Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Natisni članek

Luka Mezgec Bogdan Fink Po Sloveniji Mark Cavendish kolesarjenje kolesarstvo

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Na dirki Po Sloveniji kolesarski velikan Mark Cavendish in kar šest World Tour ekip

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

1

Profesionalna kolesarska dirka Po Sloveniji iz leta v leto pridobiva na ugledu doma in v tujini, kar na sončno stran Alp vsako leto privabi več znanih imen. Letos se bosta po slovenskih cestah tako vozila tudi južnoafriška profesionalna ekipa Dimension Data in njen prvi zvezdnik Mark Cavendish. Prihaja tudi Luka Mezgec.

"Komaj čakam, da skupaj z ekipo pridem v Slovenijo. O državi sem slišal same lepe stvari in veselim se že, da bom kolesaril po njej," je v posebnem videu, objavljenem na Facebooku in na Twitter kanalu dirke Po Sloveniji, povedal Cavendish.

 

Tridesetletni Britanec je eden najbolj prepoznavnih kolesarjev na svetu, njegova najmočnejša točka pa so šprinti: v svoji dosedanji profesionalni karieri je s svojo hitrostjo in eksplozivnostjo že dosegel kar 26 etapnih zmag na Tour de France (6 nastopov), 15 na Giro d'Italia (5) in tri na Vuelti (1), bil pa je tudi svetovni prvak v cestni vožnji (2011).

 

"Naš dogodek ima vsako leto večjo veljavo"

 

"Doslej smo že gostili olimpijskega prvaka in zmagovalce Gira, Toura in Vuelte, s Cavendishem bomo zdaj gostili tudi svetovnega prvaka," je povedal organizacijski direktor dirke Po Sloveniji Bogdan Fink in izpostavil nekaj podatkov, ki govorijo o tem, da so številni uspehi Cavendishu prinesli tudi izjemno prepoznavnost in priljubljenost med navijači. Skupaj mu po družbenih omrežjih sledi skoraj 2 milijona ljudi – med drugim Twitterju 1,13 milijona, kar je številka, s katero se lahko pohvalilo le redki športniki, kaj šele kolesarji.

 

 

"Veseli nas, da je UCI World Tour ekipa Dimension Data naslednja v vrsti največjih svetovnih ekip, ki je prepoznala kakovost dirke Po Sloveniji. Naš dogodek ima vsako leto večjo veljavo, s tem pa je seveda večja tudi naša odgovornost za vrhunsko organizacijo. Dolgoročni cilj je jasen: v Sloveniji gostiti petdnevno dirko, ki jo redno obiskujejo največja imena svetovnega kolesarstva," je ob tem dodal Fink in potrdil, da so več ali manj že znane vse nastopajoče ekipe, usklajujejo pa se zadnje podrobnosti glede trase.

 

Orica-GreenEDGE tudi z Mezgecem, prihaja kar šest UCI World Tour ekip

Tokrat se je števec ekip UCI World Tour na dirki Po Sloveniji ustavil pri rekordni številki šest.

 

Na dirki Po Sloveniji bo na delu tudi Luka Mezgec, ki kolesari za Orica-GreenEdge. | Foto: Na dirki Po Sloveniji bo na delu tudi Luka Mezgec, ki kolesari za Orica-GreenEdge.

 

"Med nastopajočimi bo vnovič tudi avstralsko moštvo Orica-GreenEDGE, pri kateri v novi sezoni vozi tudi slovenski as Luka Mezgec," je razkril Fink in dodal, da bo še več podrobnosti znanih v začetku maja, ko bo na sporedu uradna novinarska konferenca. Vse ekipe bodo takrat več ali manj že določile tudi kolesarje, ki bodo junija obiskali Slovenijo in vrteli pedala med Ljubljano, kjer bo štart, ter Novim mestom, kjer bo štiri dni pozneje tradicionalni cilj dirke. Obeta se kar nekaj novosti: med drugim bo kronometer na sporedu šele tretji dan in tokrat ne bo potekal po ulicah Ljubljane.

Ne spreglejte