleksej Nikolić, igralec Slovenije: "Ukrajinci so se dobro vrnili v igro, danes smo lahko videli, da imamo pomanjkljivosti pod košem in so izkoristili svojo višino. Ampak dobro je, da lahko vidimo, na čem moramo še delati, in na koncu smo se dobro zoperstavili, kar je dobro za samozavest. Predvsem moramo pogledati, kaj bi lahko mi naredili bolje, ne glede na druge dejavnike. Moramo se izboljšati v končnici, a zdaj je najbolj pomembno, da se uigramo. Na koncu pa seveda hočemo vsi zmagati."

Mike Tobey, reprezentant Slovenije: "Po včerajšnji tekmi smo tudi danes imeli nekaj vzponov in padcev. A to so priprave, dobro je bilo igrati z močno ekipo, kot je Ukrajina. Dobili smo dve tekmi, pokazali smo značaj, a smo še v pripravah. Moramo se osredotočiti na hitrost, moramo se še bolje fizično pripraviti, glavni cilj je seveda evropsko prvenstvo."

Vir: STA

Slovenci bodo priprave na bližnje evropsko prvenstvo in kvalifikacije za SP nadaljevali doma, prihodnji teden jih čakata še dve prijateljski tekmi, v sredo s Srbijo v Stožicah in v soboto proti Hrvaški v Celju.

 

trening Slovenija Dončić
Sportal Dončić zadeva s klopi, Glas zaradi bolečin ostal doma #video
Vlatko Čančar
Sportal V čast mu je, da bo igral s sivolasim dedkom #video

Pripravljalne tekme:

Četrtek, 4. avgust:
Slovenija
: Nizozemska 83:76

Sobota, 6. avgust:
Slovenija
: Črna gora 70:52

Petek, 12. avgust:
Turčija : Slovenija 103:104 /po podaljšku/

Sobota, 13. avgust 2022, ob 19.00:
Ukrajina : Slovenija 82:86 (16.22, 32:40, 54:61)  

Sreda, 17. avgust 2022, ob 20,15  Ljubljana:
Slovenija - Srbija

Sobota, 20. avgust 2022, ob 20.15  Celje:
Slovenija - Hrvaška

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2023:

1. krog, četrtek, 25. avgust 2022
Slovenija 
- Estonija

2. krog, nedelja, 28. avgust 2022
Nemčija - Slovenija  

Skupina J:
1. Nemčija 5 zmag - 1 poraz
2. Finska 5 - 1
3. Slovenija 4 - 2
4. Izrael 3 - 3
5. Švedska 2 - 4
6. Estonija 2 - 4

*Na prvenstvo se uvrstijo tri najboljše reprezentance. Naša izbrana vrsta bo v drugem delu igrala doma in v gosteh proti Nemčiji, Izraelu in Estoniji.

Evropsko prvenstvo 2022:

1. september ob 17.15
Slovenija
– Litva

3. september ob 20.30
Madžarska - Slovenija

4. september ob 17.45
Slovenija - Bosna in Hercegovina

6. september ob 20.30
Nemčija - Slovenija

7. september ob 17.15
Francija - Slovenija

 

Ne spreglejte