Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2016,
7.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

liga NHL Pittsburgh Penguins San Jose Sharks hokej

Torek, 7. 6. 2016, 7.18

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 6. junij, finale – 4. tekma

Pittsburghu lahko v četrtek uspe, kar mu ni še nikoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Pittsburgh Penguins

V noči na torek sta finalista lige NHL odigrala četrto tekmo. Gostitelji iz San Joseja so poskušali še drugič zmagati na svojem ledu, a jim to ni uspelo. Pittsburgh je na koncu zmagal z izidom 1:3. Stanleyjev pokal lahko v zrak dvigne v četrtek, ko bo igral doma. Vse tri prejšnje naslove je osvojil v gosteh.

Pittsburgh Penguins so le še eno zmago oddaljeni od osvojitve četrtega Stanleyjevega pokala, izid v zmagah je namreč 3:1 v njihovo korist. Gostje so hitro povedli, Martina Jonesa (ubranil je 17 strelov od 20) je že v osmi minuti premagal Ian Cole, za katerega je bil to sploh prvi zadetek po 105 tekmah. "Bilo je čudno leto (v smislu strelske suše, op. a.). Vesel sem, da mi je končno uspelo. Poseben zadetek sem prihranil za posebno tekmo," se je smejalo Američanu.

Malkin odgovoril

V začetku druge tretjine je strelski post prekinil tudi Jevgenij Malkin, ki je podal že ob prvem napadu in zaprl usta kritikom. Ti so pisali, da je prav on največji točkovni dolžnik Pittsburgha. Rusov zadetek za 2:0 se je na koncu izkazal za zmagovitega (njegov deseti odločilni v končnicah): "Ne spreminjam svoje igre. Želim si le nekoliko več igrati s ploščkom. Ni bil ravno lep zadetek, a plošček je šel v mrežo." To je bil sploh prvi zadetek Pittsburgha z igralcem več – v osmem poskusu finalne serije so le izkoristili power-play.

Jevgeniju Malkinu se je odprlo. Prva zvezda večera je vpisala podajo in zmagoviti zadetek - sploh prvi točki v finalni seriji. | Foto: Reuters Jevgeniju Malkinu se je odprlo. Prva zvezda večera je vpisala podajo in zmagoviti zadetek - sploh prvi točki v finalni seriji. Foto: Reuters

Morski psi, vajeni lovljenja priključka v tej seriji, so prek Melkerja Karlssona (v prvem napadu je zamenjal poškodovanega Tomasa Hertla) v 49. minuti znižali na 1:1, a je bil Šved edini, ki mu je uspelo premagati Matta Murrayja (22 obramb). Vse upe domačih na izenačenje serije je dve minuti pred koncem pokopal Eric Fehr.

Brez predaje

"Samo tako moramo nadaljevati. Vemo, za kaj igramo. Ničesar ne bomo spreminjali. Igrati moramo na enak način in rezultat bo prišel sam od sebe," je po tekmi povedal kapetan Pingvinov Sidney Crosby, ki upa, da jim bo uspelo v četrtek izkoristiti že prvi zaključni plošček.

"Verjamemo, da lahko zmagamo v Pittsburghu. Dobro smo igrali v gosteh. Šli bomo tja, začeli odločno prvo tretjino, nadaljevali v podobnem slogu v drugi in tretji ter videli, kakšen bo razplet," pa se pred selitvijo v gostujočo dvorano ne predaja napadalec Logan Couture.

Pittsburgh do naslova še nikoli na domačem ledu

Moštvo, ki je v finalu (po formatu sedmih tekem igrajo od leta 1939) vodilo s 3:1, je Stanleyjev pokal osvojilo v 31 primerih od 32 (96,9 odstotka). Le Torontu je leta 1942 uspel popoln preobrat. Detroit je vodil že s 3:0 v zmagah, naslova pa se je veselilo kanadsko moštvo.

Če bodo Pingvini v četrtek zmagali, bo to zanje četrti naslov prvakov, šele prvi na domačem ledu (prejšnje tri v letih 1991, 1992 in 2009 so osvojili v gosteh). To bi bilo prvo večje športno slavje na domačem terenu pittsburške ekipe po letu 1960, ko so v svetovni seriji igralci bejzbola Pittsburgh Pirates na sedmi tekmi ugnali New York Yankees.

 

Liga NHL, 6. junij, finale – 4. tekma

San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 1:3 /1:3/
Karlsson 49.; Cole 8., Malkin 23., Fehr, 58.

//Razmerje v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte