Ob Brajkoviču v Astani tudi Fuglsang in Guardini

Danski kolesar Jakob Fuglsang in Italijan Andrea Guardini sta novi okrepitvi kazahstanske kolesarske ekipe Astana za prihodnjo sezono. Fuglsang podpisal triletno pogodbo.
Ob Brajkoviču v Astani tudi Fuglsang in Guardini

Fuglsang se je naprej pogajal za prestop v ekipo Saxo Bank-Tinkoff Bank, a so slednja ob koncu prejšnjega tedna padla v vodo. Poleg ponudbe ekipe Astana naj bi imel Fuglsang na mizi tudi ponudbo ekipe Omega Pharma-Quick Step, a je bila očitno Astana bolj prepričljiva.

''Kolesarska ekipa Astana z veseljem objavlja, da se bosta januarja 2013 ekipi pridružila Andrea Guardini in Jakob Fuglsang. Z novima okrepitvama je zasedba Astane za prihodnjo sezono vse bolj jasna. Poleg tega smo uspeli podaljšati pogodbe z Enricom Gasparottom, Maksimom Iglinskim, ter ekipo okrepili s kolesarji kot so Vincenzo Nibali, Alessandro Vanotti in Fabio Aru. Guardini je podpisal dvoletno pogodbo, medtem ko bo Fuglsang član Astane do konca leta 2015,'' so zapisali na spletni strani ekipe Astana. ''Guardinija smo vzeli, ker želimo biti dobri na vseh frontah. Je šprinter, ki nam manjka. Je mlad, a je v zadnjih dveh letih v ekipi Farnese Vini slavil 21 zmag. Verjamem, da bo v prihodnjih sezonah dosegel še večje uspehe. Imamo kolesarje kot so Guarnieri, Kangert in Grivko, ki mu bodo stali ob strani v šprintih. Bistvo naše strategije za prihodnjo sezono je dogovor s Fuglsangom, s katerim imamo ob Nibaliju in Brajkoviču tri odlične kolesarje za tritedenske etapne dirke. Je še mlad in lahko doseže najboljše rezultate v naši ekipi,'' je za spletno stran ekipe dejal menedžer ekipe Giuseppe Martinelli.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano