Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 7. 2022,
10.00

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

3

Natisni članek

Nando De Colo Dan Duščak Will Hardy Dejan Radonjić Trey Thompkins Josh Nebo Košarkarska tržnica

Petek, 1. 7. 2022, 10.00

1 leto, 9 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA, 27. JUNIJ−3. JULIJ

Dončić komaj končal tekmo, iz ZDA prišla novica o odhodu pomembnega člana Dallasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

3

Jalen Brunson | Jalen Brunson naj bi se preselil k New York Knicks. | Foto Reuters

Jalen Brunson naj bi se preselil k New York Knicks.

Foto: Reuters

Nov teden, novi prestopi. Tudi tokrat za vas zbiramo podatke s košarkarske tržnice.

Odhaja Brunson, prišel McGee

Priznani ameriški košarkarski novinar Marc Stein je kmalu po koncu tekme med Slovenijo in Hrvaško, na družbenem omrežju Twitter zapisal, da naj bi branilec Dallas Mavericks Jalen Brunson zapustil Teksas in se preselil v New York. Vodstvo Dallasa bi se moralo v četrtek sestati z Brunsonom in se pogovoriti o morebitni skupni prihodnosti, a je bil sestanek odpovedan.

Brunson naj bi bil blizu dogovora z New York Knicks, ki naj bi mu za štiri sezone ponujal okoli 115 milijonov dolarjev. Vse kaže, da bo moči združil tudi z očetom, ki je pomočnik trenerja pri Knicksih.

Luka Dončić bo tako ostal brez pomembnega člana ekipe, se bo pa prostor sprostil za prihod novega košarkarja. Omenja se, da bi lahko vrste Dallasa okrepil celo Goran Dragić.

Ni trajalo dolgo, ko je iz ZDA prišla nova novica. Dallas je okrepil svoje vrste s centrom Phoenix Suns JaVale McGee, ki je podpisal triletno pogodbo v višini 20,1 milijona ameriških dolarjev.

Cedevita Olimpija se je razšla z Duščakom

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in mladi organizator igre Dan Duščak sta se dogovorila za prekinitev pogodbe. Duščak je v Ljubljano iz madridskega Reala prispel pred začetkom sezone 2020/21, v dresu zmajev pa je osvojil dva naslova državnega prvaka, je sporočil ljubljanski klub.

Helios Suns : Cedevita Olimpija, Dan Duščak | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

V ligi Nova KBM je sin nekdanjega reprezentanta Slavka Duščaka v povprečju dosegal 10,6 točke, 6,2 asistenci in 2,3 skoke na tekmo, v regionalnem tekmovanju je povprečno beležil 0,6 točke in 0,9 asistence, v evropskem pokalu pa eno točko in 1,2 asistence na tekmo.

De Colo pod okrilje Parkerja

Francoski košarkar Nando De Colo bo v prihodnjih dveh sezonah nosil dres francoskega Asvela. Francoz se tako prvič po letu 2009 vrača v Francijo. "Hvala Nando, da verjameš v naš projekt," je na Twitterju zapisal predsednik Asvela Tony Parker, ki je bil soigralec De Cola pri San Antoniu in francoski izbrani vrsti. 35-letni De Colo je v pretekli sezoni nosil dres Fenerbahčeja , za katerega je v povprečju v evroligi dosegal 11,9 točke, 3,8 skoka in 2,2 skoka na tekmo.

Radonjić zapustil Crveno zvezdo

Kar se je ta teden že napovedovalo, se je tudi zgodilo. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je zavrnil ponudbo Crvene zvezde za dvoletno podaljšanje pogodbe. Namesto tega se bo Radonjić v prihodnji sezoni preselil na klop atenskega Panathinaikosa, s katerim je pogodbo podpisal do konca sezone 2023/24. Črnogorski trener je sicer z Zvezdo osvojil pet naslovov lige ABA in tudi pet naslovov srbskega prvaka.

Dejan Radonjić se poslavlja od Crvene zvezde. | Foto: Marko Metlaš/Sportida Dejan Radonjić se poslavlja od Crvene zvezde. Foto: Marko Metlaš/Sportida

Anđušić se vrača v Partizan

Iz Partizana so sporočili, da je s klubom dvoletno pogodbo sklenil Danilo Anđušić. To bo za 31-letnega Srba tretja vrnitev k Partizanu. V prejšnji sezoni je igral za Monako, za katerega je na 30 tekmah evrolige v povprečju dosegal 7,7 točke na tekmo.

Murray v Atlanto, Gallinari v San Antonio

Košarkarsko moštvo Atlanta Hawks je po poročanju mreže ESPN ekipo okrepilo z zvezdnikom San Antonio Spurs, Dejountejem Murrayjem. Ta se je Twitterju že poslovil od dosedanjega delodajalca.

Atlanta bo v nasprotno smer poslala italijanskega krilnega igralca Danila Gallinarija ter tri izbore v prvem krogu naborov 2023, 2025 in 2027. Ob tem pa bosta ekipi še izmenjali izbora na naboru 2026, pišejo pri ESPN.

Atlanta je tako ob Traeju Youngu dobila še enega pomembnega igralca, kot je poročal Elias Sports Bureau, bosta Murray in Young prvi par soigralcev v zgodovini NBA s povprečjem več kot 20 točk in osem podaj na tekmo v prejšnji sezoni.

Precej zanimanja sta poželi tudi potezi Jamesa Hardna in Bradleyja Beala. Oba bosta za zdaj ostala pri zdajšnjih klubih, torej Harden pri Philadelphii 76ers, Beal pa pri Washington Wizards.

Harden je po prihodu iz Brooklyna za Phily dosegal po 22 točk ter 10,3 asistence na tekmo, Beal, ki ima sicer možnost podpisati maksimalno petletno pogodbo z zdajšnjim klubom ali štiriletno kot prost igralec z drugim klubom, pa je v prejšnji sezoni povprečno prispeval 23,2 točke, 6.6 podaje in 4,7 skoka na tekmo.

Damjan Novaković se po devetih letih poslavlja 

Slovenski košarkarski prvoligaš Rogaška je sporočil, da po devetih sezonah mesto glavnega trenerja zapušča Damjan Novaković.

 Damjan Novaković zapušča vrste Rogaške.  | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Damjan Novaković zapušča vrste Rogaške. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Na in ob parketu je bil Damjan Novaković del Košarkarskega kluba Rogaška kar 15 let! Na klop članske ekipe je sedel pred začetkom sezone 2013/14, kot najuspešnejši trener v klubski zgodovini je člansko ekipo dvakrat popeljal v finale državnega prvenstva, kar osem let zaporedoma pa je bila Rogaška udeleženec lige za prvaka," so pri Rogaški zapisali na spletni strani.

Utah z novim trenerjem

Košarkarji Utah Jazz imajo novega trenerja. Po poročanju ESPN novinarja Adriana Wojnarowskega, bo vodenje Utah prevzel dozdajšnji pomočnik pri Bostonu Will Hardy. Ta bo na trenerskem položaju zamenjal Quina Snyderja. To bo za Hardyja prva služba glavnega trenerja, pri 34 letih bo najmlajši trener v ligi NBA.

Naturalizirani Američan v Turčijo  Jordan Morgan | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Naturalizirani občasni slovenski reprezentant Jordan Morgan ima nov klub. Američan s slovenskim potnim listom je v pretekli sezoni nosil dres Reyerja iz Benetk, njegova pot pa se bo zdaj nadaljevala v Turčiji, kjer bo nosil dres Konyaspora. Morgan se je v Benetke preselil v začetku tega koledarskega leta po hudi poškodbi kolena, ki jo je v dresu Unicsa staknil na koncu sezone pred tem.

Morgan je za slovensko izbrano vrsto zbral štiri nastope, na katerih je skupno dosegel 57 točk.
Russell Westbrook
Sportal Westbrook izkoristil člen v pogodbi in ostal pri LA Lakers

Trey Thompkins ne bo več igral za Real. | Foto: Reuters Trey Thompkins ne bo več igral za Real. Foto: Reuters Thompkins in Heurtel zapuščata Real Madrid

Po Jefferyju Taylorju je vrste Real Madrida po koncu sezone zapustil še Trey Thompkins. "Real Madrid bi se rad zahvalil Thompkinsu za sedem sezon, v katerih je branil naše barve. Thompkins je z Realom osvojil 13 lovorik. Njemu in njegovi družini želimo vse najboljše v prihodnosti," so v izjavi za javnost zapisali pri Realu.

Dvantridesetletni Thompkins se je Realu pridružil leta 2015. V prejšnji sezoni je v evroligi zaigral le na 13 tekmah, na katerih je v povprečju dosegel 5,7 točke in 2,2 skoka na tekmo. Nazadnje je igral aprila.

Ekipo je v tem tednu zapustil tudi Thomas Heurtel.

kyrie irving
Sportal Irving ne bo združil moči z Luko Dončićem

Maccabi okrepila še Nebo in Baldwin 

Iz vrst Žalgirisa se bo k Maccabiju iz Tel Aviva v prihodnji sezoni preselil Josh Nebo. Štiriindvajsetletni košarkar bo v svojem novem klubu zaslužil kar 800 tisočakov, kar je dvakrat več, kot je zaslužil v litovskem klubu. Maccabi so na poletni tržnici že okrepili Darrun Hilliard, Bonzie Colson, Alex Poythress in Austin Hollins, kot svetovalec bo v klubu deloval tudi David Blatt. Iz Baskonie pa se je v Maccabi v zadnjem tednu pridružil tudi Wade Baldwin.

Sportal Sinova legend lige NBA dočakala veliki trenutek
Ne spreglejte