Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2017,
20.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Natisni članek

SP v hokeju 2017 Nik Zupančič risi slovenska hokejska reprezentanca

Nedelja, 23. 4. 2017, 20.11

6 let, 6 mesecev

Pripravljalna tekma Italija : Slovenija

Slovenci uspešno prek Italijanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,83

1

Slovenija Italija hokej | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenska hokejska reprezentanca je v Neumarktu odigrala četrto pripravljalno srečanje pred majskim svetovnim prvenstvom. Italijane je premagala z 1:4.

Slovenska izbrana vrsta je priprave rezultatsko dobro nadaljevala pri zahodnih sosedih. Potem ko je dvakrat premagala Madžare (2:1, 5:3) in po kazenskih strelih (1:2) izgubila s Kazahstanom, je četa Nika Zupančiča s 4:1 premagala še Italijane.

Risi so zahodne sosede, proti katerim so zbrali precejšnje število kazenskih minut, strli šele ob koncu tekme, ko so tri zadetke dosegli v zadnjih desetih minutah. Slovenijo je sicer v vodstvo popeljal Miha Verlič, Italijani so nato izenačili, a je kaj hitro odgovoril Jan Urbas. Na 1:3 je zvišal David Rodman, končnih 1:4 pa je v zadnjih sekundah postavil Verlič.

Dobro polovico tekme je branil Gašper Krošelj, ki je zaustavil vseh 15 strelov domačinov, preostali del je branil Matija Pintarič, ki je bil uspešen pri devetih strelih od 10.

Obrambe še ni skrčil

Selektor Nik Zupančič je skrčil napadalsko vrsto, medtem ko bo odločitev o tem, kdo od branilcev ne bo potoval na SP, padla po pripravah v Rusiji. | Foto: Vid Ponikvar Selektor Nik Zupančič je skrčil napadalsko vrsto, medtem ko bo odločitev o tem, kdo od branilcev ne bo potoval na SP, padla po pripravah v Rusiji. Foto: Vid Ponikvar

Srečanje je bilo pomembno, saj je selektor v četrtek napovedal, da bo po njem določil moštvo za svetovno prvenstvo. Vratarska številka je že nekaj časa skrčena na tri, na seznamu pa je bilo prvotno še deset branilcev in 15 napadalcev. V Pariz naj bi slovenska odprava odpotovala z devetimi stebri obrambe in 13 napadalci.

Zupančič je napad že pred tem skrčil - zahvalil se je dvema hokejistoma, Andreju Hebarju in Gregorju Koblarju. Odločitev, kdo od branilcev ne bo potoval na prvenstvo, pa bo padla po pripravah v Rusiji.

"Imamo privilegij, da lahko v St. Peterburg peljemo več igralcev. Načrt je bil drugačen, a smo se odločili, da bomo, ker je še toliko kombinacij in je še nekaj časa, peljali deset branilcev, in se tam odločili. Tudi zato, ker bomo malo oddaljeni od vsega in bomo lahko v miru našli pravo kombinacijo," je odločitev obrazložil 48-letni strateg.

Slovenska reprezentanca namreč na zaključni del priprav odhaja v Rusijo, kjer se bo konec tedna pomerila z rusko in norveško reprezentanco do 25 let.

 

Pripravljalna tekma, Neumarkt

Italija : Slovenija 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Strelci: 0:1 Verlič (Sabolič, Kovačević, 28.), 1:1 Gander 43., 1:2 Urbas (Verlič, Vidmar, 49.), 1:3 Rodman (Pance, Goličič, 54.), 1:4 Verlič (Vidmar, Muršak, 60.)
Poročilo s tekme
Streli: Ita 26, Slo 24
Kazenske minute: Ita 4, Slo 38

 

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji (3): Gašper Krošelj (AIK, Allsvenskan, druga švedska liga), Matija Pintarič (Lyon, Ligue Magnus), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg, liga EBEL)

Branilci (10): Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič (oba Junost Minsk, beloruska Extraliga), Aleš Kranjc (Bad Nauheim, DEL2), Andrej Tavželj (Angers, Ligue Magnus), Matic Podlipnik (Lyon, Ligue Magnus), Miha Štebih (Frydek-Mistek, WSM liga, druga češka liga), Jurij Repe (Kladno, WSM liga, druga češka liga), Mitja Robar (KAC Celovec, liga EBEL), Luka Vidmar (Frederikshavn, Metal Ligaen), Blaž Gregorc (HK Mountfield, češka Extraliga)

Napadalci (13): Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg, Liga KHL), Jan Muršak (CSKA Moskva, liga KHL), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok, liga KHL), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance (KAC Celovec, liga EBEL), Aleš Mušič (HDD Olimpija, liga EBEL), David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt (vsi Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek (Graz 99ers, liga EBEL), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Nik Pem (Heilbronner Falken, DEL2)

Selektor: Nik Zupančič

Pomočniki: Edo Terglav, Gaber Glavič, Aleš Burnik

V oklepaju so zapisani klubi, v katerih so hokejisti igrali v končani sezoni.

 

Časovnica priprav na prvenstvo:

3. april–25. april: priprave v Sloveniji, na Bledu in na Jesenicah
11. april: tekma v Celju proti Madžarski - zmaga Slovenije z 2:1
15. april: tekma v Ljubljani proti Kazahstanu - poraz Slovenije z 1:2 po kazenskih strelih
18. april: tekma v Budimpešti proti Madžarski - zmaga Slovenije s 3:5
23. april: tekma v Egni/Neumarkt proti Italiji
25. april–2. maj: priprave v Sankt Peterburgu (28. april: tekma z Norvežani U25, 29. april: tekma z Rusi U25)
5. maj: začetek SP, Slovenija bo prvo tekmo odigrala 6. maja proti Švici

 

Slovenske tekme v skupinskem delu SP, Pariz:

Sobota, 6. maj: 12.15 Švica – Slovenija
Nedelja, 7. maj: 12.15 Slovenija – Kanada
Torek, 9. maj: 16.15 Slovenija – Norveška
Sreda, 10. maj: 20.15 Finska – Slovenija
Petek, 12. maj: 16.15 Češka – Slovenija
Sobota, 13. maj: Slovenija – Belorusija
Ponedeljek, 15. maj: Francija – Slovenija

 

Ne spreglejte