Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
13.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Boštjan Mervar Adria Mobil

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 13.52

7 let, 12 mesecev

Od smučarskih skokov do naziva kralj slovenske pentlje: zdaj med kolesarsko elito

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji smučarski skakalec Primož Roglič, ki se je pri Adrii Mobilu ekspresno vpeljal v kolesarski šport, bo od zdaj naprej vozil za World Tour ekipo Lotto-Jumbo.

Šele pred slabimi tremi leti je Primož Roglič presedlal s smučarskih skokov v kolesarski šport. Takrat je začel spoznavati osnove kolesarstva. Ker je bil tako dober učenec, je preskočil ogromno razredov in se lani proslavil z veliko zmago na dirki Po Sloveniji. Postal je kralj slovenske kolesarske pentlje.

Ker je njegova ura zaradi odličnega napredka in kolesarskih predispozicij pri največjem slovenskem kolesarskem klubu Adrii Mobilu odbijala, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo sicer kratko kariero kolesarstva nadaljeval v kakšni od World Tour ekip.

Danes je prišla v javnost novica, da bo v naslednji sezoni kolesaril za nizozemski Lotto-Jumbo.

"Hvala Adrii Mobil za vse, kar smo v teh nekaj letih skupaj naredili in mislim, da smo veliko. Veselim se novih izzivov, a hkrati čutim tudi rahlo razočaranje, ker odhajam iz okolja, v katerem sem imel vse pogoje za razvoj in v katerem sem se resnično odlično počutil. World Tour ekipa Lotto-Jumbo vendarle predstavlja višjo stopničko na moji kolesarski poti in sem se pripravljen spopasti z novimi izzivi," je sprva povedal Roglič.

"Primož je nekoliko poseben"

In kakšna so njegova pričakovanja v novem okolju? "Osebno ne pričakujem nič posebnega, kajti s pričakovanji je pač tako, če več pričakuješ, si lahko tudi bolj razočaran. Zato se bom prepustil toku in od sebe dal svoj maksimum. Glede novega okolja, novega trenerja, nove ekipe je tako: če si že zdaj navajen na odlično ozračje in dobre pogoje, si ne želiš ter tudi ne misliš, da bo nekje drugje morda drugače. Bo morda težje, ker vendarle odhajam v tuje okolje. Toda ker sem do pričakovanj, kot sem že dejal, rahlo zadržan, bi rekel zgolj to, da se bom prepustil stari/novi rutini in bomo videli, kam me bo to pripeljalo."

Da ima v sebi kolesarski talent, poudarja njegov zadnji trener Boštjan Mervar: "Primož je nekoliko poseben, kar je karakterna lastnost in tudi odlika največjih športnikov, je pa hkrati izjemno učljiv in zna poslušati. Zato je tudi dober ekipni igralec, kar na koncu da najboljše rezultate, kot je ravno letos tudi dokazal. Zato upamo, da mu bo tudi na tujem uspelo in se že zdaj veselimo, da ga bomo videli, gledali in spodbujali tudi na velikih dirkah svetovnega Toura."

Ne spreglejte