SiolNET. Sportal Kolesarstvo
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jarcu deževen zaključek sezone

3

termometer

Kolesar Adrie Mobila Blaž Jarc je zmagovalec zadnje dirke sezone na slovenskih cestah, 10. VN Hifi ColorStudia v Podsmreki pri Ljubljani. Mladi reprezentant je bil najmočnejši v ubežni trojki.

Jarc je imel v zadnjem kilometru deževne dirke več moči od Jureta Zrimška (Sava Kranj) in mladinca Urbana Ferenčaka (Zheroquadro Radenska). Sprint glavnine, ki je zaostala nekaj sekund, je dobil Marko Kump, s tem si je Novomeščan tudi zagotovil zmago v točkovanju za Zlato Scottovo kolo med tekmovalci do 23 let. Drugi v tej razvrstitvi je bil tokratni zmagovalec. Med člani je dobitnik Zlatega Scottovega kolesa Jani Brajkovič, najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici UCI, ki pa v Podsmreki tako kot Gorazd Štangelj, Simon Špilak in Tadej Valjavec ni nastopil.

Nizka povprečna hitrost

V deževnem in hladnem vremenu karavana kolesarjev, ki so jo sestavljali mladinci, tekmovalci do 23 let in člani, med katerimi so bili tudi reprezentanti Grega Bole (peto mesto), Borut Božič, Jure Kocjan in Kristijan Koren, ni bila posebej razpoložena za hitro vožnjo. Povprečna hitrost je bila nizka, tako da so imeli tekmovalci z večjimi motivi idealno priložnost za pobeg. Toda tudi teh ni bilo veliko.

V tretjem od desetih krogov 70 kilometrov dolge proge sta se od glavnine odlepila Zrimšek in pa mladinec ekipe organizatorja, moštva Zheroquadro Radenska, Luka Pibernik. Več kot 40 sekund prednosti si nista prikolesarila, Pibernik je po sredini dirke tudi omagal. A s tem napadov domačih mladincev še ni bilo konec. V predzadnjem se je Jarcu pridružil Ferenčak, ki je bil na koncu nagrajen s tretjim mestom.

Jarc: Imel sem velik motiv

V boju za zmago pa večjega vprašanja ni bilo. Jarc je bil po pričakovanju bolj svež od Zrimška in ga premagal za nekaj deset metrov. "Čeprav sem na dirko prišel z morja, kjer sem po svetovnem prvenstvu preživel deset dni, sem imel velik motiv. Če bi zmagal, bi lahko osvojil Zlato Scottovo kolo. Zmagal sem, a je bil tudi Kump odličen, tako da je skupni zmagovalec on. Toda nič ne de, tudi v tej razvrstitvi je zmaga ostala v našem klubu," je na cilju dejal Jarc, ki po napadu ni verjel, da bo na zadnji dirki sezone stopil na najvišjo stopničko: "Napadel sem že prej, a me glavnina ni pustila naprej. Poskušal sem še enkrat, čeprav nisem bil optimist. A glavnina je bila očitno premražena in na koncu z močmi, tako da sem moral obračunati le še s preostalima ubežnikoma. To pa niti ni bilo težko, saj sem imel močne noge. Mnogo močnejše od Zrimška, ki je dolgo časa bežal, in mladinca Ferenčaka."

Pri ženskah, ki so tekmovale pred glavno dirko, je bila najhitrejša Urša Pintar pred Ajdo Opeka (obe Garmin) in reprezentantko Polono Batagelj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin