Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 4. 2008,
16.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 3. 4. 2008, 16.09

7 let, 12 mesecev

Varl: Naši 'ta mali' so zelo motivirani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti jeseniškega Acronija še kar čakajo na tekmece finala državnega prvenstva. Medtem ko se njihov podmladek bode z Ljubljančani, imajo Železarji treningov že vrh glave.

Po tem, ko so Jeseničani v ligi EBEL izpadli že v četrtfinalu, so vse misli usmerili v končnico državnega prvenstva. Po dveh tekmah polfinala so si gladko zagotovili finale in odtlej čakajo na tekmeca. Vsi smo pričakovali, da bo to ZM Olimpija, a ta ima precejšnje težav z jeseniškim podmladkom, ki je izsilil še tretjo tekmo. "Tako je pač naneslo," o presenetljivem dogajanju pravi kapetan Acronija Dejan Varl: "Vsi smo vedeli, da bodo te tekme zelo zanimive. Naši 'ta mali' so zelo motivirani in izjemno borbeni, Olimpija pa po ligi EBEL deluje nekako izpraznjena. Je pa čudovito videti mlade hokejiste, da tako odlično kljubujejo prekaljenim profesionalcem."

Podcenjevanje je lahko usodno

Tudi Jeseničani sami so imeli na prvi tekmi polfinala DP kar nekaj težav z mariborskim Stavbarjem, ki so ga premagali z neprepričljivih 1:0. Zato je jasno, da "prvokategornikom" kot sta v letošnji sezoni Acroni Jesenice in ZM Olimpija zmage proti "drugokategornikom" nikakor niso poklonjene. "Sigurno, da pride do nekakšnega, recimo temu, podcenjevanja," nam je razložil Varl: "Razmišljaš pač malo drugače, na nek način se ti zdi, da je sezona že za teboj, prav to pa se ti lahko hitro maščuje. Tudi Mariborčani so proti nam dokazali, da so te ekipe 'druge lige' izredno motivirane in sposobne kaznovati vsako napako."

Vseeno je le težko pričakovati, da se bodo mladi Jeseničani še v ljubljanski Hali Tivoli na tretji tekmi polfinala veselili zmage, a kaj lahko pride do prvovrstnega presenečenja in popolnoma jeseniškega finala. "Olimpija ima, seveda, precej boljšo ekipo, a jim bo tudi na odločilni tretji tekmi zelo težko. V vsakem primeru bo zelo zanimivo in tudi mi bomo napeto spremljali izide," pa je prepričan 35-letni kapetan rdečih.

Končno izboljšali "power play"?

Po končanih nastopih v ligi EBEL, je Kima Collinsa na klopi rdečega stroja nasledil še en severnoameriški strokovnjak, Doug Bradley, ki pa doslej še ni imel prave tekme, na kateri bi preizkusil ekipo. V zadnjem mesecu so se tako Železarji na dveh tekmah pomerili z Mariborčani, v prijateljskem obračunu pa še s hrvaško reprezentanco (lahka zmaga s 5:1), a komaj čakajo še kakšno "resno" tekmo. "S prihodom novega trenerja smo trenirali nov, nekoliko bolj obrambni, sistem igre, veliko pa smo se ukvarjali z izboljšanjem našega 'power playa', elementa v katerem skozi sezono resnici na ljubo nismo ravno blesteli. Tudi na kondicijski pripravi smo naredili ogromno, zato že komaj čakamo začetek finala," pa je nestrpen Varl.

Finale državnega prvenstva se tako ali drugače začne v petek, 4. aprila, nedvomno pa bodo v primeru, da se ljubljanski ZM Olimpiji vanj ne uspe uvrstiti, razočarani predvsem navijači.

Ne spreglejte