Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
20.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Avtomobilist Jekaterinburg Rok Tičar legionarji

Torek, 10. 5. 2016, 20.02

6 let, 6 mesecev

Rok Tičar se seli v Rusijo, slovenski junak SP bo menjal delodajalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Rok Tičar | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Zdaj je tudi uradno. Slovenski napadalec Rok Tičar bo v prihodnji sezoni nosil dres Avtomobilista iz Jekaterinburga. Okolje bo zamenjal tudi Gašper Krošelj, ki zapušča Medveščak.

Član udarnega reprezentančnega napada ostaja v Kontinentalni hokejski ligi, ki jo je v zadnjih dveh sezonah spoznal s Slovanom iz Bratislave, kjer bo tudi v prihodnje igral Žiga Jeglič. Bo pa Rok Tičar zamenjal državo in konferenco, in sicer Slovaško za Rusijo ter zahod za vzhod. V prihodnje bo po zapisih uradne spletne strani lige namreč nosil dres Avtomobilista iz Jekaterinburga. Ta je letos redni del končal na sedmem mestu, v končnici pa izpadel po prvem krogu, ko ga je izločil poznejši prvak Metalurg Magnitogorsk.

Sedemindvajsetletnik je v zadnji sezoni okusil tudi igranje v končnici, v prvem krogu se je Slovan srečal s podprvakom CSKA in se poslovil po zgolj štirih tekmah izločilnih bojev. Tičar je na 57 tekmah rednega dela zbral 31 točk (14 zadetkov, 17 podaj), v končnici pa odigral štiri tekme.

Krošelj nič več za Medveščak

Še en slovenski hokejist, ki je lani igral v ligi KHL, se bo preselil. Eden od ključnih členov slovenskega uspeha na svetovnem prvenstvu v Katovicah, kjer so risi osvojili prvo mesto in se vrnili v elito, zapušča hrvaško prestolnico. Po zapisih uradne strani lige KHL vratar Gašper Krošelj maha v slovo Medveščaku.

Gašper Krošelj zapušča Medveščak. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gašper Krošelj zapušča Medveščak. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Klub sta zapustila tudi napadalca, Finec Jesse Saarinen in Kanadčan Stefano Giliati. Vsi trije naj bi se z Zagrebčani razšli sporazumno. Že pred tem je medvedji brlog, za katerega nekateri nekdanji igralci niso skrivali, da ga pestijo finančne težave, zapustil prvi strelec lanske sezone Radek Smolenak in se preselil k Slovanu.

Kje bo slovenski čuvaj mreže nadaljeval kariero, uradno še ni znano.

Danes je postalo uradno tudi, da Andrej Hebar ne bo več nosil dresa Grenobla.

Ne spreglejte