Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 5. 2017,
9.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

Gašper Krošelj Blaž Gregorc Rok Tičar Pariz risi slovenska hokejska reprezentanca SP v hokeju 2017

Četrtek, 11. 5. 2017, 9.33

6 let, 6 mesecev

Slovenski tabor po porazu z 2:5 proti Finski

Rok Tičar: Ni nam lahko, a ne bomo obupali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Slovenija Finska | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska hokejska reprezentanca je po sredinem porazu proti Fincem obžalovala zadnjih deset minut igre, ko so severnjaki unovčili svojo moč in na račun vpisali tri točke, sama pa je ostala brez njih. "Težko je, a grizli bomo do konca," pravi strelec drugega zadetka Rok Tičar.

poročevalka | Foto:

Sredin večer v dvorani Bercy je bil rezerviran za obračun med Slovenijo in aktualnimi svetovnimi podprvaki Finci, ki jim na prvenstvu ne gre po željah. Risi so, za razliko od srečanja z Norveško, začeli precej bolj disciplinirano v obrambi.

V prvi tretjini so celo povedli, se nato po dveh hitrih zadetkih znašli v zaostanku, v zadnjem delu pa jim je kljub pritisku Finske uspelo izenačiti. V 50. minuti je dišalo po točki, a so hokejisti iz dežele tisočerih jezer unovčili prevlado, v dobri minuti dvakrat zadeli in tekmo obrnili sebi v prid.

"Prikazali smo odlično prvo tretjino, na kateri moramo graditi. Povedli smo, začeli dobro, pomagali vratarju in branilcem, predvsem pa igrali preprosto. Prav veseli ne moremo biti, saj točk ni, a bili smo blizu. Držali smo rezultat 2:2, se borili, vsak je dal maksimum. Škoda za prejeta zadetka na koncu. Lahko pa v naslednjo tekmo odnesemo predvsem prvo tretjino," je po porazu v mešani coni razmišljal Rok Tičar, ki je na torkovi tekmi prejel udarec v glavo, a je zdravniška služba ocenila, da ni nič hujšega.

Risi so se proti favrizirani Finski osredotočili na obrambo, v napadu je bilo malo nevarnih akcij. Gašper Krošelj se je spopadel z 48 streli, Slovenci so jih sprožili le sedem. | Foto: Vid Ponikvar Risi so se proti favrizirani Finski osredotočili na obrambo, v napadu je bilo malo nevarnih akcij. Gašper Krošelj se je spopadel z 48 streli, Slovenci so jih sprožili le sedem. Foto: Vid Ponikvar

Ne živi se od vtisa

Prelahko zapravljeno priložnost proti hokejski velesili je obžaloval tudi najboljši igralec tekme na slovenski strani Gašper Krošelj, ki se je spopadel z 48 streli (Slovenija je streljala le 14-krat) in pri tem zbral 44 obramb.

"Deset minut pred koncem je bilo še 2:2. Pred tem smo vodili, a prehitro dobili dva zadetka. Nato smo spet lovili rezultat in jih ujeli, pa spet prejeli hitra zadetka. Naša težava je, da dobimo zadetek, potem pa je videti, kot bi se ustrašili, in stojimo. To vidim pri soigralcih. Sam takrat poskušam ohraniti mrežo nedotaknjeno, a to so ekipe, ki kaznujejo vsako napako. Škoda, škoda. Lahko bi morda osvojili kakšno točko ali pa celo presenetili in zmagali, saj rezultat ni realen odraz tekme," je 30-letni čuvaj mreže iskal razloge za prehitro prejete gole.

Lahko bi, a …

Slovenci so se po porazu proti Norvežanom pogovorili in si nalili čistega vina. "Sčistili smo glave, saj smo na zadnjih dveh tekmah igrali res slabo. V slačilnici smo si povedali, da moramo stopiti skupaj in si pomagati, saj le tako lahko dosežemo uspeh, kot smo jih že veliko. Očitno je to pomagalo, a škoda za zadetka na koncu. Lahko bi jim vzeli točko. V obrambi smo res garali, napadalci so nam pomagali, Krošelj nas je držal v igri, igrali smo kot ekipa," so bile besede branilca Blaža Gregorca, ki upa, da se bodo na današnji prost dan dobro spočili pred petkovo tekmo s Češko in sobotno z Belorusijo, ki bo najverjetneje odločala o obstanku med elitno druščino.

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 34

Kaj prenesti na obračun s še eno favorizirano reprezentanco, Češko? Obramba je tokrat delovala bolje, v napadu pa Slovenija ni bila prav nevarna (zgolj 14 strelov). "Najbolje kar prvo tretjino. Verjamem, da lahko končno odnesemo točke ali pa vsaj eno. Vsaka bi bila dobrodošla. Za zdaj točk ni. Ni nam lahko, a ne bomo obupali. Grizli bomo do konca, upam, da čim prej dobimo točke," pred nadaljevanjem prvenstva pravi Tičar.

Risi bodo imeli popoldan lažji trening, s Čehi pa bodo palice prekrižali v petek ob 16.15.

Ne spreglejte