Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
12.34

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

2

Natisni članek

Ryan Boatright Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Sani Bečirović

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 12.34

4 leta, 3 mesece

Boatright odhaja, Bratož prihaja

Cedevita Olimpija: prihod in odhod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

2

Ryan Boatright | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je prekinil pogodbo z ameriškim organizatorjem igre Ryanom Boatrightom, ki se je v Ljubljano preselil pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20, obenem pa se v Stožice seli nekdanji član novomeške Krke Domen Bratož. 

Jaka Blažič
Sportal Kapetan se ne bo selil

Pester ponedeljek v Stožicah. Iz Cedevite Olimpije sta namreč priromali dve kadrovski novici. Ljubljančani so najprej prekinili pogodbo s 27-letnim ameriškim organizatorjem igre Ryanom Boatrightom. Slednji se je klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2019/20, pred tem pa je nosil dres španske Unicaje iz Malage. V tej sezoni je Boatright zaigral na vseh desetih tekmah Cedevite Olimpije v EuroCupu in v povprečju dosegal 11,1 točke ter 2,5 asistence v 22,5 minute igre na obračun. V Ligi ABA je Američan zaigral na 15 obračunih ter beležil 11,5 točke, 2,9 asistence in 2,6 skoka na tekmo.

Svojo najučinkovitejšo predstavo sezone je Boatright pokazal v devetem krogu regionalnega tekmovanja proti Crveni zvezdi mts, ko je v 28 minutah igre 17 točkam dodal šest skokov in tri asistence. "Boatright se je našemu moštvu priključil pred začetkom te sezone. Ob dejstvu, da je veljal za enega od nosilcev igre v zagrebški Cedeviti, smo to pričakovali tudi v tej sezoni v Ljubljani, na žalost pa ni izpolnil naših pričakovanj, zato smo se odločili za prekinitev pogodbe. Ryanu želimo vse najboljše v nadaljevanju njegove kariere," je ob slovesu Američana dejal športni direktor Sani Bečirović.

Domen Bratož do konca sezone v dresu Olimpije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Domen Bratož do konca sezone v dresu Olimpije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Le malo pozneje se je Bečirović vnovič oglasil. Tokrat z informacijo o okrepitvi. Dosegel je namreč dogovor s 26-letnim organizatorjem igre Domnom Bratožem, nekdanjim igralcem Krke, Slovana, Tajfuna in AVIS Rapla. Z Olimpijo je sklenil dogovor o sodelovanju do konca sezone, pri čemer bo ekipi prišel prav tudi zaradi kvote domačih igralcev v slovenskem prvenstvu. V tem kontekstu pri Olimpiji napovedujejo tudi februarsko vrnitev Martina Kramplja.

Ne spreglejte