Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 12. 2013,
21.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 28. 12. 2013, 21.51

8 let

Stybar do zmage že v četrtem poskusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Češki kolesar Zdenek Stybar, ki zadnje tri sezone nastopa na cestnih dirkah, ni pozabil, kako se zmaga dirka v ciklokrosu. Danes je do nje prišel na dirki v mestu Bredene.

Stybar, ki je član ekipe Omega Pharma-Quick Step, je pred tem, ko je presedlal na cestne dirke, nastopal v ciklokrosu in osvojil dva naslova svetovnega prvaka (2010 in 2011). Ljubezen do ciklokrosa je ostala zato vsako leto v času okrog novega leta nastopi na nekaterih dirkah.

Letos je izbral šest dirk, ki so na sporedu v razmaku enajstih dni. Seveda je za to dobil tudi odlično startnino s strani organizatorjev omenjenih dirk. Današnja dirka je bila že njegova tretja v treh dneh. V nedeljo bo nastopil še na dirki v Diegemu, medtem ko bo njegova zadnja dirka na sporedu na novega leta dan, ko bo v Baalu nastopil na dirki za Veliko nagrado Svena Nysa. Na prvi dirki v Essnu je zasedel 8. mesto. Pretekli četrtek je sledil nastop na dirki svetovnega pokala, na katerem je osvojil 3. mesto.

Včeraj je nastopil na dirki v Loenhoutu kjer je bil 5., medtem ko je danes v ciljnem šprintu premagal Roba Peetersa. "Sicer sem nekoliko presenečen, a zagotovo zelo vesel zmage. Zmaga mi veliko pomeni in bi se rad zahvalil gledalcem, ki podpirajo ta šport. Z veseljem se vračam v to okolje in še slajše je, če dosežeš dober rezultat. Trasa dirke je bila na pričetku dirke suha, a je nato pričelo deževati. Takrat je trasa postala blatna in tehnično veliko bolj zahtevna in spolzka. V zadnjem krogu je Peeters napadel, a sem ga uspel uloviti. V ciljnem šprintu sem dal vse od sebe in uspel zmagati," je po zmagoslavju dejal Stybar.

Vsekakor je Stybar izjemen kolesar, ki je potreboval le tri sezone, da se je povsem uveljavil med cestnimi kolesarji. Letos je zmagal v skupnem seštevku dirke svetovnega koledarja Eneco Tour, na kateri je slavil tudi dve etapni zmagi. Zmagal pa je tudi etapo na dirki po Španiji.

Ne spreglejte