Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 7. 2018,
22.42

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

5

Natisni članek

padec Dirka po Franciji Vincenzo Nibali Tour de France Tour de France

Četrtek, 19. 7. 2018, 22.42

1 leto, 9 mesecev

Nibali imel bližnje srečanje s policistom, kolesaril v hudih bolečinah in končal Tour

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,97

5

Štiri kilometre pred ciljem 12. etape na dirki po Franciji je smola doletela italijanskega kolesarja Vincenza Nibalija, ki je bil v igri za veliko zmago. Nespretno ga je zbil na tla policist na motorju. S tem je izgubil dragocene sekunde, v velikih bolečinah pa nato skoraj ujel najhitrejše. Po koncu etape je čutil hude bolečine, sumijo na zlom vretenca. To je potrdil tudi pregled v bolnišnici v Grenoblu in Sicilijanec je že končal z letošnjim Tourom.

Primož Roglič Tour 2018
Sportal Po veliki drami slavje rumenega Thomasa, Roglič spet junaško

Zmagovalec 12. etape dirke po Franciji je postal Thomas Geraint (Team Sky), ki je bil najhitrejši že dan prej. V boju za rumeno majico je še nekoliko povečal naskok pred konkurenco.

V lovu za zmago v etapi s ciljem na Alpe d'Huez je bil tudi italijanski kolesar Vincenzo Nibali. Član Bahrain Meride je v vožnji na zadnji gorski cilj kazal znake, da bi lahko bil resen kandidat za etapno zmago, a se je zgodil nesrečen pripetljaj.

V megli vanj trčil policijski motocikel

Štiri kilometre pred ciljem je zapeljal v dim, ki so ga z baklami naredili navijači, v meglenem delu pa ga je na tla zbil policist na motorju.

"Romain Bardet je bil pred nami deset sekund. Tam so bili policisti na motorjih. Chris Froome je potegnil, jaz sem mu sledil. Kar naenkrat sem se znašel na tleh," je dejal Nibali po koncu etape.

Zmagovalec slovitega Toura je po etapi čutil posledice padca, sumili so na zlom vretenca: "Hude bolečine imam v predelu hrbta. Ko sem padel, skoraj nisem mogel dihati. Pobral sem se in nadaljeval. Ne počutim se dobro. V prihodnjih urah bomo videli, kako se bo telo odzvalo."

Na koncu je le 13 sekund zaostal za zmagovalcem Thomasom. Skupaj s Primožem Rogličem sta skoraj ujela priključek z najboljšimi, kar daje dodatno težo njegovi vožnji.

Četrto mesto "poklonil" Rogliču

Nekaj ur po koncu etape pa je po opravljenem zdravniškem pregledu postalo, da je zanj Toura konec. "Vrnil sem se v hotel. Na žalost rezultati zdravniških pregledov niso dobri, potrjen je zlom vretenc. Jutri se bom vrnil domov, kjer me čaka okrevanje. Hvala za lepe želje. Se vidimo naslednjič," je na Twitterju zapisal Nibali.

V skupnem seštevku je Italijan pristal na četrtem mestu. Tega je zdaj poklonil slovenskemu kolesarju Rogliču.

Ne spreglejte