Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 5. 2021,
22.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament Matjaž Kopitar risi slovenska hokejska reprezentanca

Ponedeljek, 17. 5. 2021, 22.19

2 leti, 11 mesecev

Turnir Beat Covid-19, 2. krog, Tivoli

Risi še do druge zmage v Tivoliju, tokrat padli Francozi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Turnir Beat Covid 19 (hokej), Slovenija - Francija | Slovenska hokejska reprezentanca je tesno s 3:2 premagala Francijo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je tesno s 3:2 premagala Francijo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je v drugem krogu turnirja v Tivoliju tesno, z golom prednosti (3:2), premagala Francijo, ki v Ljubljani vsaj na papirju velja za najmočnejšo zasedbo med udeleženci. Tekmo je v dvorani lahko spremljalo okoli 400 gledalcev. Avstrija je na prvem srečanju dneva s 3:2 premagala Poljsko, Romunija pa z enakim izidom Ukrajino.

Hokej: Slovenija - Francija
Sportal V Tivoliju izenačena tekma, polna izključitev

V slovenskih vratih je obračun, ki so ga zaznamovale izključitve, začel Luka Gračnar. Francozi so po hitrem protinapadu povedli v deveti minuti tekme, Gračnarja je ugnal Jordann Perret, a takoj zatem naredil tudi prekršek za izključitev, kar so risi ob "power-playu" hitro kaznovali z izenačenjem. Zanj je poskrbel Nik Simšič. 1:1 je bil končni izid prve tretjine, so si pa risi po izenačujočem golu prislužili kar tri izključitve.

V 28. minuti je mrežo francoskega vratarja Henrija-Corentina Buyssa še drugič zatresel Simšič. Deset minut pozneje je znova udaril prvi napad (Simšič, Ograjenšek, Kuralt), natančen ob številčni prednosti je bil po lepi podaji slovenskega igralca tekme Jurija Repeta Ken Ograjenšek, ki je postavil rezultat prvih 40 minut (3:1). Francozi so v zadnji tretjini znižali zaostanek, v 56. minuti je še drugič zadel Perret, ob koncu so izenačenje iskali brez vratarja, a se jim načrt ni izšel.

Slovenci so vknjižili tesno zmago. V torek zvečer se bodo pomerili z Romuni. 

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Francijo (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 47

"Dober odziv, pokazali so značaj"

"Mislim, da je bila prava hokejska tekma, mladi fantje so pokazali značaj. Lahko sem zelo zadovoljen, ne samo zaradi rezultata, ampak tudi zaradi poteka tekme. Na začetku smo imeli preveč spoštovanja, a smo nato nad tekmo prevzeli nadzor, bili močni na ploščku, delali prave stvari, čeprav smo v zadnji tretjini dobili gol. Francozi imajo dobro ekipo, to je skoraj najboljše, kar imajo, tako da je bilo treba garati. Fantje so se res dobro odzvali, naredili, kar smo si začrtali, in bili nagrajeni," je tekmo ocenil selektor Matjaž Kopitar.

Selektor Matjaž Kopitar je bil lahko zadovoljen z videnim. | Foto: Grega Valančič/Sportida Selektor Matjaž Kopitar je bil lahko zadovoljen z videnim. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Kazenske minute pridejo, če si za pol koraka prepozen. A bolj kot se je tekma razvijala, bolj so tudi oni delali prekrške. Dosegli smo dva 'power-play' gola, čeprav tega elementa še nismo toliko trenirali. Res sem zadovoljen, zdaj se je treba regenerirati in pripraviti na jutri," je dodal selektor.

Luka Maver dokazuje, da bi ga v prihodnje lahko "srečevali" v članski reprezentanci. | Foto: Grega Valančič/Sportida Luka Maver dokazuje, da bi ga v prihodnje lahko "srečevali" v članski reprezentanci. Foto: Grega Valančič/Sportida "Morda smo pričakovali, da bodo Francozi boljši od preostalih ekip, a se s tem, kako bodo igrali oni, nismo obremenjevali. Bolj smo se osredotočili nase, kako bomo mi odigrali, da bomo delali pravilne stvari. Bilo je res malo preveč kazni, ki so rušile potek srečanja. Vseskozi je bilo pet na štiri in skorajda nismo bili "s svojim" napadom na led zadovoljni, a na koncu se je dobro izšlo. Za zdaj gre vse po načrtu. Mislim, da se kar dobro držimo tega, kar se dogovorimo v slačilnici, " pa je po novi zmagi dejal 23-letni napadalec Luka Maver, ki se za zdaj v članski reprezentanci znajde zelo dobro.

Prusnikov podvig
Darko Prusnik se je med tekmo v telovadnici v Hali Tivoli lotil podviga v "bench pressu". V eni uri mu je uspelo 50-kilogramsko ročko dvigniti kar 1.085-krat. Hokejska legenda po številnih dobrodelnih akcijah zdaj zbira denar zase, o svojih težavah se je brez dlake na jeziku razgovoril tudi v naši rubriki Druga kariera. Če mu želite pomagati, lahko to storite tukaj.

Darko Prusnik
Sportal Danes bi dobro premislil, ali bi se še enkrat odločil za šport

 

Kočno z gledalci!

Hokejska zveza Slovenije je od pristojnih organov pridobila dovoljenje za prisotnost gledalcev na današnji tekmi slovenske reprezentance v Hali Tivoli. Tekmo lahko danes spremlja 400 gledalcev. 

V skladu z vladnim odlokom potrebujejo gledalci na športnih tekmovanjih negativen test, potrdilo o prebolevnosti ali cepljenju, so sporočili prireditelji.

Risi bi morali maja gostiti svetovno prvenstvo drugega razreda, a ga je Mednarodna hokejska zveza zaradi epidemije covid-19 že pred meseci odpovedala, tako pa gostijo pripravljalni turnir. Avgusta jih čakajo olimpijske kvalifikacije v Oslu, kjer se bodo v družbi gostiteljev, Danske in Južne Koreje, potegovali za eno olimpijsko vozovnico.

Turnir Beat Covid-19, Tivoli (15.–21. maj)

Ponedeljek, 17. maj
Francija : Slovenija 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Perret 9. (Berhon), 56. (Fleury); Simšič 10. (Repe, Pretnar, PP1), Ograjenšek 38. (Repe, Kuralt, PP1), Simšič 28. (Kuralt, Pretnar)
Poročilo s tekme

Avstrija : Poljska 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Ukrajina : Romunija 2:3 ( 2:2, 0:1, 0:0)

Lestvica:
1. Slovenija    2 tekmi  6 točk (razlika v golih 6:3) 
2. Francija    2  – 3 (5:5)  
3. Romunija   2  – 3   (5:5)  
4. Avstrija    2  – 3 (4:5)
5. Poljska    2  – 2  (6:6)
6. Ukrajina    2  – 1 (5:7)

Nedelja, 16. maj
Poljska : 
Ukrajina 4:3* (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) – podaljšek

Sobota, 15. maj
Slovenija : Avstrija 3:1 (3:1, 0:0, 0:0)
Pešut 5. (Simšič), Koblar 7. (K. Čepon), Tomaževič 15. (Pretnar, Kuralt); Wolf 5. (Baumgartner, Haudum)
Poročilo s tekme

Romunija : Francija  2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Torek, 18. maj
13.00 Avstrija – Ukrajina
16.30 Francija – Poljska
20.00 Romunija – Slovenija

Četrtek, 20. maj
13.00 Ukrajina – Francija
16.30 Avstrija – Romunija
20.00 Slovenija – Poljska

Petek, 21. maj
13.00 Francija – Avstrija
16.30 Poljska – Romunija
20.00 Ukrajina – Slovenija

Hokejska reprezentanca za turnir Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament (Tivoli, 15.–21. maj)

Vratarji (4): Gašper Krošelj (Mlada Boleslav/češka Extraliga), Luka Gračnar (Black Wings Linz, IceHL), Matija Pintarič (Rouen/francoska Saxoprint Ligue Magnus), Žan Us (HDD Sij Acroni Jesenice).
Branilci (10): Klemen Pretnar (Unia Oswiecim, poljska Hokej liga), Žiga Pavlin (Košice, slovaška Extraliga), Kristjan Čepon (Nica, francoska Saxoprint Lige Magnus), Jurij Repe (Frydek-Mistek, druga češka liga), Matic Podlipnik (Gyergyói HK, Erste liga, Romunija), Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Bine Mašič (vsi HDD Sij Acroni Jesenice), Aleksandar Magovac, Miha Štebih (oba HK SŽ Olimpija).
Napadalci (14): Anže Kuralt (Szekesfehervar, IceHL), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, IceHL), Gregor Koblar, Luka Kalan (oba Unia Oswiecim/poljska Hokej liga), Luka Maver (American International College, NCAA), Aljaž Predan (Red Bull Juniors, Alpska liga), Rok Kapel (KAC II, Alpska liga), Nik Simšič, Tadej Čimžar, Žiga Pešut (vsi HK SŽ Olimpija), Žan Jezovšek, Blaž Tomaževič, Jaka Šturm, Jaka Sodja (vsi HDD Sij Acroni Jesenice).
Selektor: Matjaž Kopitar.

() – v oklepaju je klub, za katerega je hokejist igral v iztekajoči se sezoni

Hokej: Slovenija - Avstrija
Sportal Slovenci za uvod premagali Avstrijce
Hokej: Slovenija - Avstrija
Sportal Risi po hitrem zaostanku do preobrata in zmage
Ne spreglejte